Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Nye bøger
Jura for pædagoger
Af Mary Stisen
Jura for pædagoger er skrevet til undervisningen på pædagoguddannelsen, men omhandler juridiske emner som er relevante, hvis man arbejder med børn, unge eller voksne med særlige behov, det være sig i dag- eller døgninstitution, i beskæftigelsestilbud, på bo-enheder og lignende.
Bogen indeholder mange praktiske eksempler, taget fra den pædagogiske hverdag. Hensigten er at koble de juridiske regler til den pædagogiske praksis. Bogen er opbygget om følgende emner: retskilder, familieret, tværfagligt samarbejde, serviceloven i forhold til arbejdet med bør, unge og voksne med særlige behov, erstatningsansvar.
Hans Reitzels Forlag • 140 sider • Pris 175 kr. ISBN 978-87-412-5547-7
Samarbejdsbaseret problemløsning
Af Jenny Bohr
Bogen henvender sig til dig, der beskæftiger dig med unge og voksne, med eller uden diagnoser, der har svært ved at håndtere deres frustrationer på en hensigtsmæssig måde.
Baseret på grundtanken, at mennesker gør det godt hvis de kan, giver bogen dig en sammenhængende forståelse for disse mennesker, og med denne forståelse, konkrete handlemuligheder i samarbejdet med dem. Bogen giver også gode råd i forhold til mange af de problemer, du kan støde på.
Samarbejdsorienteret problemløsning tager sit udspring i en dansk kontekst og forfatterens egne erfaringer i arbejdet med en bred vifte af børn, unge og voksne med adfærdsmæssige udfordringer.
På grund af sin praksisnære tilgang vil også pårørende til disse mennesker have udbytte af at læse denne brugsbog.
ViaSystime • 128 sider • Pris 175 kr. ISBN: 978-87-927-1107-6
Den voldsomme hændelse
- Sådan organiserer du hjælp og støtte til en kollega
Af Bjarne Frøslee Ibsen
At hjælpe en kollega eller en medarbejder, der har været ude for en voldsom, psykisk belastende hændelse på arbejdspladsen, er en almindelig medmenneskelig opgave. For at løse opgaven kræves der ofte en vis baggrundsviden og forståelse af situationen, bl.a. i forhold til de mange forskellige aspekter, der knytter sig til denne specielle situation: Hvilke psykologiske mekanismer træder i kraft? Hvad har den ramte behov for?
Hvilke muligheder har man som kollega eller arbejdsplads for at hjælpe? Hvornår er der behov for professionel hjælp?
Disse og andre forhold tager bogen op. Bogen omhandler endvidere de muligheder, en arbejdsplads har for at give en hensigtsmæssig og god støtte til medarbejdere, der har været ude for en voldsom hændelse i forbindelse med deres arbejde.
Hvordan kan man etablere støttesystemer, der sikrer, at de alment menneskelige ressourcer og relationer, som eksisterer på en arbejdsplads, bliver brugt på en konstruktiv måde?
Den voldsomme hændelse retter sig mod professionelle på området, herunder ledere, HR-konsulenter, sikkerhedsrepræsentanter, tillidsfolk eller andre, som er beskæftiget på en arbejdsplads, hvor medarbejderne risikerer at blive udsat for voldsomme, psykisk belastende hændelser.
Hans Reitzels Forlag • 168 sider • Pris 200 kr. ISBN: 978-87-412-5483-8
Under ombygning -Om hjernen, teenagere og pædagogisk praksis
Af Lisbeth Iglum Rønhovde
Teenageres reaktioner og handlinger kan være svære at forstå for deres omgivelser.
Unge, der tidligere var rolige og fornuftige, gennemgår pludselig en rutsjebane af følelser og kaos. Den nyeste neuropsykologiske forskning giver os et udgangspunkt for at forstå, hvad der foregår i de unge, hvordan man bedst fremmer læring og emotionel vækst hos dem, og hvordan selv vanskelige unge kan bringes til at udnytte deres positive potentiale.
Bogen viser, hvorfor man måske i nogle år bare burde give de unge et skilt om halsen med ordene: ”Under ombygning”.