Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Fleksjob
Er sat i værk
Vi skrev i sidste nummer af LFS Nyt om Hansigne Hansens ørkenvandring for at få et fleksjob. Vi har på den baggrund spurgt familie- og arbejdsmarkedsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard, hvad han vil gøre, så andre af forvaltningens ansatte slipper for det samme. Han erkender, at der er brug for at klæde medarbejderne på lokalcentrene bedre på med både temadage og efteruddannelse.
»Det er allerede sat i værk. Jeg har bedt direktionen igangsætte det arbejde, så vi kan bruge ressourcerne i lokalcentrene bedre og arbejde på tværs i forhold til det rummelige arbejdsmarked. Det er vigtigt, at de folk, der sidder lokalt, kan give den nødvendige rådgivning i sådan en situation. Og det er som sagt sat i værk.«
Den anden side af sagen er den finansielle. I Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen er der en pulje på 1/2 promille af lønsummen, dvs omkring 1 1/2 mill.kr., som kan bruges til at finansiere fleksjob og som arbejdspladser kan søge på.
»Men det gælder kun for Familie- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. Vi bør have en generel pulje til fleksjob, som dækker hele kommunen. Ved dette års forhandlinger forsøgte vi da også at få vedtaget en pulje på 25 millioner kr. til hele kommunen, men det lykkedes ikke. I år er løbet kørt, men afhængig af kommunens økonomi vil vi forsøge igen næste år. Vi vil arbejde for, at der bliver etableret en sådan pulje.« Bo Asmus Kjeldgaard henviser til et aktuelt eksempel inden for Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen, hvor daghøjskoler med fleksansatte kommer i klemme på grund af regeringens nedskæringer.
»En stor fælles pulje ville have løst problemet. Og det er jo dumt, at når man har fundet gode fleksjob, at man så må nedlægge dem.«
EL