Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
MIN PÆDAGOG
De fleste af os har mødt en pædagogisk medarbejder, der har gjort en forskel – enten i vores eget eller i vores barns liv.
LFS Nyt vil i en ny serie lade en række danskere fortælle om netop den dagplejer, medhjælper eller pædagog, som har afsat et varigt minde for dem.
Christian levede også for at tegne
”Min yngste dreng Johan, som nu er voksen, elskede at tegne, fra han var helt lille. Han tegnede altid - som i ALTID. Da han begyndte i skolen, sad han og tegnede i timerne … og i skolebøgerne. Han fik masser af skældud på den konto, selv om han egentlig var sådan en stille, høflig dreng, der ellers ikke voldte problemer. Det var tydeligt, at han omsatte alle de input, han fik, i tegninger, og det er faktisk ikke så underligt, for vi er en familie af tegnere. Men hans lærere kunne ikke forstå hans behov.”
”Da han kom i 2. klasse, startede der en ny pædagogmedhjælper i hans SFO, Slottet på Hortensiavej. Det var Christian. Christian var et sød, langhåret fyr på et par og tyve, og Johan forelskede sig totalt i ham inden for 10 sekunder, for Christian var også vild med at tegne. Christian gad tegne med Johan, og han kunne lide den samme slags tegninger som Johan: Eventyrlige universer á la rollespil og fantasy, og han lærte Johan at lægge skygger. Så Johan tegnede i timevis. En dag, da jeg kom og hentede Johan, fik jeg lov til at se Christians tegninger, og de var helt fantastiske. Det viste sig, at han var semiprofessionel og håbede på at kunne komme til at leve af at tegne.”
”Der skete noget vigtigt med Johan, efter at han begyndte at tegne med Christian. Han blev bedre til at koncentrere sig i skolen, og han holdt op med at tegne i skolebøgerne. Det var som om, at det hjalp ham til at fokusere. Det var først, da han mødte Christian, at det gik op for ham, at det var seriøst at tegne og ikke pjat – og at han rent faktisk kunne begynde at drømme om at gøre tegneriet til sin fremtid. Han kunne nemlig identificere sig med Christians måde at tegne på – at de begge levede sig helt ind i tegnede univers.”
”Christian skulle holde i SFO’en efter to år. Johan var helt ulykkelig, og det endte med, at Christian kom og besøgte os hjemme. I dag har vi desværre tabt kontakten. Men det kunne være sjovt at fortælle ham, at Johan i dag går på Kunstakademiets Skole for Arkitektur, Design og Konservering, hvor han går på en speciallinje, der især handler om computerspil.”
”Det er en fantastisk evne hos en pædagog at kunne få de lidt specielle børn til at føle sig anerkendte. Mine børn har generelt været lidt nørdede børn, som ikke interesserede sig for det samme som klassekammeraterne. De børn har i særlig grad brug for, at der er pædagoger, der gider interessere sig for deres verden og får dem til at føle, at de er OK, som de nu er.”
Hvem?
Anna Grue, forfatter
Født i 1957 i Nykøbing Sjælland. Uddannet på Skolen for Brugskunst. Arbejdede i mange år inden for magasinverdenen og har blandt andet været chefredaktør for Forældre & Børn, Bazar og Vi med hund. Anna Grue Sprang ud som forfatter med romanen Noget for noget i 2005 og er siden især blevet kendt for krimiserien om den skaldede amatørdetektiv Dan Sommerdahl. Seneste udgivelse er romanen Italiensvej. Anna Grue er gift og har børn og børnebørn og tilbringer af sin tid i sommerhuset i Odsherred sammen med den aldrende cocker spaniel Pippi.