Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Nyheder
Fleksjobbere netværker
Der er netværksmøde for fleksjobbere i LFS den 3. december 2015 mellem klokken 17 og19. Det finder sted hos LFS på Rosenvængets Alle 16 på Østerbro.
Emnerne er ’Arbejdstilrettelæggelse og arbejdstid for fleksjobbere’ samt ’Strukturændringer - hvordan er fleksjobbere stillet?’
Formand for LFS, Britt Petersen kommer og drøfter emnerne med netværket. Netværket er åbent for de medlemmer af LFS, som har et fleksjob, eller som er ledige fleksjobbere.
Tilmelding er nødvendig. Se nærmere på mitlfs.dk/10177
Dagplejen i København bevares
Den københavnske dagpleje skal fortsat være en selvstændig enhed, men får ny struktur og ny forankring.
Det har direktionen i Børne- og Ungdomsforvaltningen afgjort efter et større analysearbejde.
Dagplejen skal ikke længere høre til centralt i Børne- og Ungdomsforvaltningen, men skal for fremtiden være forankret i Pladsanvisningen. Det betyder, at der kan skabes et administrativt fællesskab på Nørre Vold mellem Dagplejen, Pladsanvisningen og Forældrebetalingen. Thor Larsen, som gennem en periode har været konstitueret leder, fortsætter som fast leder.
Det er imidlertid kun de overordnede rammer, der er på plads, herunder at de tre afdelinger i Dagplejen skal reduceres til to.
Men det er endnu ikke fastlagt, hvordan man vil dele byen op, lige som der er en lang række øvrige indholdsmæssige ting i den ny organisering, der ikke er på plads. Direktionen har eksempelvis besluttet, at der skal være en tættere sammenhæng mellem Dagplejen og det øvrige 0-6-årsområde for at opnå gensidig læring styrket fagligt samarbejde.
Faglig sekretær i LFS, Marianne Heinkov siger, at LFS som udgangspunkt er positiv over for den overordnede løsning.
”Vi er glade for, at man har valgt at bevare Dagplejen som en selvstændig enhed. Men der venter et stort arbejde fremadrettet med at få fyldt rammerne ud, og vi vil selvfølgelig holde os til i processen, ” siger Marianne Heinkov.
Handicap og hjælpemidler
Socialstyrelsen inviterer til konference den 9. december om handicap, hjælpemidler og rehabilitering. Konferencen er fællesnordisk og har fokus på videndeling mellem de nordiske lande på hjælpemiddelområdet og er en af aktiviteterne under det danske formandskab i 2015 i Nordisk Ministerråd.
Deltagerne vil i løbet af konferencen få indblik i den nyeste viden om effekten af enkelte grupper af hjælpemidler, formidlingsprocessen og den rolle, hjælpemidler kan spille i en rehabiliterende indsats.
Målgruppen for konferencen, som er gratis, er ledere, mellemledere og udviklingskonsulenter på handicap-og hjælpemiddelområdet i stat, regioner og kommuner i de nordiske lande. Læs mere på www.socialstyrelsen.dk.
Efteruddannelse i kultur og kunst?
Ønsker du dig en diplomuddannelse i ’Formidling af kunst og kultur for børn og unge’ eller i ’ Ledelse, kunst og kultur’?
Så finder du tilbuddet hos Danske Scenekunstskole i Odsherred, som blandt andet tilbyder deltids-diplomuddannelser baseret på det kunstneriske og kulturelle fagmiljøs kompetencer i samarbejde med University College Sjælland. Ansøgningsfrist 15. december.
Læs mere på www.kvu.dk
Der er så meget, forældre ikke forstår
De 7-12-årige bruger dagligt mere end tre timer på smartphones, tablets, computere, spillekonsoller og tv.
Tendensen er desuden, at jo ældre børn bliver, jo mere tid bruger de. Men selv om børnene er bedre end de voksne til at bevæge sig rundt i de digitale universer, har de stadig brug for råd og vejledning fra de voksne. Fx for at navigere uden om risiciene på nettet.
Derfor har en række organisationer, herunder Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Center for Digital Pædagogik, skabt en online guide til forældre til 7-12-årige.
Forældreguiden er et online-magasin, som tilbyder viden om børnenes liv, leg og læring med internettet, sociale medier og spil.
Forældre kan i guiden blandt andet finde ti gode råd til, hvordan de håndterer børnenes online-liv samt en række animationsvideoer og podcasts med situationer fra hverdagslivet, som de kan spejle sig i. Hvordan forholder man sig fx til regler for skærmtid, den gode tone online og aldersgrænser på sociale medier?
Guiden giver desuden anledning til, at forældre tænker over egne medievaner i forhold til at være en god rollemodel.
Guiden findes på issuu.com/detfi/docs/foraeldreguide
Danmark bliver mere utrygt
Danskerne bliver stadigt mere utrygge. Det viser TrygFondens nye nationale Tryghedsmåling. Fonden har undersøgt udviklingen i danskernes tryghed siden 2004, og den seneste måling viser bundrekord i tryghed: Hver femte dansker føler sig utryg.
Det er ikke frygt for terrorangreb, der plager danskerne. Det er utryghed ved den offentlige velfærd.
Mange unge er bekymrede for at skulle ud på et vanskeligt arbejdsmarked, og ældre er meget usikre på situationen, hvis de mister deres job, lige som de generelt også er ganske utrygge ved, om de kan få tilstrækkelig pleje, hvis de får behov for det senere i livet.
Kvinder skal have sofa på recept
Kvinder skal lære at koble af, når de kommer hjem fra arbejde.
Det er nemlig også i hjemmet, stressen opstår. Derfor kan det være en ide, at kvinder lærer at flade ud på sofaen, når de kommer hjem fra arbejde. Det sagde ledende overlæge Ane Marie Thulstrup fra Arbejdsmedicinsk klinik i Aarhus i sit foredrag om arbejdsmiljøet på et heldagsmøde om kvinders arbejdsmiljø på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø den 30. september 2015.
Ane Marie Thulstrups forskning har vist, at der er en kønsforskel, når det gælder stress hos kvinder og mænd. Målinger lavet på Volvo fabrikkerne af både mandlige og kvindelige ledere viser nemlig, at kvinders stresshormon stiger, når de kommer hjem fra arbejde, mens det omvendt falder for mændene.
Stressede mennesker har større risiko for at falde ud af arbejdsmarkedet, end dem der har muskel- og skeletbesvær, viser forskning. Derfor skal der også mere forskning i køn for at udvikle forebyggende løsninger - som fx sofa på recept.
Ferie i Sainte-Maxine?
Er du ansat i Københavns Kommune, har du mulighed for at leje en af Feriefondens mange boliger i både Danmark og udlandet.
På Feriefondens hjemmeside www.kk.dk/feriefonden, kan du se mulighederne i 2016. Du logger dig ind med dit medarbejdernummer.
Du bliver heller ikke snydt som pensionist, hvis du er gået på pension efter et ansættelsesforhold i kommunen. Så skal du bare rette henvendelse til Feriefondens administration på 3366 2236.
Miniartikel
Vil arbejdsmarkedet bruge Kaspers ressourcer
Kasper Erichsen blev i sommeren 2015 godkendt til fleksjob seks til ti timer ugentligt efter en operation for epilepsi. LFS Nyt nummer 12 beskrev Kaspers kamp for at komme tilbage til arbejdsmarkedet.
Da nummer 12 udkom i slutningen af oktober, havde Kasper Erichsen søgt 12 opslåede stillinger og var desuden begyndt at ringe rundt til relevante arbejdspladser i håb om at finde en timerest. Nu er Kasper oppe på 27 ansøgninger, men indsatsen er endnu ikke resulteret i en samtale.
”Det er lidt hårdt at få så mange afslag, men det er også nedslående, at der er en del, der ikke engang svarer på ens ansøgninger,” siger Kasper, der dog stadig tror på, at det på et tidspunkt lykkes at finde en pædagogisk arbejdsplads, der kan bruge hans evner og erfaring i seks til ti timer om ugen.
”Jeg har aftalt med min sagsbehandler, at det vil være en god idé at komme i praktik inden for specialområdet. Så hvis der er nogen, der læser det her, der vil tilbyde en praktikplads, er de meget velkomne," siger Kasper.
De tror ikke, fleksjobbere selv skal søge
Kasper er nu flere gange i jobjagten stødt på arbejdsgivere, der tror, at fleksjob skal anvises af en kommunal instans. Men i dag skal fleksjobbere selv søge job og kan lægge billet ind på helt ordinære stillinger som fx deltidsstillinger.
Socialrådgiver Susanne Brink Andersen i LFS synes, det er rigtig ærgerligt, hvis manglende viden ude i institutionerne spænder ben for ansættelse af fleksjobbere:
”Jeg har fornylig været i dialog med Københavns Erhvervshus om, at jeg fandt det svært at orientere sig om fleksjob på deres hjemmeside. Og når vi får meldinger som den fra Kasper, tænker jeg, at det er relevant, at hele Københavns Kommune får forholdt sig til, om reglerne er kommunikeret klart og tydeligt ud i alle ansættende lag,” siger Susanne Brink Andersen.