Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
MIN PÆDAGOG
De fleste af os har mødt en pædagogisk medarbejder, der har gjort en forskel – enten i vores eget eller i vores barns liv.
LFS Nyt vil i en ny serie lade en række danskere fortælle om netop den dagplejer, medhjælper eller pædagog, som har afsat et varigt minde for dem.
Det enkelte barns behov skal imødekommes!
”Min lille datter Alberte startede i en stor institution, som på alle måder var fin, men desværre ikke for vores barn. Vi har en tre-årig, som i den grad har svært ved skift og utroligt svært ved alt for store forsamlinger og alt for mange børn. Den store institution var derfor ikke en fordel for vores lille datter. Derfor flyttede vi vores lille datter over i en mini institution i en lille københavnerlejlighed. Her er der på en anden måde mulighed for en grundlæggende ro og opmærksomhed på det enkelte behov. Er det Albertes behov at sidde hånd i hånd en hel dag, så er der faktisk mulighed for det her. Ikke fordi det er det, vi opfordrer til, men har man sovet dårligt eller er klattet, så kan det lade sig gøre. Der er ikke et sted i den her institution, hvor Alberte ikke kan se en voksen, og hvor der ikke er følelsen af kontakt. Og det er trygt for netop hende. Det enkelte barns behov skal imødekommes - også når behovet er anderledes, end den stores gruppes.”
”Hun har gået der to måneder nu, og vi har oplevet en datter, der er gået fra at være ked af det, sur, aggressiv og lukket i forhold til at ville lege med andre børn til pludselig at blomstre op, være glad og have lyst til at tage sin hverdag og sin omverden ind. Og det er jo for fanden det, man ønsker for sine børn!”
”Teamet af pædagoger i institutionen er vi utroligt glade for. De har virkelig guidet os i afskedssituationen og givet os råd og vejledning til ikke bare at blive sådan nogle forældre, der sidder og er kede af det, fordi vores barn græder. De sparrer simpelthen med os om, hvordan dagene skal se ud, hvornår vi skal hente, og om der er rutiner, der skal brydes. Det kan for eksempel være en rutine, hvor det måske føles helt godt at sidde og græde, mens forældrene er der, men det er overstået i det sekund, du er ude af døren.”
”Min store pige gik inde på Vartov, den døgnåbne børneinstitution. Døgninstitution har jo ved Gud en dårlig klang, men jeg har skæve arbejdstider, og min daværende kone havde skæve arbejdstider. Vi brugte det godt nok så lidt, at ungen sagde ”hvorfor må jeg aldrig sove hernede?” Så måtte vi have en soveaften dernede engang imellem hver anden måned. Og apropos tryghed så var det også en institution med medarbejdere, der havde været der i 30 år – og hvorfor gør man det? Det gør man jo selvfølgelig, fordi arbejdspladsen er i orden.”
Hvem?
Esben Dalgaard, dansk skuespiller.
Født i 1976. Esben Dalgaard blev uddannet fra det ”Danske teater- og Balletakademi” i 1999, ”Lee Strassberg Theatre institute” i New York i 2003 og fra ”Skuespillerskolen ved Odense Teater” i 2008. I 2010 modtog Esben Dalgaard en Reumert for sin rolle som Mogens Glistrup på Bornholms Teater. Esben Dalgaard har blandt andet været med i med i tv-serien Livvagterne og tv-showet Live fra Bremen. Han har medvirket i flere danske film og tv-serier og har blandt andet en af hovedrollerne i DR-tv-serien Bankerot fra 2014. Esben Dalgaard spillede i 2015 Jeppe i Jeppe på Bjerget og desuden faren Karsten i TV2-julekalenderen Juleønsket.
Pt. er han aktuel som hovedrollen Larsen i Musikken der blev væk på Nørrebros Teater. I foråret 2016 kan han opleves som Rune i TV2-serien af Hella Joof Bedre Skilt end Aldrig. Fra sommeren 2016 er Esben Dalgaard en del af det faste ensemble på det Kongelige Teater
hmj