Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Fra ledernes verden
Og ja, det er stadig åbent for enhver at berige andre med nyheder, fif osv -her i denne klumme. Mail det til lfsnyt@lfs.dk
Ledere mangler uddannelse. En ny undersøgelse fra FTF viser, at kun ca. 20% af lederne i det offentlige er gået ind i jobbet med en form for lederuddannelse. 80% af FTFs 28.000 ledere føler, at de mangler ledelsesmæssige kompetencer for at bestride deres nuværende job. Anker Christoffersen, formand for FTF, er bekymret, men afviser enhver tanke om at lade akademikere med uddannelse i f.eks. offentlig forvaltning overtage jobbene. Den faglige baggrund som pædagog, lærer eller sygeplejerske skal fortsat være første forudsætning for et lederjob. Næstformand i KLs løn- og personaludvalg, Aleksander Aagaard (V), ser egentligt lederuddannede i spidsen for de offentlige institutioner som en løsning.
En forsker om ledelse. »En moderne leder må have et godt tværfagligt overblik, kombineret med faglig viden om det, der skal ledes.« Hans Henrik Knopp, forsker, Danmarks Pædagogiske Universitet.
Stress er det største arbejdsmiljøproblem for ledere.
For at sætte fokus på stress hos LFS'ledere afholder FOA og LFS i fællesskab et temamøde tirsdag den 20.5. På mødet vil der være oplæg om, hvordan den enkelte leder kan forebygge og håndtere egen stress. Oplægget forestås af Henrik Lyng fra NMC. Alle ledere i LFS er velkomne. Invitation udsendes medio april. Styrk din lederprofil - konference for kvindelige ledere. På dagen vil en række kvinder og én (modig!) mand stille skarpt på ledelse i amtslige og kommunale organisationer, og på hvordan man kan udvikle sit lederpotentiale og derigennem styrke sin personlige og faglige gennemslagskraft overfor ansatte, kollegaer og overordnede. Konferencen afholdes af Seminarer i Amter & Kommuner.
Ledersupport. Københavns Kommunes elektroniske Ledersupport er udkommet. Denne gang har Ledersupporten fokus på brugerindflydelse.
Værdibaseret ledelse. Hvorfor er det så svært? En helt ny undersøgelse viser, at 72% af alle større kommuner har defineret et sæt værdier, men under halvdelen mener, at de handler efter dem.
Handelshøjskolen i København afholder et seminar om værdibaseret ledelse, hvor emnet behandles fra såvel en praktisk som en teoretisk vinkel; bl.a. opsættes en modstilling mellem Københavnerskolen og Århusskolen.
Attraktive lederjobs. På LFSs ledermøde den 13.1.03 sagde konsulent Lene Schou fra KL, at skal kommunerne skabe attraktive lederjobs, skal der arbejdes med:
- De kommunale topchefers ansvar for sparring med områdets ledere.
- Hurtigere karierremuligheder.
- Ny løn. Seniorpolitik for ledere.
- Løbende kompetenceudvikling.
Ny lederstruktur. Horsens Kommune starter et forsøg med distriktsledere på daginstitutionsområdet. Distriktslederen får det overordnede ansvar for alle institutioner i et skoledistrikt. De nuværende ledere fortsætter i stillingerne; dog nu benævnt daglige ledere. Til gengæld afskaffes souschefstillingerne.
Ændringerne har karakter af forsøg, skal omfatte fem ud af 12 skoledistrikter og skal køre i tre år. Formålet er at skabe bedre vilkår for ledelsesarbejdet og at matche daginstitutionernes ledelsesstruktur til skolernes.
Specialledersektionen Bestyrelsen er nedkommet med et nyhedsbrev nr. 1, marts 2003. Her kan lederne fra området læse om kommende aktiviteter og aktuelle sager som bestyrelsen arbejder med. Nyhedsbrevet er sendt ud til den enkelte leder på specialområdet.