Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Et positivt vendepunkt
Socialpædagogerne har netop udgivet en bog, hvor 11 unge fortæller deres historie om at være anbragt. Det er 11 forskellige historier om mødet med en døgninstitution og de voksne der. Målet med bogen er at fortælle nogle af de gode historier om, når en anbringelse lykkes og giver den nødvendige forskel i et udsat barns liv. Socialpædagogernes næstformand Benny Andersen fortæller i en pressemeddelelse om de unges historier:
”Ind imellem kan man få indtryk af, at det ingen eller meget ringe effekt har for udsatte børn og unge at blive anbragt uden for hjemmet. Derfor er det også en oplivende oplevelse at sidde med denne bog i hånden. For her får vi mulighed for at få et kig ind i 11 drenge og pigers liv og høre om de store positive oplevelser, de hver især har haft på en af landets mange og kompetente døgninstitutioner. Mange af dem beskriver en barndom, der går forud for anbringelsen, fyldt med vold, angst og med forældre uden forældreevne. Og hvordan mødet med døgninstitutionen er alt det modsatte; her møder de stabilitet, tryghed, vedvarende og kærlig voksenkontakt – her fi nder de en tryg base for deres barndom og ungdom. Det er stærk læsning, og det er vedkommende læsning.”
Benny Andersen hæfter sig ved, at det især er fortællinger om mødet med en kontaktsocialpædagog, der har været vendepunktet for fl ere af de unge i bogen:
”Børn og unge har jo brug for at blive set og få omsorg af og kontakt til stabile kærlige voksne. Og det får de måske for første gang på en døgninstitution. En af de unge beskriver det sådan her: ”Jeg håber virkelig, at Rikke bliver ved med at være min kontaktpædagog rigtig lang tid endnu. Faktisk vil jeg ønske for alle anbragte børn, at de kan få en som hende”.