Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Æseløret
Sukkersheriffen
Af Vibeke Lund og Lene Outzen Foghsgaard
Sukkersheriffen siger ikke nej til sukker. Der skal være plads til sukker, bare ikke i de mængder, vi plejer. Drop slik, is, sodavand og kager mandag til fredag - nyd lækkerierne i weekenderne og til festen.
Sukkeret stjæler pladsen fra den sunde mad. Det kræver ikke de store omvæltninger eller afsavn at opnå et sukkerfornuftigt familieliv, tværtimod. Kun nyttig paratviden, gode værktøjer og masser af omtanke.
Modsat mange andre kost- og ernæringsbøger tager Sukkersheriffen udgangspunkt i sundhedsstyrelsens anbefalinger. Bogen er skægt og finurligt krydret med Nikoline Werdelins herlige tegninger og striber, som sætter almindelige situationer i perspektiv. Sukkersheriffen indeholder yderligere 15 opskrifter på lækre mellemmåltider, nemme ting til børnefødselsdagen og skønt grønt tilbehør.
Bogen er et miks af konkret viden, anekdoter, personlige cases og beskrivelser af typiske sukkerudfordringer med børn fra 0-13 år. Du får masser af praktiske staldtips til at få styr på sukkervanerne ude og hjemme - og oven i købet pixibogen Eventyret om Sukkerprinsessen.
Politikens Forlag
240 sider • Pris 250 kr.
ISBN 978-87-56-79467-1
Kom på benene igen
- sådan klarer du en fyring
Af Rikke Høgsted
I denne tid oplever tusindvis af danskere at blive fyret fra deres job. Det har ikke bare konsekvenser for privatøkonomien.
Vi henter en stor del af vores identitet i arbejdet, og når det forsvinder, er det som om, at en del af identiteten forsvinder. Derfor kan en fyring føles som en knockout, der sender en til tælling.
Bogen vil forsøge at hjælpe fyrede til at undgå at miste sig selv sammen med jobbet. Når en fyring lige pludselig gør hverdagen ualmindelig, er det kun almindeligt at reagere. Det er det budskab, der går som en rød tråd gennem denne bog.
Det er en original blanding af tekst og illustrationer og rummer blandt andet afsnit om de mest almindelige reaktioner på en fyring; råd om, hvad man selv kan gøre, hvornår man skal søge professionel hjælp; ideer til svar på det ofte frygtede spørgsmål: Hvad laver du så?, der kan få fyrede til at sky samvær med andre. Bogen giver desuden tips til at definere sig på ny og skabe nye platforme til brug for jobsøgning. Endelig er der i bogen også afsnit om, hvordan man som familie eller ven til den fyrede bedst støtter op om vedkommende.
Dansk Psykologisk Forlag
64 sider • Pris 198 kr.
ISBN 978-87-7706-645-0
Den tværprofessionelle praktiker
- om udvikling udvikling af tværprofessionelt pædagogisk arbejde
Af Andy Højholdt
Den tværprofessionelle praktiker handler om det samarbejde på tværs af de etablerede professioner, som pædagoger, lærere, socialrådgivere, uddannelsesvejledere og en række andre professionelle nødvendigvis må etablere, hvis det socialt forebyggende arbejde for både de velfungerende og de udsatte børn og unge skal lykkes i praksis.
Grundsynspunktet i bogen er, at tværprofessionalitet ikke alene er uomgængeligt nødvendig i enhver form for pædagogisk arbejde i det senmoderne samfund, men også rummer store udviklingsmuligheder for den enkelte professionelle. Den pædagogiske praktiker er en tværprofessionel praktiker!
I bogen gennemgår forfatteren sociologiske, kulturteoretiske, pædagogiske, organisatoriske og didaktiske perspektiver på tværprofessionelt arbejde, og han opstiller en model (udviklingskompasset) for udviklingspotentialerne i dette arbejde.
Hans Reitzels Forlag
221 sider • Pris 298 kr.
ISBN 978-87-412-5306-0
De mindste
- godt begyndt i daginstitution og dagpleje
Af Erik Sigsgaard, Rie Haslund og Rikke Sværke Madsen
Det er i småbørnsalderen, det vigtigste sker. Her skabes de grundlæggende begreber, ord og holdninger, som barnet bærer med sig resten af livet. Derfor kan det undre, at der ikke er skrevet ret meget om, hvad der sker med de mindste børn, når de har vinket farvel til far og mor i vuggestuen eller børnehaven.
De mindste – godt begyndt i daginstitution og dagpleje handler om pædagogik for de 0-3-årige børn, når den er allerbedst. Bogens forfattere har opsøgt en række velfungerende daginstitutioner og dagplejer og set, lyttet, spurgt og oplevet. Bogen er som Erik Sigsgaards tidligere bøger bygget op omkring en række små historier fra børnenes hverdag. De beskriver konkret, hvordan dagtilbuddets kvalitet afhænger af, at hverdagen er præget af gensidig respekt, dialog, frihed, ligeværdighed, varme, glæde og anerkendelse. Erik Sigsgaard, Rie Haslund og Rikke Sværke Madsen arbejder alle primært med småbørnsområdet og det specialpædagogiske område.
Hans Reitzels Forlag
185 sider • Pris 249 kr.
ISBN 978-87-412-5296-4