Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Lederklummen
Mere offentlig lederuddannelse. For at øge kvaliteten på landets plejehjem, krisecentre, herberger og institutioner skal lederes kompetencer styrkes. Derfor har socialminister Eva Kjer Hansen sammen med satspuljepartierne bevilget 12 millioner kroner til ekstra uddannelse for 600 ledere.
Fremtidens offentlige ledelse er ledelse af netværk. Mandag morgen spår, at en ny offentlig sektor er på vej. Offentligt hierarki og privatisering vil udvikle sig til nye former for netværksorganisationer. Det skriver Mandag Morgen på baggrund af to amerikanske forskeres bog: ”Governing by Network: The New Shape of the Public Sector”.
Nye kommuner - ledelse med ambitioner! KL afholder Ledertræf tirsdag d. 17. april. Ledertræffet er for kommunernes chefer og ledere – fra topchef til decentral leder. Træffet arrangeres i følge KLs foromtale som en arena for at skabe debat på tværs af kommunegrænser, ledelsesniveauer og sektorer – om de mange forskellige vilkår, kendetegn, metoder, relationer og holdninger, som tilsammen udgør kemien eller magien i god ledelse. Læs evt. mere: http://www.kl.dk/375670 (link er ikke længere aktivt, red.)
”Find den rigtige leder” Væksthus for Ledelse udgiver i februar 07 et rekrutteringsredskab fra A-Z, som kommuner og regioner kan anvende til at finde den rette leder. Redskabet udgives i februar 2007 i form af et web-baseret redskab samt en pixi-publikation. Projektet har allerede inden lancering oplevet stor interesse og efterspørgsel fra kommuner og regioner. Læs mere og download evt på www.vaeksthus_for_ledelse.dk (link ikke længere aktivt, red.)
Ledere skal tage ansvar for stress. Psykolog Malene Friis Andersen er forfatter til en ny bog om stresshåndtering på arbejdspladser, ’Lederen som stresscoach’, som placerer ansvaret for at opdage og behandle stresssymptomer blandt medarbejdere hos den nærmeste leder. Man kan ikke forvente, at medarbejderne selv siger fra, og det resulterer ifølge Malene Friis Andersen i dårlig prioritering, lavt selvværd, fejl og konflikter blandt medarbejderne. For at de nærmeste ledere skal kunne handle, er det nødvendigt, at topledelsen sørger for at give lederne tid til at udøve personaleledelse og føling med medarbejdernes tilstand, siger hun.
Projekt: hjælp til selvhjælp. Projektet handler om psykisk arbejdsmiljø for ledere i social- og sundhedssektoren. Gennem coaching af ledere landet over og via en national historiestafet udvikler BAR SoSu med projektet konkrete værktøjer og metoder til at styrke den enkelte leders trivsel, motivation og arbejdsglæde.
Ved projektets afslutning i efteråret 2007 bliver de indsamlede erfaringer og gode råd samlet i en række konkrete værktøjer. Lige nu kan man på hjemmesiden læse et interview med arbejdspsykolog Lisette Jespersen om erfaringer fra de første coachinger af 22 ledere.
Læs mere om projektet: http://www.etsundtarbejdsliv.dk/omprojekthjaelptilselvhjaelp (link ikke længere aktivt, red.)
Hjemmesiden etsundtarbejdsmiljø.dk (link ikke længere aktivt, red.) er i det hele taget værd at besøge. Der er både viden, inspiration og værktøjer om stress, trivsel, forebyggelse af konflikter og andre emner inden for psykisk arbejdsmiljø i social- og sundhedssektoren