Podcast:
Hvordan får børn et naturligt forhold til mad
Morten Münster er ekspert i adfærdsdesign og har skrevet flere bestsellere om, hvorfor vi opfører os som vi gør, og hvad man kan gøre ved det, nemlig ‘Personlig indflydelse – den overraskende sandhed om, hvordan man flytter mennesker, holdninger og produkter’, ‘Jytte fra marketing er desværre gået for i dag’ og ‘Jytte Vender Tilbage’.
Morten Münster producerer desuden en podcast, hvor han i alle afsnit taler med interessante mennesker om alskens emner. Afsnit nummer 27 handler om, hvordan mange voksne har et problemfyldt forhold til mad, og hvordan de får grundlagt dette i barndommen. Eksperten i afsnittet er ernæringseksperten Morten Elsøe, og afsnittet hedder ’Sådan giver du dine børn et sundt og naturligt forhold til mad – med forfatter og sundhedsdebattør Morten Elsøe” Podcasten kan findes via iTunes, Spotify eller Android – eller via https://mortenmunster.com/podcasts/
Mange flere ønsker PAU
Mens færre søger ind på pædagoguddannelsen, er tendensen den modsatte på den pædagogiske assistentuddannelse. Antallet af uddannelsesaftaler er fra januar til maj steget med 36 procent i forhold til samme periode sidste år.
Du kan stadig nå at indstille til Pædagogprisen
Dagbladet Politiken uddeler igen i år Politikens Pædagogpris, som skal hylde de pædagoger, der hver dag gør en helt særlig indsats på børneområdet. Prisen er indstiftet sammen med Velfærds- og Forskningsfonden for Pædagoger, og formålet er at sætte spot på de kompetente pædagoger, højne respekten om faget og dermed styrke pædagogers status i Danmark.
Der uddeles seks priser i kategorierne ‘Dagtilbud 0-6 år’ og ‘Skole-og fritidstilbud 0. til 9. klasse’ samt en specialpris til en pædagog eller et pædagogisk team inden for social- og specialpædagogik.
Du indstiller din kandidat på politiken.dk/pædagogprisen. Der er deadline for indstillinger søndag den 25. september 2022 ved midnat.
Foredrag: Da leg blev til videnskab
Børn har altid leget - og tilbage i tid, legede voksne også (sommetider) med. Det ved vi fra malerkunsten. Men voksne har ikke altid været lige optagede af, hvad børn legede, ligesom interessen for børns leg har ændret sig over tid.
Det fortæller dr.phil. og professor ved DPU i Ning de Coninck-Smith om, når hun holder foredrag i LFS den 10. oktober 2022. Hun vil trække linjer fra de tidlige udviklingspsykologer i slutningen af 1800-tallet, over mellemkrigsårenes reformpædagoger, efterkrigsårenes fritidspædagoger – og frem til i dag, hvor der er stor opmærksomhed omkring legen. Men er legen forsvundet på læringens bekostning? Eller er det snarere sådan, at legen har ændret karakter? Eller kunne det være sådan, at leg ikke længere kun er for børn, men at legens muligheder kan bruges i mange forskellige sammenhænge? Læs mere, og tilmeld på www.mitlfs.dk/15492.
Er din TR eller AMR årets bedste
Også i 2022 hylder A4 Medier de danske tillidsvalgte, der gør en kæmpe indsats for deres kolleger og for den danske model. Du kan frem til fredag 23. september 2022 indstille din kollega til en af følgende priser: Årets TR, Årets Årets Samarbejdspris
I 2021 gik prisen for Årets TR til René Bøhm Jensen fra Dansk Metal, som gjorde en særlig indsats for mangfoldighed og inklusion på Danmarks Radio, mens Årets Initiativ gik til et tømrersjak, der fik mistanke til en leder og på egen hånd afslørede ham i at have fusket med en prøve for det livsfarlige byggemateriale asbest.
Læs mere og indstil på www.a4tr.dk.
Danske børn bevæger sig mindst
Danske børn er på en europæisk sidsteplads, når det handler om at bevæge sig. Det viser tal fra den nyeste OECD-rapport "Health At A Glance" 2021, og OECD's og EU's rapporter for de seneste 10 år viser, at det ikke er et øjebliksbillede. Tvært imod tyder tallene på, at Danmark er vokset fast på en placering tæt på bunden.
Torben Hollmann: Hver fjerde bliver genindlagt
En ud af fire borgerne, der udskrives fra psykiatrien, bliver genindlagt inden for en måned. Det viser de seneste tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Og antallet af akutte genindlæggelser er steget med 14 procent siden 2014. Tallet ryster sektorformand i FOA Torben Klitmøller Hollmann.
”Det kan vi ikke være bekendt. Det viser, at systemet er gået i stykker og understreger hvor vigtig det er, at Christiansborg tager sig sammen nu og får lavet den 10-årige psykiatriplan, de har talt om så længe,” siger Torben Hollmann til FOA-bladet. Han understreger, at det er helt centralt for FOA, at en kommende psykiatriplan ikke blot omfatter behandlingspsykiatrien på sygehusene, men også hjælper de ambulante behandlingstilbud og sidst, men bestemt ikke mindst, socialpsykiatrien.
”Det er afgørende, at vi også får et løft af rammerne for at yde hjælp der. Det handler om, at fødekæden til behandlingspsykiatrien begrænses så vidt muligt, ”siger Torben Hollmann.