Småt Nyt
Skæld mindre ud!
Der tales alt for lidt om skældud i institutionen, og tabuet kan forhindre det pædagogiske personale i at arbejde fagligt med denne vigtige del af pædagogikken, mener børneforsker Erik Sigsgaard og Marte Meo supervisor og familievejleder Christina Abildgaard.
Derfor har de arrangeret workshops for pædagogisk personale, hvor der sættes fokus på skældud og ikke-skældud, og på hvordan pædagogisk personale kan arbejde bevidst med alternativer til skældud. De lover, at workshoppen vil behandle et vigtigt emne på en kærlig, ikke-dømmende og opløftende måde og give deltagerne et fagligt og personligt løft.
I København foregår workshoppen i Valby den 31. oktober 2017.
Læs mere på www.tikko.dk/event/skaeld-mindre-ud-i-institutionen-1818/
Svag dagtilbudsaftale
580 millioner er kun et lille plaster på et område, der styrtbløder. Derfor er Almenbestyrelsen i LFS ikke videre imponeret over den dagtilbudsaftale, der er indgået mellem regeringspartierne, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale Venstre. Der bliver ganske vist over tre år fordelt 580 millioner på dagtilbudsområdet, men det modsvarer slet, slet ikke de nedskæringer, der har været gennem de seneste ti år. Dertil kommer, at aftalen indeholder en række elementer, der understøtter yderligere privatisering af institutionsområdet.
Læs hele almenbestyrelsens udtalelse på mitlfs.dk/12634.
Fest i Krudttønden 17. august
Der er ikke mange gå-i-byen steder, hvor udviklingshæmmede kan møde nye mennesker. Men tre gange om året er der fest på Krudttønden på Østerbro, hvor udviklingshæmmede i alle aldre kan svinge danseskoene. Festerne i Krudttønden er åbne for alle udviklingshæmmede og eventuelle ledsagende pædagoger. Tilmelding er ikke nødvendig, man møder bare op i døren. Entre er typisk 50 kroner. Der kan købes øl og vand i baren. Næste fest finder sted torsdag 17. august fra klokken 19.00 til 22.00.
Mænd må ikke diskrimineres
Det er nu slået fast med syvtommersøm, at der ikke må være forskellige retningslinjer for mænd og kvinder i daginstitutioner. Institut for Menneskerettigheder indbragte en sag for Ligebehandlingsnævnet om en børnehave, hvor der var retningslinjer om, at det udelukkende var de kvindelige ansatte, der hjalp børnene ved toiletbesøg, ble- og tøjskiftning.
Ligebehandlingsnævnet afgjorde imidlertid i april 2017, at børnehavens retningslinjer var ulovlige, fordi de var udtryk for direkte forskelsbehandling på grund af køn, idet de mandlige ansatte blev behandlet ringere end deres kvindelige kolleger. Børnehaven havde ikke ansøgt om eller fået dispensation til at fravige ligebehandlingsloven.
DHL-stafet med LFS
DHL 2017 finder sted den 1. september, og LFS stiller op med telt, mad, drikkevarer, løbetrøjer og fællesskab. LFS har reserveret 15 hold med plads til hver fem medlemmer. Man kan også vælge at melde sig til et gåhold, der går de fem kilometer i stedet for at løbe. Er man fem fra en arbejdsplads, der ønsker at være på samme hold, kan man tilmelde sig sammen. LFS sammensætter de øvrige hold.
Flere oplysninger og tilmelding via mitlfs.dk/11008.
Syg i ferien
Bliver du syg i din sommerferie, og har du optjent ferie, har du ret til erstatningsferie efter fem sygedage.
Det kræver dog, at du melder dig syg til din leder den første sygedag under ferien, og din leder har ret til at forlange en lægeerklæring/friattest. Lægeerklæringen/friattesten skal gælde fra den første sygedag (også de fem første sygedage), og du skal selv betale for den. Det gælder også, hvis du er på ferie i udlandet og bliver syg her.
Bliver du rask i løbet af ferien, kan du vælge at holde resten af den planlagte ferie eller annullere de resterende feriedage og afholde dem senere i ferieåret. Er du i tvivl, så kontakt din tillidsrepræsentant.
Ny FTR på Frederiksberg
Emil Solvind er valgt som ny fællestillidsrepræsentant for LFS-medlemmerne på Frederiksberg. Emil Solvind er 34 år og kommer fra en stilling som pædagogmedhjælper i Lindehuset, og han afløser Lars Ammonsen, der har ønsket at forlade det fuldtidsfagpolitiske arbejde for at vende tilbage til den pædagogiske verden.
Ny faglig sekretær i LFS
Katja Cecilie Rothaus Sørensen er ansat som faglig sekretær på specialområdet i LFS. Katja Cecilie Rothaus Sørensen er 37 år og kommer fra en stilling i Borgercenter Børn & Unge og har været del af specialområdets bestyrelse gennem de seneste tre år. Hun afløser Niels Andersen, der har forladt LFS til fordel for sit otium.
Har du lopper
Så er der loppemarked i LFS lørdag den 16. september 2017 fra klokken 10.00 til klokken 15.00.
Der er 24 stande i gården, der stilles gratis til rådighed for medlemmer og ansatte. En stand består af et bord og pladsen foran eller ved siden af. Der kan i begrænset omfang medbringes stativer til tøj. Hvis du ønsker en stand, skal du sende en mail til loppe@lfs.dk, og du skal møde op senest klokken 9.00. Læs mere på mitlfs.dk/12579.
Held og lykke, KL
Velfærdsalliancen mødte op med talstærkt fremmøde fra LFS, da KLs repræsentantskab mødtes på Hotel Bella Sky den 31. maj. De delegerede skulle forberede sig på de kommende økonomiforhandlinger med regeringen, og Velfærdsalliancens budskab var: Stå sammen, og stå fast mod flere nedskæringer på den offentlige velfærd.
Frivillige søges til Københavnerfesten
Årets brag af en fest for borgere med handicap finder sted i Sundby Væksthus den 9. september 2017. Festen er åben for borgere fra hele landet og byder på levende musik, Kim Larsen Jam, diskotek, spreedating, homobar, tombolaer og meget, meget mere. Det er Captum, der står som arrangør, og venskabsforeningen Venner af Captum søger frivillige, der vil give en hånd med under afviklingen af festlighederne, som strækker sig fra klokken 14 til midnat.
Billetter til selve festen kan købes på www.billetto.dk, og vil man være frivillig, kontakter man Camilla K. Karlsson på mail vennerafcaptum@gmail.com.
Årsmøde Almenområdet 2017
Sæt kryds i kalenderen onsdag 27. september 2017 fra klokken 17.30 til ca. 20.30, hvor Almenområdet afholder årsmøde. Det finder sted i Metal Hovedstaden, Kælderen, Nyropsgade 25, 1602 København V. LFS står for politikken, mens Michael Schøt, kendt fra blandt andet Schøtministeriet, står for underholdningen.
Tillid i København
”Ledelserne på alle niveauer skal fortsat udvikle, understøtte og vedligeholde arbejdsfællesskaberne. De er en bærende del af hele tankegangen bag Tillidsdagsordenen,” sagde overborgmester Frank Jensen, da borgmestre, tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og ledere den 30. maj mødtes til konference om Tillidsdagsordenen.
Frank Jensen understregede, at det virker at erstatte bureaukrati med tillid og ansvar, og at indsatsen skal have endnu mere fokus.
”København vokser, og det er positivt for byen. Og kommunen arbejder ambitiøst med tillid, for det giver højere kvalitet, bedre trivsel og plus på bundlinjen.”
Do you speak English?
Der er ledige pladser på den engelsksprogede stue i Idrætsinstitutionen Bavnehøj i København SV. Pladserne kan søger af familier, der er udstationeret i København, men som forventer at fraflytte landet igen inden for en årrække. For at få plads på stuerne skal begge forældre have et andet statsborgerskab end dansk, have bopæl i Københavns Kommune, og mindst den ene af forældrene skal være ansat i Danmark.
Efteruddannelse
Lyst til efteruddannelse, men ingen penge? Så husk Den Kommunale Kompetencefond, som kan støtte din uddannelse med op til 25.000 kroner inden for en periode på 12 måneder. Der kan søges individuelt eller gruppevis, hvis flere ansøgere fra samme arbejdsplads søger samme uddannelse og er ansat på samme overenskomst. Læs mere på www.denkommunalekompetencefond.dk
Sexchikane
Mænd, der bliver udsat for uønskede berøringer, seksuelt betonede bemærkninger eller andre former for sexchikane har mere end dobbelt så høj risiko for langvarigt sygefravær som kvinder, der udsættes for det samme, viser en undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Undersøgelsen viser, at det er, når krænkelserne kommer fra en kollega eller en chef, at mænd risikerer sygemelding. Er det en kunde, klient eller patient, øger det hverken risikoen hos mænd eller kvinder.
Trøst
Næsten halvdelen af personalet oplever dagligt, at de ikke kan nå at trøste et vuggestue- eller børnehavebarn, der græder. Det viser en repræsentativ undersøgelse af alle ansatte i landets daginstitutioner, som Bureau 2000 har foretaget for FOA.
Beskæftigelse
Andelen af personer mellem 16-64 år, som er på overførselsindkomst, er den laveste i mere end 20 år, viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Antallet af overførselsmodtagere er siden 2010 faldet med 90.600 fuldtidspersoner. Danmark er blandt de fem lande i OECD, hvor flest er aktive på arbejdsmarkedet og går på arbejde.