Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Kildevældsparken
Af Elisabeth Lockert Lange
Eventyrlig festival
Festligt udklædte børn fejrede H. C. Andersen året på kulturfestivalen i Kildevældsparken.
Trods silende regn blev Kildevældsparkens traditionsrige kulturfestival meget festlig. Først og fremmest takket være de mange meget flot udklædte børn. Kreativiteten havde virkelig fået frit løb, og legepladsen myldrede med prinsesser, kinesere, soldater, skorstensfejere, svinedrenge og meget andet godtfolk – alle som taget ud af de mange kendte eventyr.
Der var i den grad knald på farverne. Ikke mindst børnehavebørnene fra Valmuen, som gik på scenen om formiddagen, var utrolig smukt udstyret med kroner, briller, hatte, kjoler og dragter. Regnvejret virkede nærmest som en anledning for børnene til at bære rundt på de smukkeste parasoller.
Bortset fra regnen (det plejer festivallen faktisk ikke at være plaget af) og den flotte udklædning på grund af H. C. Andersen året, var der i år desuden en kreativ malerbod, hvor der blev malet H. C. Andersen inspirerede billeder. De bliver senere udstillet på Jagtvejens bibliotek. Samme bibliotek var også med på festivallen, hvor de udstillede eventyrbøger på flere sprog.
Ellers var programmet i sin struktur meget lig det vi har set de forrige år. Skuespil og musik for de små om formiddagen, det vil sige vuggestuebørn, børnehavebørn, børn fra specialbørnehaver og integrerede institutioner, dagplejere og områdets småbørnsfamilier. Krydret med madpakker, saftevand og popcorn.
Om eftermiddagen dukkede de store børn op på legepladsen. Ud over Kildevældsparkens egne børn var der børn fra fritidshjem, integrerede institutioner, fritidsklubben Lavuk og selvfølgelig bydelens børnefamilier. De fik mulighed for at se eventyrdans med Kildevældsparkens piger, Tommelise opført af en teatergruppe, musik og rap – alt sammen til popcorn og saftevand.
Den årlige kulturfestival har flere formål for Kildevældsparken. Dels er det en farverig og iøjnefaldende måde at gøre opmærksom på legepladsens funktion og værdi, dels er det en måde at samle alle bydelens børn, unge, pædagogisk personale og forældre og dermed lægge op til nye kontakter og samarbejder. Og sidst men ikke mindst har kulturfestivallen et integrationsformål. Legepladsen er til daglig centrum for meget integrationsarbejde, og en gang om året fremhæver festivallen dette arbejde på en meget farverig og festlig måde for både børn og voksne.
Arrangementet er blevet til ved midler fra bl.a. puljen til lokale kulturelle aktiviteter, Byens Børns lokalpulje (Byens Børn kom for øvrigt på besøg i løbet af dagen og fortalte om byens muligheder for børn), Nordeabankens lokale fondsmidler og Lokalcenter Ryvangs integrationspulje.