Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Småt nyt
Ved Elisabeth Lockert Lange
Nyt handicapcenter
Væk med dørtrin og høje skranker og stor venderadius for kørestolsbrugere.
Det er nogle af de ting, der blev prioriteret højt, da Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget besluttede, at der skulle indrettes et nyt handicapcenter på Østerbro. Og nu står Handicapcenter Øst klar på Østerfælled Torv 13.
Alt i huset er indrettet så handicappede kan færdes over alt. Det første man møder er en lys og venlig reception, hvor skranken er skåret ned til bordhøjde. Desuden er alle dørtrin fjernet, så kørestole kan passere uhindrede, og i kontorer og møderum er der plads til venderadius for kørestolsbrugere.
Nyt talerør for samfundets svage
Det netop oprettede Sociale Råd skal være talerør for de svageste grupper. Rådet er sammensat af faglige eksperter og mennesker, der selv har problemerne inde på livet. Rådets formand bliver Preben Brandt, dr.med., leder af Projekt Udenfor og formand for det netop nedlagte Narkotikaråd.
Øvrige medlemmer er Bjarne Lenau Henriksen, chef for Kirkens Korshær, Karl Bach Jensen, stifter af brugerorganisationen for Sindslidende og selv tidligere psykiatrisk patient, Henriette Bertelsen, sygeplejerske og psykoterapeut, Cliff Kaltoft, sekretariatsleder for Landsforeningen af væresteder for stofafhængige, Jannie Petersen, hoteldirektør for Projekt Menneske og selv tidligere hjemløs, Steen Viggo Jensen, med- lem af Brokgruppen og i journalistgruppen Hus Forbi, Jens Erik Rasmussen, generalsekretær i Blå Kors, Nina Brünés, gadesygeplejerske Maria Kirkeplads, Joan Fisker Hougaard, leder af Reden i Århus, Marie Louise Knuppert, sekretær i LO og Sadia Syed, socialrådgiver bl.a. i Etnisk Rådgivningscenter. Det er planen, at rådet skal mødes to gange inden sommerferien. Rådet skal afløse en række af de nævn og udvalg, der er nedlagt som følge af regeringens »dødsliste«.
155 nye klubpladser i København
Uddannelses- og Ungdomsudvalget har bevilliget godt 3,9 mill. kr., så der kan oprettes 155 nye klubpladser på Nørrebro, Bispebjerg, i Brønshøj og Vanløse.
»Der arbejdes hårdt på at kunne opfylde valgbudgettets ny garanti for, at børnene i København kan komme i klub, når de forlader fritidshjemmet«, siger uddannelses- og ungdomsborgmester Per Bregengaard (Enhedslisten).
Der indrettes en fritidsklub med 30 pladser til de 9-12-årige i Bispeparken, hvor der indtil sidste år var en fritids- og ungdomsklub, som blev lukket efter problemer mellem de unge og områdets beboere. Den nye klub ventes åbnet 1. august i år. En juniorklub og en ungdomsklub bliver oprettet i Bispebjerg Skoles tidligere inspektørbolig for gruppen af 12-18 årige senere på året. Idrætsforeningen Skjold på Østerbro opretter i august en satellit med 75 fritidsklubpladser bl.a. som et tilbud til tosprogede, der ikke benytter de traditionelle fritidsklubber. Ungdomsgården Smørhullet i Brønshøj bliver i august udvidet med 40 klubpladser til 200. Og endelig indrettes der ti nye fritidsklubpladser på den integrerede institution Adventskirkens Børnegård i Vanløse, også til brug 1. august.
Arbejdsmiljørådet lancerer en ny hjemmeside, der skal inspirere sikkerhedsorganisationen til at deltage aktivt, når teknologiske forandringer planlægges. På hjemmesiden er der beskrevet mere end 50 danske eksempler på virksomheder, der har gjort sig gode erfaringer med at inddrage arbejdsmiljøet i forbindelse med anskaffelse af ny teknologi, byggeri, produktudvikling eller indkøb. På hjemmesiden kan man læse om erfaringerne i både offentlige og private virksomheder.
Overenskomsten 51,9% af de medlemmer af KTO, der stemte om overenskomstforslaget, sagde ja til overenskomsten, og 48,1% sagde nej. Der var en samlet stemmeprocent på 45,8%, som dermed er over de krævede 40% for at der er almindeligt flertal. Forliget er altså godkendt, og de fremsatte konfliktvarsler er bortfaldet.