Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Nyheder
Ekstra chance for at høre om Low Arousal
Der var lynhurtigt udsolgt, da LFS åbnede for tilmelding til medlemsarrangement om Low Arousal tilgangen den 27. januar 2016. Derfor er der allerede nu planlagt en gentagelse af mødet.
Jakob Kjærby Lentz er lærer ved kompetencecentret Nordstjernen på Hellerup Skole, og han har beskæftiget sig med Low Arousal tilgangen gennem en længere årrække. Low Arousal bygger på en konfliktnedtrappende tilgang i arbejdet med udsatte børn og voksne, hvor man arbejder med at regulere både sit eget og barnets affektniveau.
Arrangementet foregår torsdag den 31. marts 2016 kl. 17.30 til 20.30. Stedet er LFS, Rosenvængets Allé 16, 2100 København Ø. Sal A, indgang via porten i Sorøgade 4-6. Tilmelding er nødvendig og sker via mitlfs.dk/10729
Værdigt liv for alle
Organisationen Bekæmp Fattigdom NU afholder demonstrationen ”Værdigt liv for alle” den 4. februar på Christiansborg Slotsplads. Fokus er på de mest udsatte i samfundet, som bliver sendt ud i fattigdom af de mange reformer, sanktioner og tiltag. Det drejer sig fx om syge, fleksjobbere, førtidspensionister, kontanthjælpsmodtagere, flygtninge og ledige, der har mistet dagpengeretten. Læs mere på Facebook
Skræmmekampagne holdt ikke
Omkring 500 job forsvinder ud af Billund-området. Sådan lød advarslen fra Ryanair i juli 2015, da flyselskabet var i åbent opgør med fagbevægelsen. Nu et halvt år senere kan man konstatere, at antallet af ansatte i Billund Lufthavn er det samme, skriver Avisen.dk.
Resultatet af opgøret i juli blev, at Ryanair opgav at have base i Billund og efterfølgende skar ned på sine flyvninger fra Billund. I forsvar for jobs i Billund oprettede en lokal erhvervsdrivende Facebook-gruppen Billund Lufthavn, vores lufthavn, vores valg. Gruppen fik i løbet af få dage over 1.900 medlemmer. Nu et halvt år senere kan man gøre op, hvordan det er gået med arbejdspladserne i lufthavnen.
”Når vi ser på beskæftigelsen i lufthavnen, så arbejder der det samme antal i lufthavnen i dag som for et år siden,” siger direktør Kjeld Zacho Jørgensen til Avisen.dk.
Landskonference om medfødt døvblindhed
Landskonferencen 2016 om medfødt døvblindhed finder sted den 5. og 6. april 2016 i Middelfart. Hvis du arbejder med børn, unge eller voksne med døvblindhed, vil der på konferencen være mulighed for ny inspiration og faglig udveksling med kolleger fra hele landet.
Fokus for konferencen er på, hvad fagprofessionelle kan få ud af god dokumentation. Hvordan dokumentationen er mulig, og hvordan den kan blive til faglig udvikling og komme mennesker med døvblindhed til gavn.
Der åbnes for tilmelding den 1. februar 2016 på: socialstyrelsen.dk/aktiviteter
Skolen skal have inspiration fra børnehaven
Skolen kan på en række områder sagtens tage ved lære af det, der forgår på det pædagogiske område. Her kan skolen blandt andet få hjælp til, hvordan den skal rumme de børn, der i en kortere eller længere periode har brug for noget ekstra. Daginstitutionerne har nemlig gode erfaringer med at skabe lærende fællesskaber. Det siger undervisere på UCC Sara Hannibal og Trine Ankerstjerne i en artikel til UCC Magasinet.
Områder, hvor skolen kan få inspiration fra daginstitutionerne, er blandt andet:
- Mere voksenstyring - så lærere og pædagoger kan hjælpe de børn ind i lege, som ellers ville være i risiko for at blive ekskluderet i den frie leg.
- Mere fleksibel planlægning - hvor børnene ikke får eksempelvis lektiehjælp, når de er trætte.
- Flere individuelle hensyn - hvor der tages mere hånd om de børn, som eksempelvis har svært ved at indgå i relationer og svært ved at rumme de børn, der har diagnoser eller andet, de tumler med.
Læs om flere inspirationsområder i hele artiklen ”Skolen kan lære af børnehaven” på ucc.dk/magasin
Møde med ofre forebygger kriminalitet
Det er ikke bare ofre for kriminalitet, der har godt af at møde deres gerningsmand. Analyseinstituttet KORAs kortlægning af viden på området viser, at også unge gerningsmænd mellem 12-17 år får noget ud af at påtage sig ansvar og gøre skaden god igen ved at imødekomme ofret.
Særligt den model, der kaldes ”konferencemodellen”, hvor eksempelvis familie og støttepersoner inddrages, kan hjælpe børn og unge med ikke at falde tilbage til kriminalitet. Processen kaldes genoprettende retfærdighed, og for at den ikke i stedet skal få negative konsekvenser, kræver den tid og ikke mindst professionel viden og kompetence.
Læs mere i rapporten: ”Genoprettende retfærdighed over for kriminalitetstruede unge” på Kora.dk/udgivelser