Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Leder
Af formand Britt Petersen
I kølvandet på aftalen om skolereform rejser der sig et væld af spørgsmål. Det, der ligger lige for er, hvad med fritidshjem, KKFO’ere og klubber? Har de nogen som helst mulighed for at overleve med en markant længere skoledag? Hvem vil arbejde på disse tilbud, hvis de overlever?
Landet over foregår lige nu diskussionerne om den lokale implementering af skolereformen og de første kommuner er begyndt at melde dramatiske tal ind på afskedigelser af pædagogisk personale.
I København skal vi også implementere skolereform og op til budgetforhandlingerne, har der været gang i en intern arbejdsgruppe, en ekstern arbejdsgruppe samt møder med lærerforeningen, BUPL og LFS. Her har udgangspunktet været ” hvordan implementerer vi skolereform, bevarer gode fritidstilbud og fastholder kvalificeret personale”?
Der er ingen tvivl om, at der er en hårfin balance, men denpolitiske ambition og den demografiske udvikling i al almindelighed i København muliggør faktisk, at det kan lade sig gøre, hvis politikerne i budgetforhandlingerne afsætter denødvendige midler til skolereform, til udvidelse af klubåbningstid, til indfasningsperiode og undlader at indsylte det hele i politiske særstandpunkter.
Forvaltningen er ude at love jobsikkerhed, borgmesterener ude at love jobsikkerhed, det politiske flertal er ude at lovejobsikkerhed og vi ved at det kan lade sig gøre!
Det kan godt være, at fuldtidsstillinger alene på fritidshjemog fritidsklubber er umuligt i fremtiden, men det er muligtat bevare fuldtidsstillinger for det personale, der arbejderpå fritidshjem og fritidsklubber – men muligheden er kun tilstede, hvis vi i fremtiden tænker kombinationsstillinger. Entenkombinationer mellem arbejde i fritid og skole, i fritid og0-6 års institution eller mellem fritids og ungdomstilbud.
Det bliver et større puslespil, som både skal være bedste løsning for børnene og samtidig være et godt og givende job for de ansatte, men det kan lade sig gøre og det er et helt anderledes udgangspunkt end mange af vores kollegaer rundt omkring i landet står med.