Jeg har fået mere selvtillid
Helle Lea Voss er tillidsrepræsentant for dagplejerne i Høje-Taastrup Kommune. Og hun er også en ud af næsten de 500 medarbejdere i kommunen, som via tilbuddet ’Bedre til Ord, Tal og IT’ fik screenet deres niveau i forhold til læsning, skrivning, matematik og IT.
Tekst: Anna Louise Stevnhøj
Da de 21 dagplejere i Høje-Taastrup blev screenet, resulterede det i, at de ti af dem fik tilbud om et danskkursus, mens tre blev konstateret ordblinde og fik et særligt undervisningstilbud.
Helle Lea Voss var selv en af de dagplejere, der tog imod danskundervisningen. Men hun forstår faktisk godt den lille gruppe kolleger, der valgte at sige nej tak.
”Jeg synes, det er godt, at det var frivilligt. For de, der ikke ville, begrundede det med, at de havde så mange dårlige minder fra deres skoletid, at de simpelthen ikke kunne holde tanken ud,” fortæller Helle Lea Voss, som selv satte sig tilbage på skolebænken med blandede følelser.
Der er ingen dumme spørgsmål
”Vi er mange, som ikke husker tilbage på vores skolegang som en god tid. Hvis man var en af dem, der havde svært ved det, ligger følelsen af nederlag der stadig. Men jeg bestemte mig for, at det ikke skulle styre mig, og at jeg er voksen nok til, at der ikke er noget, der hedder dumme spørgsmål,” siger Helle Lea Voss.
Gruppen af dagplejere blev af underviserne vurderet til at skulle undervises på 7. klasses niveau. Men da undervisningen var kommet i gang, viste det sig, at de nærmere lå på 9. klasses niveau.
”Det var faktisk meget rart at finde ud af. Og jeg synes, kurset har givet mig noget selvtillid. Jeg kan mærke, at jeg tør mere skriftligt end før,” siger Helle Lea Voss, der synes, at man skal tage mod tilbuddet, hvis man får det.
”Jeg har i hvert fald fået noget godt med i rygsækken. Men man skal selvfølgelig gå ind i det med et positivt sind.”