Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Nye Bøger
V/ Maj-Britt Nilsson
Netværk
Af Bodil Pedersen
Du har et æg og jeg har et æg
– vi bytter
Så har jeg stadig et æg
– det har du også!
Du har en idé
og jeg har en idé
– vi bytter
Pludselig har jeg to ideer
– det har du også!
Sådan er vi begge
blevet dobbelt så rige på ideer
– blot ved at bytte
med hinanden
"Kinesisk ordsprog"
Et godt netværk åbner døre for nye chancer, opgaver og samarbejdsformer.
Denne bog gør det abstrakte til noget konkret og brugbart. At blive bevidst om sine netværk er stadig mere nødvendigt i et samfund, hvor udviklingen går forrygende hurtigt. Professor Steen Hildebrandt skriver i bogens forord.
»Netværk er efter min opfattelse et af de vigtigste ledelsesog udviklingsbegreber de kommende år. Netværk er det, der binder vidensamfundet sammen«.
Bogen viser gennem sine cases, hvordan forskellige mennesker bygger netværk, hvem de »netværker« med og hvilket udbytte de får ud af det.
Den fokuserer først og fremmest på, hvordan man kan danne udbytterige relationer til andre mennesker i det professionelle liv, og kun i mindre grad om de private relationer.
Aschehoug · 143 sider · Pris 199 kr.
Det lille barns verden
Af Philippe Rochat
Spædbarnets psykologiske verden bliver i denne bog behandlet i relation til, hvad spædbørn lærer og ved om deres egen krop, fysiske genstande og andre mennesker.
Spædbørn opfatter, føler og tænker langt mere sofistikeret end man tidligere har troet.
Forfatteren giver et solidt overblik over den nyeste spædbarnsforskning og fremlægger nogle af de banebrydende konsekvenser, den har for klassiske udviklingspsykologiske teorier som fx Piagets stadieteori. Derved rokkes der ved de helt grundlæggende opfattelser af, hvornår barnet udvikler et »selv« og en egen identitet.
Phillippe Rochat er professor i psykologi ved Emory University i Atlanta, USA
Hans Reitzels Forlag · 331 sider · Pris 298 kr.
Selvfølelse
– at forstå sig selv og andre
Af Marianne Brodin & Ingrid Hylander
Børn viser tidlig medfølelse med andre og udvikler også en særlig evne til at komme overens efter konflikter – men ikke altid på den måde, voksne forventer. For børn er følelserne i centrum. Det er daglige følelsesmæssige samspil med omgivelserne, som er grundlaget for børns udvikling af selvfølelse, social kompetence og empati.
Denne bog er baseret på affektteori og selvpsykologi og handler om, hvordan børn udvikler, udtrykker og kommunikerer deres følelser.
Eksempler fra daginstitutionens hverdag belyser samspillet, både mellem pædagoger og børn og mellem børn indbyrdes. Formålet er at vække interesse for, hvad børns følelsesmæssige udtryk betyder og at stimulerer til refleksion over, hvordan man selv udtrykker og forholder sig over for børn.
Marianne Brodin og Ingrid Hylander er begge psykologer og har tidligere skrevet At blive sig selv.
Hans Reitzels Forlag · 148 sider · Pris 198 kr.
Neuropædagogik
– om kompliceret læring
Af Bjørn Adler og Hanna Holmgren
Både børn og voksne kender til problemet med at slås med stoffet, når nyt skal læres. For nogle er læreprocesserne i forbindelse med basale færdigheder som det at lære at læse, skrive og regne forbundet med mange vanskeligheder, men det kan der gøres noget ved. Mange med læringsproblemer påtager sig selv skylden, når deres læring mislykkes. De føler sig dumme og anderledes, på trods af, at de er lige så begavet som andre.
De har bare en mere kompliceret måde at lære på. Denne pædagogiske udfordring søger bogen at belyse, ikke kun ved at fokusere på årsagerne, men også ved at give anvisninger på, hvad der kan gøres ved dem.
Bogen giver i de første kapitler en central indføring i neurologiske aspekter af læring, hukommelse og glemsel, af hjernens samspil med sanserne.
Anden del beskriver diagnosticering ag dysleksi, dyskalkuli og dyspraksi, som omhandler henholdsvis læsning, regning og skrivning, og den belyser årsager, symptomer og forslag til afhjælpning af disse problemer.
Bjørn Adler er Neuropsykolog og leder af DyskalkyliCentrum, Sverige og Hanna Holmgren er klinisk psykolog.
Kroghs Forlag · 176 sider · Pris 348 kr.