Småt Nyt
Fest i Krudttønden udsat til august
Der er alligevel ikke fest for udviklingshæmmede i Krudttønden på Østerbro den 1. juni. Festen er udsat til den 17. august på grund af sammenfald med Sjællandsfestivalen. Festerne i Krudttønden er åbne for alle udviklingshæmmede og eventuelle ledsagende pædagoger. Tilmelding er ikke nødvendig, man møder bare op i døren. Entre er typisk 50 kroner. Der kan købes øl og vand i baren. Næste fest finder altså sted torsdag 17. august fra klokken 19.00 til 22.00.
Søg om gratis rådgivning
Dagtilbud og kommuner med børn i udsatte positioner kan søge om et gratis forløb med et nyt korps af praksiskonsulenter. Korpset tilbyder rådgivning og vejledning om, hvordan man kan skabe et læringsmiljø, som virker stimulerende og trygt også for børn i udsatte positioner, og hvordan det pædagogiske personale kan fremme trivsel og gode fællesskaber blandt børnene.
Børn i udsatte positioner kan være børn, der har særlige udfordringer eller kommer fra familier, der er præget af manglende overskud pga. sygdom eller sociale problemer. Læs mere på www.socialstyrelsen.dk
Aftenarbejde og migræne
Folk med fast aftenarbejde lider oftere af migræne, end folk der altid arbejder om dagen. Det viser nye forskningsresultater fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA og Københavns Universitet.
Hver femte kvinde og hver tiende mand lider af migræne eller hyppig hovedpine. En forskergruppe har undersøgt, om der er sammenhæng mellem migræne og arbejdstider. Forskerne havde forventet at finde mere migræne blandt skifteholdsarbejdere og personer med nattevagter. Men resultaterne viste, at aftenarbejde er den største synder. Personer med fast aftenarbejde havde mere end 50 procent højere forekomst af migræne end dem med fast dagarbejde - uanset køn og alder og uanset personernes oplevelser af deres stressniveau, søvnlængde og ugentlige antal arbejdstimer.
Støtte til faglige klubber
LFS-medlemmer i Valby, Vesterbro og Kongens Enghave har taget initiativ til en faglig klub, hvor medlemmerne både kan dyrke deres faglige, deres fagpolitiske og deres sociale liv sammen, og de får en økonomisk indsprøjtning på 15.000 kroner til opstarten. Almenbestyrelsen i LFS har nemlig besluttet at støtte etableringen af lokale faglige klubber i hele 2017. Ordningen bliver evalueret i forbindelse med generalforsamlingen i 2018. Lokale tillidsrepræsentanter kan sende spørgsmål og ansøgninger til Thomas Enghausen, formand for Almenområdet på then@foa.dk
Skolereformen
Et flertal uden om V og S i Københavns Borgerrepræsentation har stemt ja til, at København skal søge om at være en af de 50 kommuner, der kommer med i et treårigt forsøg med mulighed for kortere skoledage. Hvis København får lov, træder forsøget i kraft efter sommerferien.
Overgreb
Få viden om hvad anbringelsessteder kan gøre for at forebygge og håndtere vold og seksuelle overgreb mod børn og unge. Socialstyrelsen tilbyder fem regionale temamøder i 2017. I København d. 7. september. Flere oplysninger og tilmelding på www.socialstyrelsen.dk
Ulighed
Mere end hver fjerde ufaglærte mand er død 10 år efter pensionsalderen. Det samme er tilfældet for hver syvende mand med en akademisk uddannelse. Der er således stor ulighed i, hvor langt ens otium er. Denne ulighed vil kun blive endnu større, hvis folkepensionsalderen hæves yderligere. Det viser tal fra en analyse lavet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
Pædagoguddannelsen
Regeringen vil give flere penge til pædagoguddannelsen. Det fremgår af et udspil fra regeringen, der også lægger op til et nyt bevillingssystem, hvor en større del af uddannelsesmidlerne skal fordeles som et grundtilskud i stedet for belønning for udstedte eksamensbeviser. Vedtages udspillet, træder det i kraft i 2019.