Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Småt nyt
Ledelse i særklasse
”I årtier har offentlige ledere lagt øre til alt det, de kunne gøre anderledes og bedre. Nu skal det siges højt, at de offentlige ledere løser nogle af samfundets vigtigste og sværeste opgaver på fremragende vis”.
Udtalelsen er et af resultaterne af debatterne i Dialogforum for Offentlig Ledelse, hvor parterne på det offentlige arbejdsmarked drøfter ledelse. Dialogforum blev nedsat som følge af trepartsaftalen fra sommeren 2007.
Som offentlig leder er man betroet at forvalte fællesskabets penge og samfundets grundværdier. Glæden ved at udrette noget, der så tydeligt har værdi og mening, er utvivlsomt en stor del af forklaringen på, at mere end fire ud af fem offentlige ledere ifølge en nyere undersøgelse ”i høj grad” eller ”i meget høj grad” finder deres job spændende, udfordrende og meningsfuldt.
Det skyldes ikke, at deres ledelsesopgave er let og ligetil. Tværtimod er man som offentlig leder næsten nødt til at sætte pris på de mange svære balanceøvelser i jobbet, som til og med skal udføres for åbent tæppe, når borgere, brugere, medier og andre interesserede beder om indsigt i, hvad der foregår.
Kåring af årets bedste legeplads 2009
Det var Bredegrunds Byggelegeplads der løb af med titlen, og det blev fejret på kåringsfest på stedet.
Det er byens børn og unge der bestemmer hvem der kåres som bedste, at det er derfor dem der har valgt Bredegrunds Byggelegeplads i år.
Og Bredegrunds Byggelegeplads, som er en såkaldt skrammellegeplads, er da også et helt særligt sted med en særlig atmosfære. Farverig, overraskende og på alle måder rummelig. Her er der plads til alle typer af børn og unge, alle aldersgrupper kan finde underholdning her. Det at være skrammellegeplads giver nogle særlige potentialer, her har børn og unge i særlig grad mulighed for udfordrende og fri leg. På Bredegrunds Byggelegeplads kan børnene selv være med til at skabe, både afgrøder og huse.
Det var naturligvis områdets borgmester Klaus Bondam der holdt tale for legepladsen.
Ud af hashtågerne
Behandlingsstedet U-turn i København, som arbejder med unge hashmisbrugere har så gode resultater af arbejdet, at det vækker opmærksomhed både hjemme og internationalt. Det skriver Politiken den 21. september. Det er især måden, som der arbejdes med de unge på, der har skabt opmærksomhed, fortæller de. Leder af U-turn Unna Madsen forklarer, at målet først og fremmest er at få de unge til at fungere, ikke udelukkende at få dem til at droppe hashen.
Det hjælper også at U-turn kan tage de unge ind direkte fra gaden. I starten anonymt, indtil de er blevet trygge ved stedet og medarbejderne, og til sidst indvilger i at lade sig indskrive til behandling. U-turn tager fat i alle problemer, den unge har i forhold til uddannelse, arbejde, levevilkår, familie osv., men det er de unge der selv sætter mål, og det giver gode resultater.
LUkkedage
”Dybt bekymrende udmelding fra KLs børne- og kulturformand Jørn Sørensen.
Siger formand for FOLA, Lars Klingenberg i en pressemeddelelse og uddyber:
”Det gør mig dybt bekymret, når formanden for KLs børne- og kulturudvalg Jørn Sørensen udtaler til MetroXpress, at ”20 lukkedage lyder af meget, men forældrene må tage imod de pasningsmuligheder der er” og ”Det kan ikke være anderledes. Det er jo stadig professionelle, der tager sig af børnene” siger Lars Klingenberg, formand for FOLA.
”Vi afl everer vores børn hver morgen i vuggestue, dagpleje og børnehave og for dem handler det i høj grad om tryghed, nærhed og kendte rammer. At afl evere sit barn i en fremmed institution med en masse fremmede børn og voksne, der har en anden pædagogisk hverdag, er ikke en reel mulighed og absolut kun sidste udvej. Personalet kan være nok så kompetent og ”professionelt”, men det er altså ikke godt nok”, siger han.
Kvittering for indberetning
Der bør kvitteres for indberetninger. Forslaget kommer fra SL, som er trætte af at indberetninger til kommunerne om misrøgt af børn, ikke altid fører til noget. Og slet ikke tilbagemelding fra kommunen. Det skal tages mere alvorligt mener forbundet, som foreslår at det bliver en del af kommunens almindelige procedure. Og hvorfor ikke som en del af barnets reform, som jo netop har barnets tarv som centralt omdrejningspunkt.
Vold på arbejdspladser
Kommuner og regioner er kommet godt i gang, når det gælder om at vedtage og indføre retningslinjer for forebyggelse af vold på arbejdspladserne. Det viser en u ndersøgelse af indsatsen mod vold som Branchearbejdsmiljørådet for social og sundhed har stået for. To ud af tre kommuner har vedtaget skriftlige retningslinjer for forebyggelse af vold og trusler.
Men politikker om vold er ikke nok til at fjerne volden på de offentlige arbejdspladser, mener FOA.
Vold og trusler mod de ansatte er nemlig fortsat et stort problem på mange offentlige arbejdspladser. Eksempelvis har mere end halvdelen af personalet på plejehjem ifølge en FOA-undersøgelse oplevet vold, trusler eller truende adfærd.
Antallet af hjemløse uændret
Der er 5.000 hjemløse i Danmark. Antallet er uændret over de seneste to år. Halvdelen af de hjemløse er i København og omegn. Kun 31 procent er skrevet op til en bolig eller et botilbud. Det viser en kortlægning foretaget af SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.
De hjemløse sover på gaden, i natvarmestuer, på herberger, vandrehjem eller forsorgshjem eller overnatter hos venner og familie. Misbrugsproblemer og psykisk sygdom er meget udbredt blandt hjemløse. Det er ifølge undersøgelsen disse to faktorer, der er hovedårsagen til hjemløshed. Men også økonomiske problemer og udsmidning fra den tidligere bolig tæller med blandt årsagerne. Der er fl est unge og midaldrende blandt de hjemløse, kun fem procent er over 60 år. Langt de fl este (78 procent) er mænd. Desuden har en femtedel en anden etnisk baggrund end dansk, og af dem er det især førstegenerationsindvandrere, der bliver ramt af hjemløshed.
Spot på løngab
I FOA ærgrer man sig over, at Lønkommissionens arbejde hemmeligholdes. Kommissionen burde i stedet ligelønsvurdere Danmark i fuld offentlighed, mener forbundet, som kritiserer at ellers offentlige tilgængelige lønberegninger, bliver tilbageholdt, så længe kommissionen arbejder. FOA vil have synlighed omkring lønforskelle, debat om lønforskelle og offentligt tilgængelige lønstatistikker.
”Det er tre vigtige ingredienser til at få uligelønnen frem i lyset – og dermed redskaber til at fi nde løsninger til at mindske den”, siger Dennis Kristensen, som især hæfter sig ved at nye og mere retvisende lønstatistikker ikke gøres tilgængelige i de 1 1/2 år som Lønkommissionen arbejder.
Til gengæld hilser han kommissionens nye metode til at beregne løn velkommen.
”Lønkommissionen er blevet enige om et nyt lønbegreb, som er et mere retvisende begreb til at beregne uligeløn på. Det glæder vi os selvfølgelig over i FOA.”
Men undrer sig over at de ikke kan bestille det, så længe Lønkommissionen arbejder.
Politisk aktiv?
Er du LFS’er og stiller du op til Borgerrepræsentationen ved kommunalvalget – så har du mulighed for at præsentere dig selv og dine holdninger for dine kommende vælgere i næste nummer af LFS Nyt.
Kravene til dit indlæg er at det er sobert i tonen, max fylder 2.000 anslag og at du vedlægger et foto i høj opløsning. Mail det hele til lfsnyt@lfs.dk
Redaktionen skal have det i hænde senest torsdag den 15. oktober.
Kulturnat
Husk suppekøkken på Gammel Torv på Kulturnatten fredag den 9. oktober. Ud over suppekøkken optræder også LFS’ kor for første gang med sange som på én og samme tid forener det kulturelle med det sociale. Koret klarer stemmerne og synger kl. 18.30