Noter
Opholdskrav
Har du boet i udlandet i lange perioder, kan det få konsekvenser for din dagpengeret. Lovgivningen er fra 1. januar 2019 ændret, så man skal have boet i Danmark, inklusive Grønland og Færøerne, eller i et andet EU/EØS-land i sammenlagt mindst fem år inden for de seneste 12 år for at få ret til dagpenge. EØS-landene er Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz.
Opholdskravet stiger: I 2020 udgør opholdskravet seks år inden for de seneste 12 år, og i 2021 og derefter hæves kravet til syv år inden for de seneste 12 år. Der er dog en række undtagelser til reglerne. Man bliver eksempelvis ikke ramt af opholdskravet, hvis man har været udstationeret for en dansk virksomhed eller hjælpeorganisation.
Læs mere om undtagelserne på www.foa.dk/opholdskrav
Hvad er det der virker?
Hvad virker, når man arbejder med børn i udsatte positioner i dagtilbud. Det er der fokus på onsdag den 6. marts, hvor FOA, BUPL og KL sammen inviterer til inspirationsaften.
På inspirationsaftenen præsenteres viden, erfaringer og resultater fra forskningsprojektet ’Virkningsfuldt pædagogisk arbejde i dagtilbud’, som er gennemført af forskerne Charlotte Ringsmose og Lone Svinth.
De to forskere præsenterer deres resultater, og der vil også være oplæg af pædagogisk personale og ledere, der har medvirket i projektet, som fortæller om deres erfaringer med at skabe gode miljøer for børn i udsatte positioner.
Mere information og tilmelding på www.mitlfs.dk/13677
Der er brug for dig, hvis vi skal redde velfærden
Budgetloven skal skrottes. Den ødelægger den kommunale velfærd i en grad, som vi aldrig før har set. Vores kommunale politikere har ikke en chance for at prioritere velfærden, fordi budgetloven forbyder dem at bruge pengene. Der er snart folketingsvalg, og det er nu, der skal handles.
Derfor skal vi have gang i aktivismen.
Tirsdag den 12. marts klokken 18 til 20 er der aktivistmøde for alle i LFS, hvor vi sammen lægger hjernerne i blød og planlægger aktiviteter, happenings og alt muligt andet sjovt. Se www.mitlfs.dk/13704
Onsdag den 20. marts er der happening/aktion i forbindelse med KL’s topmøde i Aalborg. Find tid og sted på www.mitlfs.dk eller på www.skrotbudgetloven.nu
Tirsdag den 14. maj er der landsdækkende aktiviteter under parolen: Skrot budgetloven.
Find tid og sted på www.mitlfs.dk eller på www.skrotbudgetloven.nu
Udviklingshæmmede der udfordrer
Når mennesker med udviklingshæmning udviser udfordrende adfærd, er det oftest, fordi de ikke trives. Udfordrende adfærd er en betegnelse for adfærd, som er anormal og socialt uegnet, og som ofte viser sig ved udadreagerende, stereotyp eller selvskadende adfærd. Det er altså ikke en diagnose, men et handlemønster.
Forskning viser, at mellem fire og 20 procent af personer med udviklingshæmning har en udfordrende adfærd, og Socialstyrelsen har lavet et nyt tema på www.vidensportal.dk om udfordrende adfærd og den kompleksitet, der påvirker adfærden. Temaet beskriver en række indsatser og sætter fokus på risiko- og beskyttelsesfaktorer samt på velfærdsteknologi, der kan reducere den udfordrende adfærd.
Loppemarked i LFS
Vil du som medlem af LFS, have en stadeplads og sælge dine eller dine børns overskydende effekter?
Vi afholder loppemarkedet lørdag den 25. maj 2019 fra kl. 10.00–15.00 i gården i LFS, indgang fra Sorøgade.
Tilmelding via www.mitlfs.dk/loppemarked
Digitalt
Kun hvert andet barn oplever, at forældre interesserer sig for deres liv på nettet. Samtidig oplever op imod hvert tredje barn i 7. klasse, at de ved mere end deres forældre og lærer om dataindsamling og privatlivsbeskyttelse på nettet, viser en ny rapport fra Børns Vilkår, der er lavet i samarbejde med Medierådet for Børn og Unge.
Rapporten kan hentes på www.medieraadet.dk.
Grundlovsdag
Børnenes Grundlovsdag 2019 finder sted den 29. maj. I København er der fejring i Hans Tavsens Park.
Se mere på www.boernenesgrundlovsdag.dk
Miniarkæologer
Københavns Museum har i samarbejde med Pædagoguddannelsen UCC udforsket, hvordan arkæologi og museer kan inddrages i det pædagogiske arbejde i dagtilbud. Det har resulteret i gratis forløb til børnehaver og vuggestuer, hvor børnene kan være arkæologer for en dag.
Mere info på cphmuseum.kk.dk/indhold/undervisning
Det skæve Børnedanmark
Danmarkskortet har slagside mod øst, når man ser på andelen af udsatte børn og unge, der bor i hver enkelt kommune. Det viser en omfattende rapport fra VIVE. Seniorforsker Mai Heide Ottosen, der står bag rapporten, siger, at rapporten viser en tydelig geografisk polarisering af socialt udsatte familier på Sjælland.
”De er koncentreret i Vestsjælland, Sydsjælland og forstadskommunerne vest for København. Omvendt ser vi meget få udsatte familier i de øvrige områder omkring København,” siger Mai Heide Ottosen.
Rapporten belyser blandt andet børnenes materielle velfærd, helbred, selvvurderet trivsel, sociale relationer og fritidsliv. Og netop når det gælder den materielle velfærd, så ser forskerne også en tendens til øget social polarisering:
”Vi ser en række tegn på, at de børnefamilier, der har det svært og har få ressourcer, er mere belastede i dag, end de var for otte år siden. Og vores undersøgelse tyder på, at det ikke kun påvirker børnenes materielle vilkår, men også deres mulighed for eksempelvis at gå til sport eller andre fritidsaktiviteter,” siger Mai Heide Ottosen.
Kom dans med mig
Forestilling på Det Lille Teater.
Det Lille Teater beskriver forestillingen KOM DANS MED MIG som en knaldperle af bevægelse, leg med kroppen og ren danseglæde. Det bliver svært at sidde stille, når det Lille teater præsenterer deres yngste publikummer for alt det, kroppen kan.
Spilleperiode: 21. februar til 14. april 2019
Spilletider:
Tirsdag til fredag klokken 9.30 og 10.45
Lørdag til søndag klokken 13.30 og klokken 15.00
Aldersgruppe: 2 til 5 år
Varighed: 35 minutter
Den sultne larve Aldrigmæt
Forestilling på teater Anemonen.
Mandag morgens morgensol, mmm mums … morgenmad. Måske marmelade? Et æble!
Frit efter Eric Carles bog.
Co- produktion med Nørregaards Teater.
Man sidder på puder inde i et telt. Har man behov for stol eller kørestol, så ring venligst til teatret
Arrangør: Teatret st. tv.
Spilleperiode: 26. februar til 17 marts 2019
Spilletider:
Tirsdag til torsdag: klokken 09.30 og klokken 10.45 og klokken 12.00
Fredag: klokken 09.30, klokken 10.45 og klokken 17.00
Lørdag til søndag: klokken 09.30, klokken 10.45 og klokken 12.00
Aldersgruppe 1 ½ - 5 år.
Job trods psykisk sygdom
Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i Københavns Kommune har succes med at hjælpe borgere, der har et misbrug eller en alvorlig psykisk sygdom som skizofreni, bipolar lidelse eller depression. I et særligt program kaldet IPS (Individuelt Planlagt job med Støtte) er 216 ud af 347 deltagere med en psykisk sygdom – svarende til 62 procent – kommet i job eller uddannelse gennem IPS-programmet.
Borgerne er kommet ud i job som for eksempel pedel, møbelsnedker, kirketjener, kranfører og pædagogmedhjælper eller er begyndt på studier på universiteter og seminarier.