Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Er I vågne nu?
Fordelingen af borgmesterposter i Københavns Kommune faldt desværre først på plads efter deadline på sidste udgave af LFS Nyt. Spørgsmålet var da stadig, hvad den hidtidige borgmester for kultur og fritid, Venstres Pia Allerslev, der var tredjevælger til posterne, ville vælge.
Det kom nok bag på alle, at hun valgte børne- og ungdomsborgmesterposten – et område Venstre ikke hidtil har villet været med i samarbejdet og linjen omkring. Et område, hvor Pia Allerslev indirekte har foreslået massive besparelser. Et område, hvor det røde budgetflertal med daværende borgmester Anne Vang (S) og siden Jesper Christensen
(S) i spidsen i sidste valgperiode har fået ryddet gevaldigt op i forvaltningen og økonomien, fået ændret strukturerne og fået sat en retning på, der involverer og anerkender de ansatte og deres faglighed og er til større gavn for borgerne.
Ikke mindst må det være kommet bag på overborgmester Frank Jensen og den nyslåede borgmester for Teknik og Miljø, Enhedslistens Morten Kabell, at den tidligere skolelærer, mor og venstrepolitiker pludselig bød ind og snuppede et af Frank Jensens primære fokusområder. Enten havde Frank og Morten for travlt med at passe deres egne ambitioner, eller også sov de slet og ret i timen og forventede, at den kunne gå glat igennem til Ninna Thomsen.
For man kan vel med rette spørge om ikke et så centralt, ikkemindst værdipolitisk område som børne- og ungdomsområdet i et rødt København hører ’hjemme’ under en rød borgmester?
Man kan vel med rette spørge om ikke både Frank og Morten kunne have gjort mere for at holde børne- og ungdomsområdet indenfor budgetflertallet og i den røde lejr, så den retning der er lagt for området ikke skulle blive til genstand for usikkerhed og politisk spilfægteri.
Man kan med øjnene i bakspejlet spørge Frank Jensen, om ikke det var muligt at skabe et tilbud til tredjevælgeren, så hun ikke valgte et af overborgmesterens topprioriterede områder?
Og var det virkelig så meget vigtigere for Enhedslisten at få magten over cykelstierne og busbanerne, end at sikre alle børn lige muligheder i livet?
Dybest set er spørgsmålene ligegyldige, for virkeligheden er nu engang som den er. Nu må politikerne i København kigge fremad – ikke på hvordan man kan sikre, at området kan gå tilbage til rød blok ved næste valg, men på at sikre at retningen fastholdes og at det ikke går ud over børnene, at de voksne har hver sin partibog.
I de næste fire år ligger Børne- og Ungdomsområdet under PiaAllerslevs regimente. Skolereformen og tillidsdagsordenen skal implementeres og klubområdet udvides for bare at nævne nogle af de udfordringer der står på og kræver en helhjertet indsats af alle kommunens politikere. Nu gælder det om at være vågen.
Frank Jensen har bedt Pia Allerslev at være sig sit ansvar bevidst. Vi har snakket med hende og det erklærer hun sig parat til, hvis han også er det. Vi håber på det bedste. I hvert fald var hun ikke så skræmmende, som man kunne have frygtet. Læs dobbeltinterviewet med den kommende og den afgående børne- og ungdomsborgmester her i samme blad.