Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Klassekampen 2.0, medindflydelse og relationsarbejdets styrker
Årsmøder. September er tid til status på LFS-områdernes politiske arbejde. I år sker det på fagområdernes årsmøder, der også byder på indlæg om Klassekampen 2.0, om dagplejernes mulighed for at skabe sig medindflydelse, og om styrker og svagheder i relationsarbejdet på specialområdet.
Tekst: Jon Arskog
LFS’ tre fagområder afholder i september årsmøder, hvor bestyrelserne blandt andet giver en status på udviklingen i det arbejde, som generalforsamlingen har pålagt dem for perioden 2014 til 2016. Traditionen tro sker det med fællesspisning, lidt at drikke og godt fagligt samvær. I modsætning til for to år siden, da der sidst var årsmøder, er møderne i år tre separate møder på hver sin adresse og dato med hver sin oplægsholder.
Dagplejeområdet holder sit årsmøde i LFS - Sal A den 9. september, mens Almenområdet og Specialområdet har deres årsmøder den 16. og 22. september på henholdsvis Biblioteket på Rentemestervej i Nordvest og i LFS, sal A.
’Fremtidigt arbejde og Klassekamp 2.0’
På Almenområdets årsmøde er temaet ’Fremtidigt arbejde og Klassekamp 2.0’, lyder det fra almenområdeformand Thomas Enghausen.
”På årsmødet vil bestyrelsen give en status på, hvordan det går med den konkrete udmøntning af det fremtidige arbejde, som generalforsamlingen vedtog i 2014. Der kommer det jo nok ikke bag på nogen, at det har været et år, hvor både skolereformen og ikke mindst arbejdet med fremtidens fritidstilbud i København har fyldt rigtigt meget i arbejdet.
Derudover har bestyrelsen brugt en del tid på social dumping på daginstitutionsområdet, hvor det har vist sig, at en række private institutioner ser stort på løn- og ansættelsesforhold. For medlemmerne på Frederiksberg, så er det helt aktuelt de politiske beslutninger om udlicitering af daginstitutioner, som fylder,” fortæller han.
”Derudover er det en stor fornøjelse, at vi har fået journalist og Kommentator Lars Olsen ud til årsmødet. Lars holder foredraget ’Klassekampen 2.0’, som beskriver, hvordan klassekampen lever i bedste velgående:
Vi har et Danmark, hvor få har meget, hvor utrygheden vokser i arbejderklassen, og hvor mange står uden for arbejdsmarkedet. Altså leverer han et socialt Danmarksportræt,” siger Thomas Enghausen og supplerer med et håb om at mange medlemmer af Almenområdet vil møde op til årsmødet: ”Alle er velkomne.”
Medindflydelse i 18 kommuner
Dagplejen har igennem det sidste års tid været udsat for det ene attentatforsøg efter det andet. Mange kommuner har eller har haft ambitioner om at spare på dagplejen, måske fordi de ikke ved, hvilken størrelse de egentlig har med at gøre.
Kvaliteten i tilbuddene er fuldt på højde med andre pædagogiske 0-6 års tilbud, forældretilfredsheden er høj og dagplejen kan løfte nogle opgaver, som kræver mere nærvær end andre. Når tiderne alligevel er utrygge for en dagplejer, skyldes det blandt andet et manglende kendskab til dagplejen lokalt. Derfor har dagplejens synlighed igen og igen været et tema.
En vej til at skabe større synlighed kunne være igennem systemet selv, lyder det fra formand for Dagplejeområdet i LFS, Majbritt Kronbøl, der peger på MED-systemet som en vej til at få indflydelse og medbestemmelse.
”Vi har valgt at få vores næstformand Jan Hoby til at give oplæg på vores årsmøde om MED-struktur og tillidsdagsorden. Han tager udgangspunkt i erfaringerne fra København, men vil perspektivere det til de 17 andre kommuner også.
Oplægget ligger rigtig godt i tråd med LFS’ fremtidige arbejde og med områdebestyrelsens tanke om at få udbredt kendskabet og mulighederne for et stærkt MED – også på lokalt niveau. Der skal vores medlemmer være klædt så godt på, at flere vil søge indflydelse og medbestemmelse,” siger Majbritt Kronbøl om dagplejens årsmøde.
Relationsarbejdets styrker og udfordringer
Specialområdets årsmøde var ved bladets deadline ikke fastlagt i detaljer, men tanken er, at temaet for en oplægsholder skal være relationsarbejdet, fortæller formanden for Specialområdet, Lisbeth Waidtløv.
”Vores arbejde koncentrerer sig om relationen. Derfor synes vi, at det er oplagt at vi skal have et oplæg, der synliggør de styrker og svagheder, der ligger i arbejdet,” siger hun.
Hvem, hvad og hvordan vil der være mere om på LFS’ hjemmeside efter den 18. august, hvor bestyrelsen på Specialområdet har haft mulighed for at fastlægge programmet endeligt.
Tilmelding til årsmøder
Du kan se mere om dit områdes årsmøde – og af hensyn til forplejning tilmelde dig – på et af disse tre links:
Specialområdet: www.mitlfs.dk/10448
Almenområdet: www.mitlfs.dk/10336
Dagplejeområdet: www.mitlfs.dk/10453
Deltagelse i spisningen er ikke obligatorisk.
Indkaldelse til årsmøder 2015
Dagplejeområdet:
Medlemmer af LFS på Dagplejeområdet indkaldes hermed til årsmøde onsdag den 9. september 2015 kl. 17.30 til 21.00 Sal A i LFS, sal A (indgang via porten i Sorøgade), Rosenvængets Allé 16, 2100 Kbh. Ø.
Program:
- 17.30-18.15 Spisning – buffet med øl, vin og vand
- 18.15-18.45 Status på året ved Majbritt Kronbøl, formand for dagplejeområdet
- 18.45-19.00 Valg til dagplejepædagog faggruppen v. Puk Lindgren bestyrelsesmedlem
- 19.00-19.45 MED-struktur ved Jan Hoby, næstformand og forretningsmedlem i LFS
- 19.45-20.00 Pause
- 20.00-20.45 MED-struktur - fortsat
- 20.45-21.00 Eventuelt og afslutning
Almenområdet:
Medlemmer af LFS på Almenområdet indkaldes hermed til årsmøde onsdag den 16. september kl. 17.00–ca. 22.00.
På Biblioteket, Rentemestervej 76, 2400 København NV.
Program:
- 17.00-18.00 Mulighed for mad
- 18.00-19.15 Status på fremtidigt arbejde vedtaget 2014
- 19.15-19.30 Pause
- 19.30-21.30 ’Klassesamfundet 2.0’ – foredrag med Lars Olsen
Specialområdet:
Medlemmer af LFS på Specialområdet indkaldes hermed til årsmøde tirsdag den 22. september kl.16.30-20.30 i LFS, sal A (indgang via porten i Sorøgade), Rosenvængets Allé 16,
2100 Kbh. Ø.
Program:
- Kl.16.30 Døren åbnes – indskrivning
- Kl.17.00 Spisning – der serveres en let anretning samt drikkevarer
- Kl.18.00 Oplæg med fagligt indhold – fokus på relations arbejdets styrker og udfordringer
- Kl.19.15 Pause
- Kl.19.30 Opsamling fra oplægget samt bestyrelsens status for fremtidigt arbejde 2014-2016.
- Kl.20.30 Afslutning