Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Småt
Baggrund skal kortlægges
Hvorfor er der på af trods af Kommunens mange forebyggende indsatser fortsat risiko for, at nogen københavnske børn og unge i en tidlig alder begår kriminalitet?
For at få svar på det spørgsmål ønsker Socialforvaltningen i København at deres forebyggende indsatser til udsatte børn og unge skal bygge på mere sikker viden. Derfor har Socialudvalget besluttet at få lavet en analyse af kriminelle børn og unges baggrund. Analysen skal fortælle noget om børnenes og de unges opvækst, trivsel, familiære baggrund mv. og dermed afdække, hvilke konkrete omstændigheder der fører til, at disse unge drages ind i kriminalitet. Et konkret hvordan en sådan analyse kan tilrettelægges, skal udarbejdes inden sommerferien.
Pædagogisk Ernapris til Jan Kampmann
Dansk Pædagogisk Historisk Forening uddeler årets Ernapris for 24. gang. Den gives til en person, der enten via sit virke har placeret sig i den pædagogiske historie eller har synliggjort historien gennem forskning og formidling indenfor børne- og daginstitutionsområdet.
I år går prisen til Jan Kampmann, professor på RUC på Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning, som gennem mange år har forsket i områder, som har stor relevans for pædagoger, ikke mindst leg og legens store betydning, men også i almindelighed i barndom, ungdom, familie, pædagogik, læring, uddannelse, velfærdsstat og velfærdssamfund. Læs mere på www.paedhist.dk
Anbragte unge er bagud i skolen
Unge, der er anbragt uden for hjemmet, klarer sig ofte dårligt i skolen. Over halvdelen får specialundervisning, og en stor del er bagud i skolen. Især er det vanskeligt for de unge 15-årige at få de nødvendige skolefærdigheder, der skal sikre deres fremtid. Det viser SFIs undersøgelse, som følger alle børn født i 1995, der er eller tidligere har været anbragt udenfor hjemmet.
Alligevel har størstedelen af de anbragte unge, til trods for deres vanskeligheder, et positivt syn på deres skole, som de godt kan lide. Disse unge forventer også i endnu højere grad end andre unge at få en mellemlang videregående uddannelse.
Men de har noget at slås med. Mange af dem har alvorlige psykiske og adfærdsmæssige problemer, viser tegn på depression eller har skadet sig selv, og mange har et problematisk fokus på mad og vægt. Kort sagt, der er brug for massive indsatser for at fastholde dem i uddannelsessystemet og væk fra misbrug og kriminalitet. Læs mere om Anbragte 15-åriges hverdagsliv og udfordringer på sfi.dk
Millioner til Nørrebro
851 mio., som ikke blev brugt i sidste års budget, går nu til at give København og især Nørrebro et løft. Det har et flertal af Enhedslisten, SF, Socialdemokraterne, de Radikale og Liberal Alliance Borgerrepræsentationen besluttet.
40 mio. kr. går til et kvarterløft på Indre Nørrebro i det bandehærgede område omkring Blågårds Plads og Rantzausgade. Målet er at skabe større tryghed for byens indbyggere.
”Det er vigtigt at vi som kommune bakker op og sørger for, at der er trygt i de her områder. Her skal alle have lyst til at bo. Derfor investerer vi i byens rum. Det handler om at tage byen tilbage,« siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen fra SF.
Ud over Nørrebro så går 23 mio. kr. til 225 nye studieboliger og 50 mio. kr. til en jobpakke med fokus på akutjob, jobrotation og fleksjob. Aftaleparterne er også nået til enighed om blandt andet at bruge penge på bedre køkkener i en række daginstitutioner og bedre forhold for erhvervslivet.
Desuden er der afsat midler til at bygge 165 almene familieboliger.
Frustrerede forældre møder Socialudvalget
En gruppe forældre til børn med handicap var i starten af april til møde med Socialudvalget for at fortælle om deres oplevelser med Handicapcenter København. Forældrene har i breve til Socialborgmester Mikkel Warming givet udtryk for frustration over handicapcentrets sagsbehandling. En plan blev derefter vedtaget for at forbedre handicapcentrets sagsbehandling bl.a. via kompetenceudvikling.