Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Nye bøger
Ha' en god dag, skat!
Af Erik Sigsgaard og Helen Lyng Hansen med Julie TopNørgaard
Forskeren Erik Sigsgaard og sundhedsplejersken Helen Lyng Hansen har sammen med journalist og pædagog Julie TopNørgaard skrevet en bog om, hvordan man kan skabe en god overgang mellem hjem og dagpleje, vuggestue eller børnehave.
Forfatterne hjælper læseren med at se barnets liv, som det opleves i børnehøjde, og giver konkrete råd til, hvordan man som forælder vælger det rigtige dagtilbud, hvordan man laver den gode indkøring, den gode aflevering og meget mere. De skriver også om, hvad man kan gøre, hvis man hører, at ens barn har haft mange konflikter, og hvordan man griber det an, hvis man vælger at flytte til et andet dagtilbud.
Bogen er primært rettet til forældre, men kan med fordel læses af det pædagogiske personale - og vil være en velegnet låne-ud-bog på institutionens boghylde.
Peoples Press
200 sider. Kr. 226,00
Det er min krop! Hold nallerne væk
Af Kirsten Ahlburg
Kommer man fra Mellemøsten, og skal man bo i Danmark, kan det være svært at gennemskue de uskrevne regler. Det gælder især, hvad angår seksualmoral og forholdet mellem mænd og kvinder.
Denne bog består af lettilgængelig og letlæst information om dansk seksualmoral og den almindeligt accepterede omgangsform i det offentlige rum. Bogen er bygget op omkring en række cases til forskellige emner, og der er inddraget udsagn fra herboende udlændinge, som lægger op til debat.
Bogen egner sig imidlertid også som debatoplæg i folkeskolens ældste klasser, idet den sætter spot på, hvad det er for signaler, vi sender i det offentlige rum, og hvad der er OK - og ikke OK - over for andre mennesker.
Special-pædagogisk forlag
56 sider. Kr. 160,-
Mere end en ABC
Tidlig literacy i dagtilbud
Af Elaine Weitzman og Janice Greenberg
Literacy er en færdighed, der begynder ved fødslen, og som bliver mere og mere tydelig op gennem vuggestue- og børnehavealderen, når børnene begynder at lave kruseduller med farveblyanter eller leger med bøger, bladrer gennem sider eller peger på billeder. Disse tidlige tegn på læsning og skrivning kaldes tidlig literacy. Denne bog beskriver literacy i børnehøjde. Der tages udgangspunkt i en relationel, børnecentreret tilgang.
Bogen henvender sig til alle, der arbejder i vuggestue, dagpleje og børnehave, og den er mest af alt en brugsbog, som serverer redskaber til arbejdet med literacy lækkert og lettilgængeligt. Bogen er nemlig spækket med billeder og forslag til lege og aktiviteter, der er lige til at overføre til dagligdagens pædagogiske arbejde.
Dafolo Forlag
118 sider. Kr. 369,-
Sejt!
Af Claus Kræmmer
Claus Kræmmer, pædagog og LFS’er, har selv været kriminel i sine teenageår. Han har nu skrevet en hudløst ærlig fortælling - både til børn, unge og voksne. Claus Kræmmer mener, at han ved at hjælpe unge til at reflektere over livet og deres valg også vil hjælpe dem til at være mere bevidste og dermed vælge en mere sund vej igennem livet. Som Claus Kræmmer siger: ”Som teenager blev jeg i skolen tvunget til at læse alle mulige historier som for mig, var meget svære at relatere til. Bogen ”Sejt!” handler om hvordan man kan have det som ung, hvordan man kan se sine forældre og sine skole og hvor galt det kan gå, hvis man slet ikke kan navigerer i sit eget liv. (…) Havde jeg fået sådan en bog i min skoletid, er jeg sikker på, at jeg selv ville have fået lyst til at læse, skrive referat og tolke på den. Jeg tror, at den havde igangsat en selvrefleksion som ville have været ny for mig, og som sandsynligvis havde bragt mig et sted hen, hvor jeg ikke havde haft brug for at lave så meget rav i den, som tilfældet blev."
Sejt! kan købes via www.bogrobotten.dk (link er ikke længere aktivt, red.)
Pris kr. 159,-