Småt nyt
Er det sexchikane?
Er det sexchikane, når den udviklingshæmmede borger onanerer, mens du er i rummet – og hvordan siger du fra, hvis du oplever, at borgeren bliver for kærlig?
Mange medarbejdere i den sociale sektor møder seksuel opmærksomhed fra de borgere, som de er ansat til at tage sig af. Det kan have helbredsmæssige konsekvenser for medarbejderne og stille dem i svære dilemmaer. Udfordringen for medarbejderne er nemlig ofte, at de mangler generelle anvisninger på, hvad de skal gøre på arbejdspladsen for at forebygge og håndtere den seksuelle opmærksomhed.
Det er baggrunden for forsknings- og udviklingsprojektet ”Seksuel chikane i omsorgsarbejdet”, blev påbegyndt for tre år siden. Projektet er nu gennemført og afsluttes med en konference, hvor forskere og fagpersoner bag projektet fremlægger resultaterne. Der præsenteres blandt andet en praktisk guide til håndtering af seksuel opmærksomhed fra borgere, som er udviklet i samarbejde med fem arbejdspladser i projektet. Guiden vil blive udleveret i trykt form på konferencen, men kan også hentes på mitlfs.dk/13057, hvor du finder et tema om emnet.
Konferencen finder sted den 20. april 2018 fra klokken 10 til 14 hos Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø på Lersø Parkallé 105 i København. Tilmelding og program på www.arbejdsmiljoforskning.dk/da/nyheder/arrangementer
1. maj i LFS
Der afholdes – naturligvis - 1. maj i gården i LFS. Kampdagen starter med morgenbord, sang, musik og taler, før vi går i fælles optog mod Fælledparken.
Er det svært med de der doktorlege?
Oplever I bekymringssager i dagtilbuddet, eller er der usikkerhed omkring børns seksuelle udvikling og adfærd? Har I fx svær dialog med forældre om emnet, eller oplever I, at I går på kompromis med jeres pædagogiske linje, fordi I gerne vil sikre jer mod klager eller lignende på området? Så har I mulighed for ønske viden og vejledning til dette på et personalemøde, ressourceteammøde eller lignende, hvor I kan få besøg af Anna Louise Stevnhøj, der har bistået Københavns Kommune med udvikling af ressourcematerialer på området. Tilbuddet retter sig mod ledere, pædagoger og ressourceteams i børnehaver og integrerede 0-6 års dagtilbud. Henvendelse kan rettes til Anja Hansen i Fagligt Center på mail bs3m@buf.kk.dk.
Tjek på pension og løn
Hvad har du til dig selv, når du går på pension, og hvordan er du sikret, hvis du bliver syg? Det og meget mere kan medlemmer af Pædagogernes Pension få svar på ved informationsmøde i LFS den 18. april. Læs mere om mødet indhold og om tilmelding på mitlfs.dk/13117
Medhjælper: Bliv klogere
Er du pædagogmedhjælper, kan du både blive bedre rustet til dit arbejde, og få et godt argument i lønforhandlingen, hvis du sørger for at blive opkvalificeret via kurser. Og de er gratis for dig som medhjælper på Professionshøjskolen UCC, som udbyder en lang række AMU-uddannelser inden for det pædagogiske område.
Når du som ufaglært eller kortuddannet vælger at uddanne dig gennem et AMU-kursus, så belønnes din indsats ved at du kompenseres for kursusprisen. Derudover kan der søges VEU-godtgørelse for tabt arbejdsfortjeneste. I forårets program kan du stadig nå at søge kurser som eksempelvis ”Leg med sprog”, ”Leg og læring med digitale medier” og Konflikthåndtering i pædagogisk arbejde”. Se alle kurserne på www.ucc.dk/amu.
Teater: PANAMA ER ALLETIDERS
Det Lille Teater byder indenfor til en varm historie om to venner, der drager ud på eventyr efter drømmelandet Panama. Forestillingen Panama er alletiders er baseret på bogen af den tyske tegner og forfatter Janosch, som også er kendt fra 80’ernes børnetime ”Drømmetime med Janosch”. Forestillingen spiller frem til 29. april på Det Lille Teater for de 2 – 5-årige og deres voksne
Tirsdag - fredag kl. 9:30 og 10:45
Varighed: 35 min.
Syge småbørn tager ikke varig skade
Nogle småbørn har ekstremt mange sygedage med snot, feber og infektioner. Nu viser et nyt dansk registerstudie fra Aarhus Universitet, at den svære start hverken skader hjernen eller forringer indlæringsevnen senere i barndommen.
Forskerne bag undersøgelsen, som er publiceret i det videnskabelige tidsskrift The Pediatric Infectious Disease Journal, kiggede på data fra næsten 600.000 børn. Andre studier har nemlig vist, at alvorlige sygdomme som mæslinger, røde hunde eller meningitis, som vi vaccinerer imod, påvirker hjernen og dermed barnets evne til at lære.
Den ny undersøgelse viser, at almindelige infektionssygdomme ikke har de samme skadevirkninger. Det har ikke betydning for barnets evne til at gennemføre folkeskolen, om barnet har været syg af snot i store dele af i vuggestuealderen, eller om der langet fem, ti eller femten recepter over lægens bord i løbet af barndommen.
LFS-loppemarked 2. juni
Vil du som medlem af LFS, have en stadeplads og sælge dine eller dine børns overskydende effekter?
Vi afholder loppemarkedet lørdag den 2. juni 2018 fra kl. 10.00–15.00 i gården i LFS, indgang fra Sorøgade 6. Se mere og tilmeld dig på mitlfs.dk/loppemarked
Ledersektion Dagplejeområdet:Generalforsamling 2018
Kære leder og souschef kollega.
Du indbydes til generalforsamling torsdag den 3. maj 2018 kl. 9.00 til - ca.12.00
Generalforsamlingen afholdes i mødesal A i LFS, Sorøgade 6, 2100 København Ø
Tilmelding til generalforsamlingen på mail: mh004@foa.dk senest den. 30. april.
Forslag til dagsorden:
- Valg af dirigent(er)
- Godkendelse af forretningsorden
- Godkendelse af dagsorden
- Bestyrelsens beretning
- Orientering om OK 2018 v. formand Britt Petersen
- Regnskab
- Indkomne forslag
- Fremtidigt arbejde
- Beslutning om bestyrelsens størrelse
- Budget
- Valg (alle for 2 år)
a. Bestyrelse
1) Formand
2) Øvrige bestyrelsesmedlemmer
b.1 HB-medlem
c.1 HB-suppleant
11. Afslutning
Husk: Jf. vedtægterne skal forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen være formanden i hænde senest 5 dage før generalforsamlingen. Forslag kan sendes til sekretær for ledersektionen Marianne Heinkov på mail: mh004@foa.dk
Med venlig hilsen
Ledersektionsbestyrelsen Dagplejen LFS
Pensionsalder
Tilbagetrækningsreformen fra 2011 slår til – gradvist men ubønhørligt. Danmarks pensionsalder vil frem mod 2050 vil blive hævet til 71,5 år. Det bliver EU’s højeste. 4,5 år højere end både Norge, Sverige og Tyskland, hvor pensionsalderen i 2050 vil være 67 år, skriver Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Professionshøjskole
UCC og Metropol blev fusioneret den 1. marts under det nye navn Københavns Professionshøjskole. Den er hermed en af hovedstadens største uddannelsesinstitutioner med 20.000 studerende, 2.000 medarbejdere og 21 videregående uddannelser.
Skilsmissebørn
Børn, hvis forældre er skilt, får i gennemsnit lavere karakterer ved folkeskolens afgangsprøve end børn, hvor forældrene stadig bor sammen. Det viser en ny Momentum-analyse. Analysen viser også, at jo flere skift i familiemønsteret barnet oplever, jo større negative konsekvenser har det for barnets karakterer. Momentum er KL’s nyhedsbrev. Læs mere på www.kl.dk