Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Debat
Hvad mon brillemoden bliver i dette forår?
Åbent brev til LFS' ledersektionen, pædagogiske ledere og klyngeledere.
Mødet i Nørrebrohallen onsdag den 6. april for pædagogiske ledere gav mig et meget ensidigt indtryk af, hvor vi er i „klynke“-processen. Velvidende at denne forandringsproces er den største af sin art i kommunen og for LFS, og med stor respekt for de menneskelige omkostninger det har forårsaget, vælger jeg at bringe mine tanker i spil om klyngeprocessen som resultat af noget godt.
Der er sagt meget forud og undervejs i debatten om klyngedannelsen.
Tager vi den eksistentielle linse for det åbne øje, kan vi jo kigge nærmere på hvilke briller, der er tilgængelige i „brillebutikken“ LFS.
Lige frem for på første hylde finder vi fejlfinderbrillen, hvis styrke ligger i at finde fejl hos andre (LFS, kommunen, BUF, den nye klyngeleder… ja der er sikkert flere). De andres fejl er åbenlyse for den der bærer brillen, og klarsynet gør det muligt at lyse på alle de opgaver, de andre kunne have løst bedre, hurtigere, mere nænsomt. Forudsigeligheden af de andres manglende evner står klart, og de agerer inkompetent som forventet. Intet nyt under solen, utroligt at de ikke er blevet klogere med årene, for det er da kun blevet værre.
Brillens stel er formet af kraftige følelser i stærke nuancer og rummer kraft, vrede og frustration. Den er slidstærk og svær at knække og sidder bedst på næsen af dem, der er trænet i at tage livtag med verden.
Vi kan også vælge mulighedernes brille, som ligger lidt længere tilbage i butikken. Den kan med sit mere sarte og ydmyge udtryk forholde sig afventende, mere nøgternt og nysgerrigt til verden. Denne brille vælger sit fokus, vælger at kigge på noget udvalgt, frem for at favne alt. Den kigger på det der giver energi og det der ser ud til at virke for den der bærer brillen. Den ser de første forårstegn og vinkler på verden, som ingen anden brille kan fange. Når den ser en anden brillebærer bliver den nysgerrig på, hvilken brille der sidder Hvad mon brillemoden bliver i dette forår? Åbent brev til LFS, ledersektionen, pædagogiske ledere og klyngeledere. på dennes næsetip og undrer sig over mangfoldigheden af brillebærere, og hvordan de ser på verden. Ak, ja, der er så meget at lære for den som ser verden på ny hver dag.
Der er ledere, der er nysgerrige og har mod og energi til at arbejde med klyngeprocessen, som gerne vil inspireres og motiverer og bringer energi med hjem til personalet og ledergruppen. Som med deres måde at være i verden på gerne vil være forbilleder for andre, børn som voksne, og vise andre veje at arbejde med modstand og forandringer på. Ledere som grundlæggende har tillid til, at kommunen, BUF og LFS gør det bedste de kan ud fra de givne betingelser.
Der er ledere som finder det urimeligt, svært, forkert, utilstedeligt og som har brug for at manifestere deres synspunkter, og det skal der også være rum for.
Det er to meget forskellige måder at gribe verden an på og jeg mener der skal være plads til begge og måske endda flere.
En opfordring herfra til LFS om at tage udvalget at briller op til revision og kigge lidt på, om der er briller til enhver smag. Om der kan tilrettelægges forskellige typer af møder.
Jeg ønsker at have et reelt valg for, hvilken type møde jeg vil deltage i. På ønskesedlen står et møde for dem der gerne vil se frem, der har ideer og for hvem der er meget, der er lykkedes.
Jeg forventer en tydeligere markering i indbydelse/dagsorden for, hvilken brille det forventes at man bærer til mødet, så det er muligt at vælge den ene type møde frem for det andet, den brille der klæder en bedst.
Jeg har hørt at der er udsalg i brillebutikken, måske er det tiden at prøve en ny model.