To med talent for velfærd
Den ene skulle i hvert fald aldrig være pædagog, men blev det alligevel og elsker sit fag. Den anden har vidst, at hun ville være pædagog, siden hun var en lille pige. Nu er de begge blevet kåret som velfærdstalenter.
Tekst og foto: Anna Louise Stevnhøj
Magnus Gybel og Steffeny Cave er næsten lige gamle, nemlig 26 og 27 år, og de er pædagoger. Og så har de begge fornylig fået en e-mail, som har gjort indtryk. De er nemlig del af den udvalgte gruppe på 100 FOA-medlemmer under 36, som er blevet kåret som velfærdstalenter.
’Velfærdens Talent 100’ er en årlig event, hvor man kan nominere medarbejdere, der arbejder på velfærdsområder, og som hver dag gør en forskel for andre mennesker. Det er pensionsselskabet PenSam og FOA, der står bag ’Velfærdens Talent 100’. I 2023 blev 400 FOA-medlemmer nomineret, og det er også PenSam og FOA, der har sammensat det dommerpanel, der har gennemgået alle de indkomne nomineringer og har udvalgt de 100 talenter, som blandt andet fejres med en særlig festlighed på Christiansborg.
Kollegernes ros rører
Magnus Gybel og Steffeny Cave, som er medlemmer af LFS, er begge blevet nomineret af deres kolleger, og det er det, der gør det største indtryk.
Steffeny Cave læste e-mailen i bussen og måtte kæmpe med tårerne.
”Jeg blev da helt vildt rørt over, at der er kolleger, der har valgt at nominere mig. Jeg føler mig meget set og anerkendt,” siger Steffeny Cave.
Magnus Gybel har det på samme måde:
”Jeg er egentlig ikke så meget for priser og den slags. Men det er fedt at blive værdsat for det, man gør. Så jeg er da enormt stolt.”
Fik det ind fra barnsben
De to unge pædagoger har også det til fælles, at de er vilde med deres arbejde, Magnus Gybel som pædagog i KKFO’en ved Christianshavns Skole, og Steffeny Cave som pædagog på botilbuddet Grøndalsvænge, hvor hun arbejder med ældre udviklingshæmmede.
Men deres vej til pædagogfaget har været helt forskellig.
Steffeny Cave har vidst, at hun ville være pædagog, siden hun var en lille pige. Hun har også altid vidst, at hun ville arbejde på specialområdet.
”Min mormor arbejdede på et aktivitetstilbud for udviklingshæmmede, og hun tog mig tit med på arbejde. Jeg vidste ret tidligt, at det var det, jeg skulle. På uddannelsen troede jeg ganske vist, at jeg skulle arbejde med en lidt anden målgruppe, fx mennesker med autisme, men så kom jeg i praktik på Grøndalsvænge og blev enormt glad for at være her. Jeg er glad for den tætte kontakt med målgruppen, og jeg trives med, at vi via plejen har god mulighed for en-til-en kontakt. Og så har jeg nogle virkeligt dejlige kollegaer.”
Slet ikke noget for mig
Magnus Gybel skulle i hvert fald slet ikke være pædagog. Men så kom han som helt ung i praktik i en fritidsklub, fordi han ikke rigtig vidste, hvad han skulle med sit liv.
”Det var bare lige mig. Jeg fandt ud af, at jeg var landet på den helt rigtige hylde. Så var jeg pædagogmedhjælper i nogle år, indtil min leder pressede mig til at tage uddannelsen. Min nuværende arbejdsplads var et af mine praktiksteder, og det var bare det helt rigtige match. Så jeg blev fastansat, da jeg var færdig med uddannelsen i sommeren 2022, siger Magnus Gybel, som lige nu har travlt med alle de nye majbørn:
”Det fede ved mit job er, at jeg kan få brugt min energi, og det nyder børnene godt af. Jeg er også en tydelig voksen, og det er supergodt, når man er sammen med indskolingsbørnene, som har brug for struktur og tryghed. Og så er jeg vild med at lege. Jeg sidder faktisk og udvikler lege i min fritid sammen med min kammerat, som også er pædagog.”
Uddrag af Steffenys nominering:
”Hun er særligt god til sit job, fordi hun har en intuitiv næstekærlighed for de mennesker, hun har med at gøre, både hos vores borgere og hos sine kollegaer. Hun er omsorgsfuld og autentisk over for borgerne og har samtidig et højt fagligt niveau, hvor hun også er selvreflekterende. Steffeny har blot været uddannet siden juni 2020, og med hendes engagement og overskud stillede hun op til AMR- valg og blev valgt i april 2022. Derudover griber hun også andre ansvarsopgaver som festudvalget og neuro-tovholdergruppen.”
Uddrag af Magnus’ nominering:
”Han er en rollemodel med et stort hjerte og en kæmpe empati for de børn, han arbejder med. Han er aktiv med børnene, og i konfliktmægling er han åben og bruger sig selv, fortæller hvordan han havde det i den alder. Han er en fyr, der ALDRIG skulle være pædagog, men så var han i praktik i en ungdomsklub, og han var solgt. Han ville være med til at præge og give rum til, at børn fik en god start. Han er født med hjertet på rette plads, og pædagogikken har han så læst.”