LFS på sagen
Medarbejdere og tillidsvalgte i LFS arbejder med en bred vifte af medlemssager.
Du får i LFS på sagen anonymiserede sammendrag af typiske henvendelser - og af deres resultater.
50.000 og et job
50.000 kroner i efterbetaling og en fast stilling som pædagogisk assistent. Det var resultatet for medlemmet fra Frederiksberg, da en faglig sekretær fra LFS havde kigget på hans sag.
Den faglige sekretær kontaktede medlemmet i forbindelse med, at hun var ved at forberede lønforhandling for alle LFS-medlemmer på den pågældende institution. Medlemmet fortalte, at han skulle stoppe i jobbet som pædagogmedhjælper. Han havde nemlig været på uddannelsesorlov for at tage merituddannelse til pædagogisk assistent og var nu færdig med uddannelsen og havde fået af vide af lederen, at han ikke kunne komme tilbage til sin medhjælperstilling, nu han var blevet så dyr i løn. Da den faglige sekretær fik kigget på hans sag, viste det sig, at han for det første havde fået forkert løn i 10 måneder. I stedet for den elevløn, han var berettiget til jævnfør overenskomsten, havde han fået samme løn, som han fik som medhjælper i institutionen. Han var deltidsansat, og det betød, at han mistede 5000 om måneden, idet lønnen under uddannelsen er højere, samtidig med at studiet er et fuldtidsstudie. For det andet sagde overenskomsten, at institutionen ikke kunne fyre ham efter endt uddannelse - han havde ret til at vende tilbage - nu med uddannelse og en højere løn.
100.000 og fuldtidsjob
Endnu et Frederiksbergmedlem kunne glæde sig over en klækkelig efterbetaling og et fast fuldtidsjob, efter at en faglig sekretær fra LFS havde kigget aftalerne efter i krogene.
Medlemmet blev ansat i en midlertidig 37-timers stilling i 2014. Efter fire måneder blev hun ansat i en fast stilling, men på 27 timer. Da LFS gennemgik hendes sag i 2016, viste det sig, at grundlaget for den midlertidige ansættelse ikke var begrundet i objektive forhold, og hun skulle derfor fra starten have været ansat i en fast stilling. Medlemmet var nemlig ikke ansat som vikar for en anden medarbejder på orlov eller lignende. Det betød, at nedsættelsen fra 37 til 27 ugentlige arbejdstimer heller ikke var lovlig. Resultatet blev, at medlemmet landede i en fast 37-timers stilling og fik 100.000 i efterbetaling for den periode, hvor hun ulovligt var sat på deltid.