Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Småt nyt
Ved Elisabeth Lockert Lange
Gør op med tæv
Foreningen for børn i voldsramte familier har lavet en musikvideo, hvor to helt nye danske musikere – Da Jab feat. K-lyle rapper sig gennem »Break The Chain«, der er en fire minutters fortælling om vold i hjemmet instrueret af Per Fly.
»Vi har ét bestemt mål med alt, hvad vi laver: At skabe debat om vold i hjemmet og at støtte børnene i at klare problemet. Derfor er temaet for musikvideoen meget naturligt »Break The Chain« eller »Bryd den onde cirkel«, siger kampagneleder Kirsten Raffel Hermansen.
Foreningen har tidligere gennemført en kampagne om emnet, som rettede sig mod de yngste børn. Denne gang er det de 13-15-årige, foreningen har i sigtekornet.
Foreningen for børn i voldsramte familier er stiftet i 2002. Foreningen baserer sig på frivilligt arbejde, og dens kampagner finansieres af fonde og andre bidragydere.
Boliger med oplevelser
29 udviklingshæmmede mennesker med multihandicap har fået ny lejlighed i Lynghuset på Provstevej. Ud over lejlighederne er der et dagtilbud til beboerne. Udefra ligner det en almindelig boligblok, men inde i gårdene ligger lejlighederne i en vinkel om terrasser, glaspyramide og gårdhaver. Her ligger også det to-etagers dagtilbud med glasfacader, vinterhave og åben terrasse.
Beboerne er helt afhængige af andres hjælp i dagligdagen, til at transportere sig rundt med deres kørestole, til at tage tøj på og til at spise. Huset er indrettet på deres præmisser med plads til hjælpemidler, egne og fælles faciliteter, et oplevelseshus med sanserum, spa, vinterhave til atelier og ophold og plads til masser af fælles aktiviteter.
I byggeriet er der også taget hensyn til, at personalet skal have en god arbejdsplads med plads til de hjælpemidler der letter deres arbejde.
Lynghuset er også et udviklings- og læringstilbud til de udviklingshæmmede, så de kan udvikle interesser og danne netværk afhængig af deres alder og behov.
Samtænkning fortsætter
Politikerne i Uddannelses- og Ungdomsudvalget er blevet enige om, at samarbejdet mellem de københavnske skoler og fritidshjem skal fortsætte også de næste skoleår. De indstiller derfor til Borgerrepræsentationen, at der på 2004-budgettet afsættes 3,6 mio. kr. til det.
En evaluering af samtænkningens første to år har givet værdifulde redskaber, som skal indgå i de nye retningslinjer for samtænkningen, oplyser Per Bregengaard. Udvalget anbefaler, at der bl.a. arbejdes videre med temaer som fællesskab, frihed og ansvar. Der bør også arbejdes med beskrivelsen af det enkelte barn, ikke mindst børn med vanskeligheder, som forudsætter faglige diskussioner mellem faggrupperne om begreber som bl.a rummelighed i skole og fritidshjem.
Bedre hjælp til elever med problemer
Det forebyggende arbejde opprioriteres i 2004, har Uddannelsesog Ungdomsudvalget besluttet. Baggrunden er det stigende antal børn med adfærdsproblemer, kontaktbesvær og dårlig trivsel.
Konkret er det Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR), Skolepsykiatrisk Center (SPC) og arbejdet med mønsterbrydning, der skal styrkes, oplyser uddannelses- og ungdomsborgmester Per Bregengaard. Udvalget foreslår derfor, at PPR-budgettet forhøjes med én mill. kr., SPC med en halv mill. kr., og som noget nyt afsættes der tre mio. kr. til mønsterbrydning, den særlige indsats over for børn fra såkaldt ressourcefattige opvækstmiljøer.
Udvalget håber, at ekstrabevillingerne kan dæmme op for antallet af elever med særlige behov og for presset på ventelisten til skolepsykiatrisk hjælp.