Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Nye bøger
Evaluering i et narrativt perspektiv
Af Hanne Fredslund
Evaluering handler over en bred kam om at vurdere en indsats, der er sat i gang.
I denne bog præsenteres en model for, hvordan indsatser kan blive vurderet, eller Evalueret, i et narrativt perspektiv. Afsættet for narrativ evaluering er de konkrete fortællinger om indsatsen, frem for generelle vurderinger af den. Vi skaber mening i vores erfaringer gennem fortællinger – og derfor kan fortællingerne bruges, når vi ønsker at evaluere en indsats. Formålet med at anvende narrativ evaluering er at skabe de bedst muligebetingelser for det videre arbejde med at udvikle den indsats, der evalueres. Dette indebærer blandt andet, at indsatsens aktører, inddrages gennem hele evaluerings-processen.
Evaluering i et narrativt perspektiv giver et nyt og inspirerende bud, på arbejdet med evaluering, og henvender sig til alle med interesse for feltet.
Dansk Psykologisk Forlag • 176 sider • Pris 248 kr.
ISBN 97-887- 770-6771- 6
Inklusion så det batter
Af Bo Clausen og Karen Sørensen (red.)
I bogen giver forfatterne deres bud på, hvordan inklusion i praksis – når vi bevæger os fra vision til virkelighed – kanudgøre den afgørende, kvalitative forskel både for det enkelte barn og for fællesskabet.
Antologien er båret af et dobbelt perspektiv på inklusionsopgaven. Som professionel må man have fokus på at tilpasse den pædagogiske kontekst, så alle børn får lige muligheder for at deltage. Samtidig må man have fokus på individets forudsætninger og de eventuelle vanskeligheder, som barnet kan være i, og som kan være en barriere for barnets aktive deltagelse i institutionens fællesskaber.
Målgruppen er ledere og medarbejdere i dagtilbud ogSFO.
Dafolo • 184 sider • Pris 299 kr. SBN 978-87-7281-855-9
En børnehave for alle
Af Palma Sjøvik (red.)
Vores børnehaver bygger på idealet om et inkluderende fællesskab, hvor det enkelte barn bliver mødt som en unik personlighed. Børn med et psykisk eller fysisk handicap
skal – så vidt det er muligt – væk fra specialinstitutioner og over i de eksisterende børnehaver. Mangfoldigheden blandt børnene forudsætter høj kvalitet i børnehave-tilbuddet, hvilket i stor grad beror på et godt kvalificeret personale.
En børnehave for alle er skrevet af en række norske fagfolk med et mangeårigt fodfæste inden for det specialpædagogiske felt. Den er et inspirerende bidrag og input til det specialpædagogiske felt herhjemme. Hvis man med ét begreb skulle angive bogens faglige og socialpolitiske ambition, er det vanskeligt at komme uden om begrebet ‘inklusion’. Alle bidragydere skriver ud fra den forståelse af sociale relationer, der knytter sig til inklusionsbegrebet; nemlig at vi gensidigt er afhængige af hinanden og gensidigt skaber hinanden og hinandens identitet igennem de begreber, forventninger og
handlinger, vi praktiserer hver dag.
Forlaget KLIM • 368 sider • Pris 299 kr. ISBN 978-87-7955-526-6
Mobning gentænkt
Af Jette Kofoed, Dorte Marie Søndergaard (red.)
Mobning gentænkt handler om de mekanismer,dilemmaer og bevægelser, der er involveret i ekstrem eksklusion og mobning blandt børn og unge i skolen. Antologien fokuserer på, hvad der sker, når social udstødelse og foragt dominerer i skoleklasser – og hvordan social udstødelse kan hænge sammen med børnenes og de unges samtidige stræben efter at høre til i fællesskaber. Bogen handler også om de voksnes involvering, om læreres, skolelederes og forældres måder at forstå børnenes interaktion og vanskeligheder på, samt deresmåde at forholde sig til mobning på.
I bogens kapitler går forfatterne tæt på en lang rækkespørgsmål: Hvad betyder familie og opvækstbetingelser forbørnenes manøvreringer i mobbeplagede skolesammen-hænge? Hvordan etableres fordelingerne af ansvar og ejerskabet til ”sandheden”, når børn, skole og hjem mødes i forsøgene på at forstå, hvad der foregår mellem børn, som er involveret i mobbehandlinger? Hvilken betydning får de voldelige computerspil for børn, der er involveret i sammenhænge præget af mobning og social eksklusions-angst? Og hvordan skal vi overhovedet forstå sammen-hængen mellem mobning og vold? Hvordan kan vi forstå mobningens karakter af (terroristisk) uforudsigelighed? Og er enshed altid godt og forskellighed altid skidt – er inklusion altid svaret?