Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Nye bøger
Pædagogiske miljøer og aktiviteter og Profession og samfund
Af Flemming B. Olsen (red.)
Grundfaglighed på pædagoguddannelsen er undertitlen på begge disse to lærebøger til pædagogstuderende på uddannelsens fællesdel.
Pædagogiske miljøer og aktiviteter har fokus på de centrale videns- og færdighedsmål, som danner udgangspunkt for det samlede pædagogiske arbejdsområde.
Kapitlerne i bogen er skrevet af forskellige eksperter inden for forskellige pædagogiske områder. Kapitlerne går i dybden med hvordan sociologien, kulturforskningen og videnskabs teorien ser på området og kommer blandt andet omkring betydningen af sprog og samtale, idræt og bevægelse, kunstnerisk virksomhed og udeliv.
Profession og samfund har fokus på pædagogprofessionens samfundsmæssige og historiske kontekst og aktuelle vilkår.
Kapitlerne er skrevet af eksperter inden for forskellige pædagogiske områder. De gennemgår den danske velfærdshistorie og udviklingen inden for både pædagoguddannelsen og arbejdet som pædagog. Kapitlerne kommer også omkring aktuelle emner som sundhedsfremme, flerkulturelle pædagogiske fællesskaber og brugen af engelsk til leg og læring. Desuden kommer de sidste to kapitler ind på praktikformer og socialpædagogiske problemstillinger.
Kapitlerne i begge bøger refererer enten direkte til områdets kompetence-, videns- og færdighedsmål eller inddrager dem som perspektiv.
Frydenlund
264 sider og 240 sider. Kr. 299,-
Mindfulness med børn
Af Sabrina Justesen Leoni
Mindfulness kan skabe ro og balance i en selv og i samværet med andre. Det gælder også for børn og i børnegrupper.
Bogen er praksisorienteret og overskueligt bygget op. Den er skrevet til fagpersoner, der arbejder med børn i børnehaver, skoler og fritidsordninger, og kan også bruges af forældre.
Bogen er fuld af ideer til sjove og lettilgængelige øvelser med børn og indeholder blandt andet 30 forskellige mindfulnessøvelser og 15 lege, der supplerer øvelserne. Desuden er der forslag til temaer og historier, man kan arbejde med sammen med øvelserne.
Øvelserne og legene i bogen er særligt målrettet børn i alderen 5-12 år, men kan tilpasses til både yngre og ældre børn.
Dansk Psykologisk Forlag
184 sider. Kr. 299,-
Kort & godt om OCD
Af Per Hove Thomsen
Mange af os skal lige tilbage og tage i dørhåndtaget en ekstra gang for at sikre os, at døren vitterligt er låst – andre har det bedst med altid at have den samme blyant med eller altid have et særligt par lykkebringende strømper på til eksamen. Men hvornår bliver dagligdagsritualer til OCD?
Per Hove Thomsen er en af landets førende eksperter i ADHD og OCD. Han har skrevet denne kortfattede og lettilgængelige bog, som gennemgår, hvad OCD er. Bogen besvarer spørgsmål som, hvorfor man får OCD, hvordan man stiller diagnosen, og hvordan behandlingen foregår. Men den beskriver også, hvad man selv kan gøre, og hvordan man kan hjælpe, hvis man er forældre til eller tæt på et menneske med OCD.
Bogen er både skrevet til de, som har OCD, eller de som er tæt på et barn, ung eller voksen med OCD, og som gerne vil vide mere om emnet. Bogen er desuden relevant for lærere, pædagoger, behandlere og andre, der er i kontakt med mennesker med OCD.
Dansk Psykologisk Forlag
116 sider. Kr. 199,-