Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Småt Nyt
Det er EASY at anmelde arbejdsskader
Arbejdstilsynet og Arbejdsskadestyrelsen gør det fra februar 2003 muligt for arbejdsgivere og læger at anmelde arbejdsskader elektronisk via internettet. Visionen er, at det skal være slut med den gammeldags papirblanket med fire gennemslag og udgifter til porto.
EASY står for elektronisk anmeldelse af arbejdsskader. Men navnet EASY signalerer også, hvor nemt det bliver for læger og arbejdsgiverer at opfylde deres pligt til at anmelde arbejdsskader. Med EASY skal anmelderen ikke længere overveje, hvor man får en blanket, da de nu bliver tilgængelige på internettet.
Anmelderen slipper også for at finde ud af, hvor de forskellige gennemslag skal sendes hen. For i EASY er der indbygget en automatik, som sikrer, at anmeldelserne sendes til de rette modtagere, hvad enten der er tale om Arbejdsskadestyrelsen, Arbejdstilsynet eller et forsikringsselskab. Når anmelderen én gang har tilmeldt sig som bruger i EASY, bliver stamoplysningerne desuden gemt og genbrugt, i det omfang det er muligt.
En række virksomheder og læger deltager netop nu i et pilotprojekt, inden EASY sættes i drift den 1. februar.
Information om EASY findes på Arbejdstilsynets hjemmeside www.arbejdstilsynet. dk under nyheder eller på Arbejdsskadestyrelsens hjemmeside www.ask.dk.
Flere sikrede pladser
Københavns Kommune etablerer fem nye sikrede pladser på Observationshjemmet Sønderbro, som i forvejen har to andre sikrede afdelinger. Pladserne skal bruges som alternativ til varetægtsfængsling af 15-18-årige, til pædagogisk observation af børn og unge, der er til fare for sig selv eller andre, og som et led i udførelsen af en ungdomssanktion.
Med de nye pladser skal det gerne blive nemmere for de unges familie at komme på besøg, og for de sociale myndigheder at være i tættere kontakt med den unge under opholdet. Den nye afdeling skal også give bedre mulighed for at sammensætte grupperne af unge, blandt andet ved at tage hensyn til de unges adfærd og på den måde reducere antallet af sammenstød imellem de unge og mellem de unge og personalet.
Ungdomssanktionen giver mulighed
for at idømme unge mellem 15-18 år, der har begået personfarlig kriminalitet, op til to års socialpædagogisk behandling, som typisk vil indeholde et kortere ophold på en sikret afdeling. Med de fem nye pladser vil Københavns Kommune råde over i alt 16 sikrede pladser.
Høring for udsatte børn og unge
Mere gadeplansarbejde, boliger til unge og bedre service til plejefamilier. Det er nogle af de ting Københavns Kommune vil satse på i arbejdet med de udsatte børn og unge.
Frem til 7. februar kan borgere, brugere, foreninger og organisationer komme med input til en helt ny plan for, hvordan samarbejdet mellem Københavns Kommune og børn, unge og forældre med særlige behov skal udvikles.
Et høringsudkast til sektorplan for børn, unge og forældre med særlige behov er godkendt, og kommunen lægger nu op til debat med en høringsrunde.
»København skal være på forkant i arbejdet med at bryde den sociale arv. Vi vil med høringen og sektorplanen sikre, at vi får udvidet viften af tilbud til de udsatte børn og unge, og at kvaliteten i de enkelte tilbud udvikles«, siger Frank Hedegaard (SF), fungerende borgmester og formand for Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget.
Alle med interesse for det sociale område kan indsende et høringssvar til kommunen frem til 7. februar 2003. Høringsudkastet kan ses og downloades fra Københavns Kommunes hjemmeside www.faf.kk.dk/sektorplaner (link er ikke længere aktivt, red.)
Socialministeriet afholder Kabu-konference mandag den 28. april fra 9 -16 i Kolding. Kabu står for kvalitet i anbringelsen af børn og unge. På konferencen vil bl.a. de prioriterede temaer for det fortsatte arbejde i Kabu bliver offentliggjort.
Socialministeriet har udarbejdet en rapport om mål og kvalitet på dagtilbudsområdet på grundlag af kortlægninger og analyser af kommunale dokumenter. Evalueringen hedder Pædagogik og politik i kommunerne. Dagtilbud til børn. Blandt forfatterne er Søren Smidt, Peter Mikkelsen og Helle Hagemann.