Medarbejdere og tillidsvalgte i LFS arbejder med en bred vifte af medlemssager.Du får i LFS på sagen anonymiserede sammendrag af typiske henvendelser - og af deres resultater.
LFS på sagen: Fik 186.000 i uventet julegave
”Det var en kærkommen og totalt uventet julegave. Jeg var egentlig ikke utilfreds med min løn, men det her er ret fantastisk: Mit kolonihavehus kan ikke mere, og nu har jeg rent faktisk råd til at bygge et nyt,” siger det LFS-medlem, der kort før jul blev ringet op af John Skeberg, som er fællestillidsrepræsentant på specialområdet i LFS.
John Skeberg kunne fortælle medlemmet, at hun var berettiget til en efterbetaling på 186.000 kroner. Hun var nemlig gennem mange år blevet ”snydt” for tre tillæg, der ellers ligger fast i forhåndsaftalen, men som ved en fejl ikke var blevet udløst hos medlemmet.
Medlemmet arbejder på et af de små områder i socialforvaltningen i København, hvor der ikke er medlemmer nok til en LFS-tillidsrepræsentant. Fejlen blev opdaget, fordi John Skeberg lavede en rutinegennemgang af lønaftalerne i forbindelse med en administrativ sammenlægning. Han fik her øje på de manglende tillæg.
”Der er netop faldet en dom, der siger, at man kan kræve efterbetaling ti år tilbage, hvis man kan hævde at medlemmet har været i så kaldt ”utilregnelig uvidenhed om kravets eksistens”, og det, må man sige, var tilfældet i denne sag, ” siger John Skeberg, der derfor kunne rejse et krav om 186.000 kroner på medlemmets vegne.
Kravet om efterbetaling blev da også imødekommet, da den aktuelle afdeling i Socialforvaltningen selv erkendte fejlen. Så den gik igennem uden problemer. Men så omfattende sager er meget usædvanlige. Som udgangspunkt bliver der fulgt godt med i alle ansattes lønsammensætninger, eftersom der er løngennemgang hvert efterår. John Skeberg understreger dog, at man altid er velkommen til at henvende sig til sin lokale tillidsrepræsentant og få tjekket sin lønsammensætning, eller direkte i LFS, hvis man ikke har en lokal tillidsrepræsentant.