MIN PÆDAGOG
De fleste af os har mødt en pædagogisk medarbejder, der har gjort en forskel - enten i vores eget eller i vores barns liv. LFS Nyt lader i denne serie en række kendte danskere fortælle om netop den dagplejer, medhjælper eller pædagog, som har afsat et varigt minde for dem.
Cornflakes med ketchup
”Jeg vil gerne starte med at slå fast, at der ikke bare har været én pædagogisk medarbejder i mit liv, som har betydet noget - der har været flere”.
”Jeg har selv arbejdet som pædagogmedhjælper i fem-seks år, og jeg synes, det er vigtigt at give dem, der arbejder på det pædagogiske område credit, fordi det får de ikke så meget af.”
”Da jeg selv arbejdede som pædagogmedhjælper, blev jeg meget imponeret over det overskud, der var, når der samtidig blev skåret så meget ned på området. Da jeg stoppede, var jeg virkelig træt - og især af, at der blev dårligere og dårligere forudsætninger for at lave et ordentligt stykke arbejde. Jeg bliver meget imponeret over de folk, der arbejder videre med den samme entusiasme på trods af besparelser og nedskæringer. Det var nogle meget prisværdige mennesker, jeg mødte i min tid i Børnehuset på Holmen.”
”Jeg kan også fremhæve rigtig mange dygtige pædagogiske medarbejdere i forhold til min barndom. Én af dem er Søs. Jeg havde hende blandt andet i Bjedstrup Børnehus, da jeg gik i, hvad der svarede til SFO i den lille landsby Alken i Jylland, hvor jeg er vokset op. Da vi blev ældre, lavede hun desuden nogle klubaktiviteter for os og var meget engageret i den drengegruppe, som jeg var en del af. Hun passede også min lillebror som dagplejer.”
”Søs kommer stadig og hører mig spille, når jeg er i nabolaget og interesserer sig fortsat for os drenge, og hun kender alle børnene, som bor i Alken. Det er lige som definitionen på en ildsjæl - at for hende er det mere end et job.”
”Jeg kan huske, at hun engang fortalte mig, at hendes egen mor, Olga, ofte tog landevejsriddere med hjem. Der var altid plads i deres hjem. Det siger noget om den åbenhed og det menneskesyn, der ligger til grund for den måde, Søs er på. Det er noget, som bliver ”nedarvet” - ikke så meget genetisk som igennem miljø og opdragelse. Det, synes jeg også, er en inspiration til mit eget liv.”
”Jeg var tit hjemme hos Søs, også i kraft af at hendes søn var min gode ven, men det var et meget åbent hjem, hvor man altid kunne komme hjem og få en chokoladetoast. Hun tog den åbenhed med ind i arbejdet som pædagog. Da min lillebror blev passet af Søs, var han helt vild med ketchup, og Søs gav ham lov til at spise cornflakes med ketchup. Hun gik med på børnenes præmisser og mødte dem i øjenhøjde.”
”Jeg fik endnu større respekt for det pædagogiske felt, da jeg valgte selv at arbejde inden for det. En af de ting, jeg lærte, var, at man virkelig ikke skal arbejde med området, hvis man ikke har lyst. For det er lysten, der er med til at gøre en god. Min egen erfaring er, at da jeg blev træt og hellere ville lave musik, da syntes jeg ikke, at jeg var lige så god til mit arbejde, som jeg var i starten. Og det er ikke sådan, det skal være - ikke med det arbejde. Det er det for vigtigt til.”
Hvem?
Shaka Loveless er en dansk rapper og sanger.
Født 5. marts 1984. Shaka Loveless brød igennem som soloartist, da han i 2012 udgav platin-singlerne ”Tomgang” og ”Ikke mere tid”. ”Tomgang” blev i april 2012 P3s Uundgåelige.
Shaka Loveless er født i Aarhus, men er opvokset på Ibiza, i Silkeborg og i Alken ved Skanderborg. Han er søn af en dansk mor og den amerikanske blues-sanger James Loveless, som i mange år har været en del af den danske bluesscene. Shaka Loveless har i eget navn udgivet albummene ”Shaka Loveless” i 2012, "Det vi sku' miste" i 2014 og ”Til vi ligger” i 2016.