Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Nye bøger
v/Maj-Britt Nilsson
Et liv uden stress
AF SANNE S. HAUSCHILDT
Stress opstår i følelserne, og dernæst i kroppen. Aldrig omvendt.
Ny bog sætter fokus på selvværdets betydning for udvikling af stress og anviser veje ud af den belastede tilstand. Det er ikke travlhed, der gør os stressede og udbrændte. Den væsentligste kilde til stress skal findes i manglende selvværd. Et solidt selvværd krydret med en god portion positiv egoisme er det bedste værn mod stress, mener forfatteren som er stressterapeut.
Vi skal blive bedre til at være egoister på den gode måde. Lytte mere til vores følelser end til vores rationelle hjerne. Mennesker, der evner det, har sjældent problemer med selvværdet – og heller ikke stress. Stress er ikke noget, man får, men noget man ufrivilligt tager imod af mangel på psykisk værn. Bogen er et oplysnings- og selvhjælpsværktøj, henvender sig såvel til den enkelte medarbejder som til ledere, personalekonsulenter, fagforbund m.v. med behov for at vide mere om emnet.
FORLAGET KASSANDER 152 SIDER · PRIS 199 KR. ISBN 87-7954-025-2
Børn som pårørende
AF ELSE STENBAK OG PAULINE HAGENSEN
Voksne mennesker, der som børn har oplevet, at en far og mor – eller begge – pludselig blev indlagt på et hospital, sat i fængsel, døde, var alkoholikere psykisk syge eller voldelige, undrer sig i dag over, at ingen voksne greb ind. Det var, som om alle vidste besked men alligevel undlod at tilbyde hjælp.
Men det har vi pligt til. Det understreges i denne nye publikation fra Socialt Udviklingscenter SUS.
»Efter servicelovens § 36 har alle voksne pligt til at underrette en offentlig myndighed, hvis man får kendskab til, at et barn udsættes for vanrøgt eller nedværdigende behandling eller lever under forhold, der bringer barnets sundhed eller udvikling i fare«.
I bogen beskrives en række sociale begivenheder og sygdomme, som gør børn til pårørende. Hvert kapitel opstiller forslag til forbedringer af den nuværende indsats samt information om, hvor man kan hente mere viden via bøger, hjemmesider og kontaktgrupper.
Bagerst i bogen findes seks beskrevne billeder fra en barndom med en psykisk syg forælder Læs dem!
SUS SOCIALT UDVIKLINGSCENTER 48 SIDER · PRIS 50 KR. ISBN:87-89814-63-0
Narrativ Pædagogik – livshistorier som pædagogisk grundsyn
AF BIRTHE JUHL CLAUSEN OG JØRGEN LAURITZEN
Bogen fokuserer på, hvordan livshistoriearbejdet kan blive en integreret del af pædagogikken, altså til et grundværktøj, som i hverdagen indgår i det pædagogiske grundsyn på institutionen og hos den enkelte pædagog.
Den professionelle har i det pædagogiske arbejde en særlig forpligtigelse til at kunne se ikke bare det essentielle i den anden parts livsfortælling, men også at kunne gå et skridt videre med at synliggøre fortællingen på den andens betingelser.
Det er bogens sigte, at indkredse de narrative aspekter, dets funktion og særkende i forhold til livshistoriefortællingen. Forfatterne inddrager erfaringer fra deres udviklingsarbejde med pædagoger, der har arbejdet med livshistorien som pædagogisk grundsyn. Det er også forfatternes mål at lægge op til debat om mulighederne for en anderledes tænkning på det socialpædagogiske område.
Bogen er delt op i fire områder: De narrative aspekter ved fortællingen, muligheder for livshistoriearbejde i grunduddannelsen, livshistoriearbejdet i pædagogisk praksis og endelig at arbejde med fortælling i personalegruppen. I hver del er der inddraget praksiseksempler.
SEMI-FORLAGET 208 SIDER · PRIS 188 KR. ISBN: 87-90653-15-7