Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
MIN PÆDAGOG
De fleste af os har mødt en pædagogisk medarbejder, der har gjort en forskel – enten i vores eget eller i vores barns liv.
LFS Nyt lader i denne serie en række kendte danskere fortælle om netop den dagplejer, medhjælper eller pædagog, som har afsat et varigt minde for dem.
Min dannelse - den har jeg sgu fået fra mine pædagoger
”Jeg gik i ungdomsklubben Bakkens Hjerte, hvor jeg havde en pædagog, som hed Peer. Det var Peer, vi drenge fra Suspekt lavede musik med, og det var Peer, der fik os til at tro på, at det med musik kunne lade sig gøre. Han havde et øvelokale, hvor man kunne spille forskellige instrumenter, og hvor han hjalp dem, som havde lyst, med at lave et band. Vi var nogle drenge, som gerne ville lave hip hop, fordi det var det, vi selv hørte, og det var Peer åben over for.”
”Jeg synes, det er vigtigt, at man er åben, når unge og børn selv kommer med ideer. Børns ideer kan være lige så gode som de voksnes. De kan bare ikke selv få det til at ske, og det er så der, de voksne skal give en hjælpende hånd. Hvis børn får for mange nej’er, så holder de op med at tro på sig selv. I og med at vi fik mange ja’er fra Peer, så troede vi på det - og på os selv”.
”Peer købte også musikudstyr til dem, der havde lyst til at prøve at lege med samplere, så det ikke kun var guitar og trommer. Han sad ikke fast i, hvad han selv kunne lide, men var åben for andre genrer. Han tog os også med ud at spille. Det var med blandet succes, men vi fik lov til at prøve det af. Vi tog blandt andet til ungdomsmusikfestival i Aalborg og fik mulighed for at få kulturlivet op under neglene.”
”Jeg kan helt konkret huske, at vi gerne ville lave en plade og var meget fast besluttede på det. Peer vidste godt, at det kan man ikke bare lige sådan lave i en ungdomsklub, men han sagde ikke bare nej. Vi havde ikke særlig godt udstyr, men han lod os indspille nogle numre, optage musikvideoer og selv prøve at redigere. Det var i virkeligheden det, som senere fik os til at lave musikvideoer og tro på, at vi godt kunne. Enhver anden havde måske tænkt ”Det tror jeg ikke lige kommer til at ske”. Men det gjorde Peer ikke.
”Vi fik lov til at lave noget helt andet ovre hos Peer i ungdomsklubben og smage på nogle helt andre roller, end vi havde i skolen. Selv om jeg ikke var den svedigste til dansk, så skrev jeg jo side op og side ned med tekster. Når vi så var ude at spille, så fik jeg brændt de her tekster af, som var mine stile eller mine digte. Det var jo lige så godt, som når Sofie sidder og skriver om sin gamle mormor, der er ved at dø. Det var bare nogle andre følelser, jeg satte ord på.”
”Selvfølgelig er det godt at lære noget i skolen og at få noget viden indenbords. Jeg har også en uddannelse - men min dannelse, den har jeg sgu fået fra mine pædagoger. De var jo min anden mor og far. Jeg var mere i ungdomsklubben, end jeg var derhjemme. Jeg ville ønske, det var pædagogerne, der kunne komme op på scenen, så jeg kunne stå og klappe. Peer burde komme ind hver gang, vi spiller, og få en klapper. Han kommer faktisk engang imellem til vores koncerter, især når vi spiller i Albertslund. Og han kommer også med nogle af klubungerne, og så får de sgu altid lov til at komme om backstage, og vi snakker sammen og laver måske lige et interview til en skoleting”
Hvem?
Emil Simonsen, dansk hiphopper, går også under kunstnernavnene Orgi-E og Klamfyr
Født 1979. Emil Simonsen er sammen med Andreas Bai Duelund (Bai-D) og Rune Rask en del af gruppen Suspekt. Gruppen debuterede første gang på den danske hip hop scene i 1999 med albummet ”Suspekt”. Siden da har de udgivet albummene: ”Ingen slukker the stars” (2003) ”Prima Nocte” (2007) ”Elektra” (2011) og ”V” (2014). Emil Simonsen er desuden medstifter af pladeselskabet Tabu Records.