Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
MIN PÆDAGOG
De fleste af os har mødt en pædagogisk medarbejder, der har gjort en forskel – enten i vores eget eller i vores barns liv.
LFS Nyt vil i en ny serie lade en række danskere fortælle om netop den dagplejer, medhjælper eller pædagog, som har afsat et varigt minde for dem.
Man må ikke lade skæbnen råde
”Jeg kan ikke huske, hvad han hed. Jeg kan bare huske, at han var totalt skeløjet, og at han var super god til backgammon. Han var faktisk Carlsberg mester, og det var noget, der gjorde indtryk på os unger der tilbage i 1980’erne. Så der blev spillet pænt meget backgammon på det der fritidshjem. Jeg var ca. 10 år, og jeg var i lang tid overbevist om, at spillet handlede om held. Men så begyndte jeg at lægge mærke til, hvordan han kunne overtage et dårligt bræt fra en af os og spille færdigt – og vinde. Det gik op for mig, at han brugte sin viden om kombinationer og sandsynlighedsregning og så videre, og at det, jeg havde reduceret til noget vilkårligt, i virkeligheden dækkede over, at han havde øvet sig rigtig meget. Det var en vigtig erkendelse for mig, og jeg tænker stadig tit på det. Tilværelsen er uretfærdig. Men den er ikke vilkårlig, og man kan selv gøre en hel masse for at tingene skal lykkes – fx ved at blive ved med at øve sig. Når en af de unge indvandrerknægte siger til mig, at arbejdsgiverne ikke gider læse hans ansøgninger, fordi han hedder Muhammed, så plejer jeg at sige, at ja – det er sgu nok ikke nogen fordel at hedde Muhammed. Men så må du simpelthen banke på nogle flere døre. Man skal ikke lade skæbnen råde.”
”Fritidshjemmet Jellebakken betød i det hele taget vildt meget for mig. Der var masser af planlagte aktiviteter og oplevelser, og jeg elskede den årlige lejrskole oppe i Nordjylland. Jeg fik nogle oplevelser og tilbud, jeg ellers ikke ville havde fået, fordi min mor var alene med mig og min bror og ikke havde en rød øre. Min egen søn skal begynde i SFO om nogle måneder. Jeg håber, at han vil møde bare lidt af den ånd, jeg voksede op med i fritidspædagogikken.”
Hvem?
Mattias Tesfaye, MF for Socialdemokratiet
Født i 1981 og voksede op i Aarhus. Han startede i murerlære som 16-årig og var fagligt aktiv både under uddannelsen og efter. Har tidligere været medlem af hhv. Enhedslisten og SF, men meldte sig i 2013 ind i Socialdemokratiet, som han har repræsenteret i Folketinget siden 2015. Er blandt andet kendt for sit engagement for bedre forhold på erhvervsuddannelserne, sin kritik af social dumping og for en række udtalelser imod akademisering og ulighed. Bor i Albertslund med sin kone og to sønner.