Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Unge til udredning
I 2005 etablerede Socialforvaltningen Dommervagtsprojektet, det vil sige den sociale indsats over for unge, som havner i dommervagten. Målet var at undgå, at de unge skulle blive faste kunder i retssystemet.
Socialforvaltningen har nu udvidet dommervagtsprojektet på den måde at socialarbejderen, i samarbejde med forsvarsadvokater, anklagemyndighed og dommere, skal se på om en styrket social indsats kan være med til at afkorte de unges ophold i varetægtssurrogat. Erfaringen viser nemlig at jo hurtigere der bliver handlet og lavet aftaler med den unge, jo bedre resultat.
Socialforvaltningen har også udvidet projektet til at sætte fokus på, om den unge bør indstilles til en psykologisk eller psykiatrisk udredning.
”Vi skal nu have snuden helt ned i de unges journaler og lave en vurdering af, om den unge kan have brug for en egentlig psykiatrisk eller psykologisk udredning. Den viden skal sagsbehandleren i børneenheden bruge til at vurdere, hvilke foranstaltninger den unge eventuelt skal tilbydes”, siger Stine Skipper, analysemedarbejder, Den Sociale Døgnvagt.
Siden 2005 har 480 unge københavnere været fremstillet i grundlovsforhør. Det er medarbejdere i Den Sociale Døgnvagt, som har til opgave at rykke ud, når en ung københavner skal fremstilles i grundlovsforhør. Den Sociale Døgnvagt fusionerer – formentlig i august – med en anden akut social døgnenhed, og den skifter derfor navn til Døgnvagten. Dommervagtsprojektet følger med over i den samlede døgnenhed.