Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Småt nyt
Er du travl eller stresset?
Grænsen kan nemlig være hårfin. På personaleweb.dk kan du finde tre af stressekspert Bjarne Toftegårds fif til at skelne mellem, om du bare har meget at se til, eller om du rent faktisk er stresset. Han anbefaler at man mærker efter: er man hele tiden nervøs eller har hjertebanken?
Hænger tankerne om bunkerne på arbejdet hænger ved, efter du er kommet hjem? Er følelsen permanent – over en længere periode? Så er du stresset. Den ekstra belastning i en kortere periode er ikke farlig, men en langvarig ekstra belastning kan føre til udbrændthed og andre negative tilstande.
Psykisk arbejdsmiljø og pædagogisk praksis
Det psykisk belastende arbejdsmiljø på bostederne undersøges i et nyt forskningsprojekt. Men som noget nyt ser forskerne ikke på arbejdsmiljøet alene. I stedet undersøger de sammenhængen mellem den psykiske belastning og den pædagogiske praksis på det enkelte bosted. Det er KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning der kigger på sammenhængen mellem det psykiske arbejdsmiljø blandt specialpædagogisk personale og den pædagogiske praksis.
Ud fra devisen at man ikke kan ændre det ene, uden at det får konsekvenser for det andet. Projektet Når grænserne udfordres – Arbejdsbelastninger og pædagogiske udfordringer i specialpædagogiske boenheder er støttet af Arbejdsmiljøforskningsfonden.
Computerspil til badesikkerhed
Hvert år sker der drukneulykker i Danmark, alene i 2012 druknede 60 personer, de 13 var badeulykker.
Rådet for Større Badesikkerhed har derfor udviklet to computerspil med det formål at lære børnene hvordan de skal agere i nærheden af vand, og hvordan de skal reagere, hvis der sker en ulykke.
De fleste skoleelever får tilbudt svømmeundervisning, men langtfra alle. Med regeringens ’Fælles Mål’ skal er målet dog at børnene skal have lært livredning, bjærgning og måder at sikre sig selv i vand senest i 5. klasse.
For at støtte op om det har Rådet for Større Badesikkerhed udviklet de to spil, ikke for at gå i stedet for svømmeundervisning men for at sætte yderligere fokus på badesikkerhed. Projektet hedder BadeBallade, og spillene er målrettet henholdsvis 0. til 6. klasse og 7. til 10. klasse. Det er finansieret af undervisnings-ministeriet læs mere på BadeBallade.dk(link er ikke længere aktivt, red.)
Flere hjemløse holder fast i egen bolig
Fra 80 procent til 87 procent. Så meget er andelen af hjemløse, som har fastholdt egen bolig fra august 2011 til november 2012, steget. Det skriver Socialforvaltningen i København i en pressemeddelelse og kalder det positivt, men at de sigter højere endnu.
Tanken er at borgere med komplekse sociale problemer har bedre muligheder for at tackle disse problemer konstruktivt, hvis de har en egen bolig frem for bor på herberg. Men det har sine vanskeligheder. Dels er der mangel på billige boliger, som de hjemløse kan betale. Dels er ventetiden på en bolig blevet længere de sidste par år.
Medbestemmelse
Lysten til at bevæge sig vokser når børn selv har været med til at bestemme. Det viser en evaluering, KORA har lavet af aktivitetsprojektet Space – rum til fysisk aktivitet, som satte en stribe indsatser i gang: bedre cykelveje til skolen, sjovere legepladser, fritidsidræt for store børn, udefrikvarterer og voksne, der sætter gang i aktiviteter. Alt sammen skulle motivere teenagere, som ofte ikke bevæger sig særlig meget, til at gøre det. Evalueringen viser at børnene gerne vil bevæge sig mere, hvis de vel at mærke har været med til at bestemme rammerne. Hvis de fx selv har designet skolegården eller har været med til at bestemme, hvornår de skal være ude i frikvartererne.
Fotoudstilling på Arbejdermuseet
Arbejdermuseet sætter fokus på arbejdsmiljø med en særudstilling om emnet.
I Arbejdermuseets festsal kan man se arbejdende mennesker på fotos fra Det Europæiske Arbejdsmiljø-agenturs internationale fotokonkurrence om arbejdsmiljø.
Agenturets mission er ”at gøre Europas arbejdspladser sikrere, sundere og mere produktive”, og som de indkomne fotografier illustrerer, er der mange forskellige bud på arbejdsmiljø i det 21. århundrede.
Mere end 2500 personer indsendte nemlig fotos til konkurrencen, og blandt dem udvalgte Arbejdermuseet dem der efter deres vurdering bedst indfanger formålet med konkurrencen: at fremme bevidstheden om et sundt arbejdsliv og forebyggelse af skader på arbejdspladsen.
Billederne kan ses alle dage fra 10-16
i Arbejdsmuseet, Rømersgade 22, 1362
København K.
Tillid
Står der herover. Og du kan finde links og materiale om emnet på mitlfs.dk. Gå efter billedet og få det sidste nye om tillidsdagsordenen i Socialforvaltningen.
Du kan også få nyheder fra LFS på din mobil. Ikke kun om tillidsdagsordenen men nyt om overenskomstforhandlinger, budgetforhandlinger, kampagner, møder, aktiviteter og andre nyheder fra din fagforening. Tilmeld dig smsordningen og modtag generelle nyheder, som har aktualitet for alle i LFS. Tilmeld dig et af LFS’ tre områder og du modtager nyheder fra og om dette område.
Meld dig til: Via login på Dit LFS. ALLE kan oprette et login, minimum som gæst. I Dit LFS får du et godt overblik over hvilke andre tjenester du kan tilmelde dig. Via SMS er der ikke mulighed for at tilmelde sig e-mail. Send en SMS til 7175 7879 med teksten nyhed
Du vil modtage SMS med et retursvar på om tilmeldingen lykkes.