Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Repræsentantskab 2014
Ris og ros fra formanden
Tekst: Jon Arskog
Beretning. De københavnske politikere fik ros, mens andre faglige organisationer og regeringen fik røfler, da LFS-formand Britt Petersen aflagde beretning på repræsentantskabsmødet 2014.
Hun gav og tog i sin mundtlige beretning, hende den kære formand. Den handlede om flere ting, men ikke alle ting, som formandskabet har arbejdet med i den seneste repræsentantskabsperiode. Det ville blive for omfattende, pointerede hun.
Hun omtalte arbejdet fra OK13 og hen mod OK15, hvor læren fra lærerkonflikten er at vi i fagbevægelsen ikke skal efterlade hinanden på perronen. Hun understregede i den forbindelse, at LFS ikke har tænkt sig at sælge retten til afspadsering.
Hun roste Københavns politikere for at respektere det vedtagne tillidskodeks og at de Ringbo-sag og Hartmanns Hus-sag til trods ikke har blandet sig i enkeltsager.
”De har bestået kodeks-prøven,” som hun sagde.
Hun skosede Frederiksbergs politikere for at tro, at man kan skabe tillid mellem politikere, ledelse og medarbejdere uden at inddrage medarbejderne i ledelsens ’top-down Tillidsdagsorden’.
Hun opfordrede andre faglige organisationer til at tænke mere strategisk i forhold til Tillidsdagsorden og at turde engagere sig mere proaktivt i arbejdspladsernes indre liv.
Regeringen fik et drag over nakken for sin ulighedsskabende politik, selvom de med udsigten til et snarligt valg forsøger at pynte lidt på resultatet med en mere rød finanslov.
De københavnske politikere derimod – men kun dem fra Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti - høstede også ros for at tage kampen mod social dumping betalt af offentlige midler op – også den der foregår på det pædagogiske område, og som LFS orienterede dem om i sidste måned. Hun understregede, at når København beslutter sig for det, så kan man ændre en tilstand, der ellers synes lovgivningsmæssigt umulig, eller mod den herskende stemning på Christiansborg. Det skete med social dumping på byggepladserne, og kan derfor også ske på det private pasningsområde, der har produceret eksempler på social dumping.
Og så sluttede hun med at bemærke, at BUPL til stadighed er på jagt efter dagplejen, og at det får nogle politikere ude i omegnskommunerne til at tro, at det giver mening at lukke dagplejer. Det er også et emne, som LFS’ ledelse i den forgangne periode har måttet beskæftige sig med. I den forbindelse takkede hun de aktive tillidsfolk, medlemmer, forældre, området og de involverede LFS-medarbejdere for at være gået op mod de politikere og fået ændret de på bordet liggende forslag til omlægning af dagplejerne.
Donationer:
LFS’ repræsentantskab har besluttet at give 5.000 kr. til Børnetelefonen og 25.000 kr. til International Børnesolidaritet.