Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Nyheder
App til unge, som skal flytte for sig selv
Hvor låner man penge til indskud, hvordan vasker man håndklæder, og hvordan finder jeg et værested, hvor jeg kan møde andre unge i samme situation som mig?
Alt det og meget mere kan man finde svar på i BoSelv App, som er udviklet af en flok tidligere anbragte unge sammen med værestederne Baglandet i Aalborg, Aarhus, Vejle og København.
App’en indeholder hundreder af gode råd og vejledninger om stort og småt til unge, som skal flytte i egen lejlighed, og som mangler et voksent bagland, der kan træde til. I app’en kan man både finde praktiske råd om fx rengøring og madlavning og informationer om mere komplicerede emner som forskellen på bolighjælp og -støtte og budgetlægning.
Egmont Fonden har finansieret den meget omfattende app, som også indeholder en kortfunktion, så man hurtigt kan finde frem til væresteder, Borgerservice, Børn & Unge afdelinger og UU-vejledere i Danmarks fem største byer samt en debatsektion, hvor unge kan gå i dialog med andre unge om emner, der optager dem lige nu. App’en kan hentes på www.boselv.nu
Dagtilbud uden overenskomst
”Vi oplever i stigende grad, at der er nye private børnepasningstilbud, der har en begrænset viden om, hvordan aftalesystemet på det danske arbejdsmarked er skruet sammen. Når vi kontakter dem omkring overenskomst, forstår de det som et tilbud, man umiddelbart kan takke nej til. Så har en større pædagogisk opgave foran os,” siger formand for almenområdet i LFS, Thomas Enghausen. Han har også for første gang oplevet, at et privat tilbud er begyndt at konkurrere på prisen, hvilket har betydet, at omkringliggende børnepasningstilbud har mistet børn.
”Det er dybt bekymrende, hvis der opstår priskrig, for det kan alt andet lige ikke undgå at gå ud over både børn og ansatte," siger Thomas Enghausen.
Der er dog pt. realistiske forhandlinger i gang med én kæde, og Thomas Enghausen slår fast, at kampen for at få overenskomstdækket samtlige børnepasningstilbud i hovedstadsområdet fortsætter med uformindsket energi.
Børnepasningstilbud i København uden overenskomst er pt.:
Kidz R Os, International Daycare, Valby
Børnehuset Jasmine, Alrisalah Skandinavisk Stiftelse, Brønshøj
Ørestad Montessori, København S.
Børnehuset SAFA, København NV
Børnehuset Rødderne, København NV.
Børnenes Venner, Brønshøj
Montessori International Preschool, Frederiksberg C
Sunrise International preschool, Hellerup
Børnehuset Snehvid og Rosenrød, Frederiksberg
Verdens børn, København NV.
Svanen, København Ø.
Giraffen, København S.
Arken, Kastrup
Lillekilde, Valby
Steiner Børnehaven Soria Moria, København S
Småbørnsgruppen Risle, København S
Børnehuset Nova ApS, Brønshøj
Økohulen, Frederiksberg
Vikasku, Frederiksberg
Behandlingsskolerne ApS, Vanløse
Arbejder du med kriminelle unge
Arbejder du med unge i alderen 15-18 år, der har begået personfarlig kriminalitet, og er du enten ansat som koordinator for en ung, eller er du på vej til at blive det, kan du komme på gratis kursus.
Socialstyrelsen afholder i 2016 to identiske kursusforløb for koordinatorer for unge, der er idømt ungdomssanktion. Kurserne er opkvalificerende, finder sted i maj og november og afholdes som internat over to dage. Kurset kan fx være relevant, hvis man arbejder som støtte-/kontaktperson for målgruppen i en kommune, eller hvis man er socialrådgiver og overvejende har sager med unge, der begår alvorlig kriminalitet. Læs mere på www.socialstyrelsen.dk
Støtte til flygtninge og til hjemløse
Specialområdets bestyrelse i LFS uddeler hvert år en julegave på 5.000 kr. til en organisation, en person eller et projekt, der i årets løb har udmærket sig særligt, eller som har gjort en særlig indsats for udsatte. 2015-budgettet gav imidlertid mulighed for at tredoble donationen, og det betød, at tre projekter kunne glædes med et pengebeløb. De tre projekter blev Team Humanity, Vendepunktet og Asylcenteret i Gribskov.
Team Humanity opstod i efteråret 2015 som et spontant ønske om at hjælpe i forhold til flygtningekrisen på Lesbos, men er i dag et større team, der fast opererer på de græske øer, og som yder en daglig indsats for de mennesker, der krydser Middelhavet for at søge asyl i Europa.
Vendepunktet er et herberg i apostelkirken på Vesterbro, der har som mål både at kunne rumme de enkelte overnatninger, men som også at støtte de borgere, der gerne vil videre. Folkene bag projektet arbejder på højtryk for at få gjort projektet permanent som et døgntilbud.
Asylcenteret i Gribskov er modtagecenter for uledsagede børn. Centeret er en blanding af ansatte og frivillige, der hver dag forsøger at hele de psykiske ar og samtidig skabe grobund for et godt liv i Danmark.
Mad er mere end bare næring
Maden til udsatte og sårbare børn og borgere er langt mere end bare mad. Maden og måltiderne kan være den trygge base, der afvæbner ensomhed og isolation.
Københavns Madhus inviterer til madkonference, hvor maden og måltiderne til samfundets svageste er øverst på på dagsordenen. Konferencen fokuserer på de forskellige målgrupper på det sociale område: Fra herberg til hjem, fra barn til voksen, fra akut institution til skole, fra værested til værksted, fra afdeling til boenhed.
Konferencen finder sted torsdag den 17. marts og fredag den 18. marts 2016 i Københavns Madhus. Yderligere oplysninger og tilmelding på www.kbhmadhus.dk
Sæt kryds i kalenderen 12. maj
Velfærdsalliance-dk planlægger en landsdækkende aktion mod omprioriteringsbidraget den 12. maj 2016, hvor visionen er at arrangere demoer i alle kommuner under parolen Ja til tryghed - nej til milliardbesparelser. Følg med på www.velfaerdsalliance.dk og www.facebook.com/velfaerdsallianceDK
Fortællinger fra det virkelige liv i LFS
Fortællelyst er et foredragsbureau for de mange hverdagsfortællere, der går rundt og bærer på utrolige historier fra deres liv. Historier, der ellers kun bliver fortalt over et spil billard på et værtshus eller til en fortravlet jobcentermedarbejder, der skeler til uret imens.
LFS har inviteret fortællere fra Fortællelyst til en række foredragsaftener, som er åbne for alle medlemmer. Der bliver lagt ud tirsdag den 12. april 2016 med et foredrag af antropolog og foredragsholder, Line Seier Madsen, som gennem flere år har arbejdet med socialt udsatte grupper og historiefortælling. Hun vil i foredraget fortælle om, hvorfor det er vigtigt, at vi er opmærksomme på de historier, vi fortæller - og om hvordan man kan bruge historiefortælling som et redskab i det sociale arbejde.
Tilmelding mitlfs.dk/10898
De følgende arrangementer finder sted 3. maj, 14. juni, 16. august, 6. september og 11. oktober.
Fleksjobbere netværker
Er du fleksjobber, og har du lyst til at netværke med andre LFS’ere? Så sæt kryds i kalenderen ved 14. april, 8. september og 24. november. Alle møder foregår i LFS fra 17.00 til 19.00, og der serveres en sandwich.
Det første møde den 14. april kommer til at handle om pensionsvilkår for fleksjobbere, og Lone Enemark, socialfaglig konsulent i PenSam, kommer og holder oplæg og besvarer spørgsmål.
Yderligere oplysninger om Netværk for fleksjobbere fås på telefon 2089 8326. Tilmelding på mitlfs.dk/10921