Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Småt nyt
Ved Elisabeth Lockert Lange
Julemarchen
Tilmeldingsfristen for årets julemærkemarch nærmer sig. Den 15. november skal man have indbetalt 30 kr. for at deltage i den traditionsrige march, som i år finder sted søndag den 1. december.
Der er 60 startsteder at vælge imellem landet over, og man kan gå enten fem kilometer eller 10 på naturskønne ruter. Alle deltagere får ved mål en medalje. Sidste år kunne marchen samle over 550.000 marchkroner og arrangørerne regner med i år over 20.000 mennesker vil gå for sagen.
Og som bekendt er sagen god: De mange hundrede piger og drenge med problemer som hjælpes på landets fire julemærkehjem. Hvert år hjælpes ca 700 børn fra fem til 14 år med ophold på hjemmene. Og presset på julemærkehjmmene og behovet for hjælp til de yngste stiger år for år, oplyser direktør for Julemærkefonden, Joan Vestergaard. Ca. 400 børn står for tiden på venteliste til et ophold.
Information med indbetalingskort kan hentes på de fleste posthuse. I brochuren er der også information om startsteder og telefonnumre.
Den rigtige retning
Aftalen om flere i arbejde slår de rigtige takter an, mener FOA, som vil sætte stor fokus på det kommende lovgivningsarbejde for at sikre, at aftalens gode hensigter reelt føres ud i livet, så de svageste grupper på arbejdsmarkedet også får den aftalte forstærkede indsats. Bl.a. om der afsættes tilstrækkelig med økonomiske midler til en reel uddannelsesindsats af de dårligst stillede ledige.
At skære på kontanthjælpen fra 2004 gør dog tonerne for skarpe. Regeringen har talt meget om at bryde den sociale arv, og en reduktion af rådighedsbeløbet til familier på kontanthjælp hjælper ikke. Tværtimod kan man frygte, at de kan blive tvunget fra hus og hjem, og det kan ikke være meningen, mener FOA.
Helt solgt
Alt er til salg på loppemarkedet på Gammelvagt Legeplads søndag den 20. og 27. oktober.
Børns begreb om sundhed
Sundhedsadfærd ændres ikke ved envejskommunikation. Hvis vi vil lære skoleelever om, hvordan de kan leve godt og sundt, kræver det, at de selv får mulighed for at give deres mening til kende. Det kan til gengæld udfordre vores almindelige opfattelse af, hvad der er sundt og usundt. Det viser et internetbaseret forskningsprojekt »Young Minds« med deltagelse af skoleklasser fra 12 europæiske lande, heriblandt Danmark.
Ph.d.studerende Venka Simovska, Danmarks Pædagogiske Universitet, har været koordinator på projektet:
»Ideen bag projektet er at finde mere demokratiske måder at lære om sundhed på. Det handler om at give dem handlekompetence, så de er i stand til at tage egne beslutninger og initiativer. Børn arbejder med bredere sundhedsbegreber, end vi er vant til at se. For eksempel taler de ikke kun om de negative aspekter ved at drikke alkohol, men også om, at man kan have det sjovt, når man drikker alkohol«.
En del af projektet går ud på at bruge internettet til at informere om og udveksle erfaringer med klasser i andre lande, der har arbejdet med samme projekt.