Hvad skete der, da de frivillige kom hjem fra Spanien
Radio Stjernen sender hver uge podcasts, som fortæller historier om arbejderbevægelsens faglige, politiske, sociale og kulturelle historie. Fokus er overvejende på den danske arbejderbevægelse, men der kommer også afstikkere til Grønland og Norge og begivenheder med international dimension. Det er Selskabet for Arbejderhistorie, der udgiver Radio Stjernen, og første episode handler om, hvad der skete med de danske spaniens-frivillige, da de vendte hjem. Du kan abonnere på podcasten i iTunes-Podcast og i øvrigt finde den på www.sfah.dk.
Gratister og nasserøve
Skruen skal strammes over for fejlorganiserede på det danske arbejdsmarked. Fagforeningerne skal skrue bissen på, og det er i orden at fyre folk, der nægter at skifte til en fagforening, der tegner overenskomst. For de er gratister og nasserøve, der lukrerer på de overenskomster, som er forhandlet hjem
Det sagde Jan Hoby, næstformand i LFS, i Berlingske den 10. februar. Artiklen handlede om sagen om vvs'eren Peter Hjelmgaard, der nægtede at skifte fagforening fra Krifa til Blik- og Rørarbejderforbundet og blev fyret.
Handicap Grand Prix 2022
Årets Handicap Grand Prix foregår i 2022 i Aarup på Fyn, og man kan tilmelde sin sang frem til 19. april 2022.
Handicap Grand Prix, HPG, samler hvert år imellem 500 og 700 handicappede, primært udviklingshæmmede, som overværer konkurrencen mellem de 10 udvalgte melodier, der fremføres af nogle meget entusiastiske musikere og sangere.
HGP har været afholdt siden 1996 i forskellige dele af landet. Målet med arrangementet har fra starten været at mødes på tværs af regionerne, skabe en fest, hvor borgeren er i centrum, og under konkurrerende forhold give deltagerne en chance for at fremføre egen musik foran et veloplagt publikum. Det tilstræbes hvert eneste år, at HGP holder sig tro over for det ordinære Melodi Grand Prix både i forhold til selve regelsættet og i forhold til fokus på fest og glæde.
Man kan læse meget mere om HGP på www.hgp.dk.
Fattigdom trækker spor
Børnefattigdom trækker langvarige spor. Rambøll har foretaget et registerstudie for Egmont Fonden, der viser, at 15 procent af de børn, der fødes ind i fattigdom, ikke har gennemført 9. klasse, når de er 17 år. Tallet er ni procent for børn, der ikke har levet i børnefattigdom. Læs mere i rapporten SMÅ KÅR, som findes på www.egmontfonden.dk
Mobilfri skaber bevægelse
Børn, især piger, bevæger sig mere i frikvartererne, hvis de ikke har adgang til deres mobiltelefoner. Det har forskere fra SDU dokumenteret i eksperimentet, Mobil-fri-kvarter, som gik ud på, at eleverne i 4.-7. klasse på seks danske skoler skulle aflevere deres mobiltelefoner, når det ringede ind til første time. Eleverne fik udleveret deres mobiltelefoner igen, når skoledagen var omme.
Eksperimentet kørte i fire uger, og det viste sig, at især pigerne begyndte at røre sig mere i frikvartererne. De var otte procent mere aktive, mens drengene blot blev en procent mere aktive end før.
Arbejder du med handicap eller med psykiatri?
Har du lyst til at mødes med kollger fra andre arbejdspladser for at tale om faglige problemstillinger, om fagpolitisk arbejde, eller for at udvide dit professionelle netværk?
Så har du chancen, når specialområdet i LFS starter faggruppeudvalg for henholdsvis psykiatriområdet og handicapområdet. Faggruppeudvalg består af medlemmer, der frivilligt mødes på tværs af arbejdspladserne. LFS stiller op med lokaler, forplejning, knowhow, hjælp til netværksdannelse samt praktisk bistand fra en eller flere personer fra bestyrelsen for specialområdet. Der er stiftende møde for psykiatri faggruppeudvalg den 14. marts 2022 og for handicap faggruppeudvalg den 15. marts 2022. Du kan læse mere og tilmelde her. Psykiatri: www.mitlfs.dk/15205. Handicap: www.mitlfs.dk/15204
Nyt og yngre Børne- og ungdomsudvalg
Det nye Børne- og ungdomsudvalg i Københavns Kommune er nu i gang med arbejdet. Der er syv nye ansigter og en markant lavere gennemsnitsalder på kun 38 år i udvalget.
De nye medlemmer er den konservative borgmester Jakob Næsager og hans partifælle Mathilde Kastbjerg, Emil Sloth fra Det Radikale Venstre, Marcus Vesterager fra Socialdemokratiet, Katrine Hassenkam fra Enhedslisten og Rasmus Steenberger og Harun Demirtas fra SF.
Øvrige medlemmer er Gorm Anker Gunnarsen og Knud Holt Nielsen fra Enhedslisten, Jens-Kristian Lütken fra Venstre og Sofie Seidenfaden fra Socialdemokratiet.
Et godt liv på botilbud
Hvad får mennesker med psykiske vanskeligheder til at opleve, at livet på deres botilbud er godt? Det har VIVE undersøgt i ’Kortlægning af god kvalitet i praksis på tilbud’, som kan hentes via www.vive.dk/media/pure/16924/6411206
Fremtidens dagpleje
Pædagogisk sektor i FOA har startet projekt “Fremtidens dagpleje” for at rette fokus på, hvordan vi fastholder og udvikler dagplejen i fremtiden. Formand Kim Henriksen og næstformand Joan Lindskov er nysgerrige efter at høre, hvad dagplejere, dagplejepædagoger og dagplejeledere tænker, og hvad I ser som dagplejens udfordringer. Dagplejeområdet i LFS inviterer derfor tilmedlemsmøde med deltagelse af Kim Henriksen ogJoan Lindskov i LFS den 20. april. Læs mere og tilmeld på www.mitlfs.dk/15254