Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
På stående fod
Gratis ungdomsklubber giver en sikker by
København bliver en mere sikker by, hvis unge i udsatte boligområder får gratis adgang til den lokale ungdomsklub. Det er en af konklusionerne efter, at der på rådhuset er sket en omprioritering af kommunens Sikker By indsats. Og det er vigtigt, at vi hele tiden vurderer, om vi bruger skattekroner rigtigt, siger overborgmester Frank Jensen:
”Når man sætter sådan et prioriteringsarbejde i gang, så må man også have viljen til at prioritere at forlænge noget, der viser sig at virke, som fx kontingentfritagelse for unge i udsatte boligområder”, siger overborgmesteren.
I alt bruger København Kommune 224 millioner kroner på forebyggende arbejde.
Indkøbsordning i en nøddeskal
Økologisk peberfrugt (ret godt brugt og smårynket), købt over nettet hos INCO til en af byens daginstitutioner. Pris: 19,95 kr., vægt 64 gram, svarende til en kilopris på 311,75 kr.
Syv ud af ti kan ikke få kontanthjælp, når dagpengene forsvinder
Regeringen og Dansk Folkepartis spareplan betyder som de fleste sikkert ved at den periode, hvor man kan få dagpenge halveres fra fire år til to år. Det vil betyde at et stort antal forsikrede ledige hvert år vil falde ud af dagpengesystemet, når de to år er gået.
Men så er der jo kontanthjælpen, tænker mange. Men regn ikke med det. For det er langt fra alle, der kan få hjælp. Faktisk kan syv ud af ti ikke få kontanthjælp, når dagpengene forsvinder. Dermed klipper regeringens genopretningspakke hul i det sociale sikkerhedsnet.
Baggrunden for det er at den lediges egen formue, 10.000 kr. for enlige og 20.000 kr. for ægtepar og det gælder også for friværdien i boligen, eller ægtefællens indtægt kan være for høj, man har gensidig forsørgelsespligt, hvor reglen er, at hvis ægtefællens indkomst er højere end det beløb, begge ægtefæller ville kunne få i kontanthjælp, så kan man ikke modtage kontanthjælp.
Arbejderbevægelsens Erhvervsråds beregninger viser at der var knap 15.000 ledige i november 2007, der havde brugt mellem to og fire år af den fireårige dagpengeperiode. Hvis reglerne om en toårig dagpengeperiode havde været gældende på det tidspunkt, ville de 15.000 ledige ikke længere have ret til at modtage dagpenge. Og ud af disse 15.000 ledige, var der omkring 10.800, som ikke ville være berettiget til kontanthjælp. Syv ud af ti med andre ord.
Ytringsfrihed gælder også ved besparelser
FOAs medlemmer har fået ombudsmandens ord for, at de gerne må udtale sig kritisk om de nedskæringer, der netop nu rasler ned over dem i mange kommuner, skriver Finn Danielsen på foa.dk. Og videre:
Offentligt ansatte må gerne udtale sig kritisk over for den kommune, hvor de er ansat. For eksempel om planlagte besparelser. Det konkluderer Folketingets Ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen, efter en undersøgelse af Odder Kommune. Kommunen forbød for to måneder siden sine institutionsledere at udtale sig om nedskæringer.
Retten til at kritisere gælder også ledere. Kun ledere, som er direkte involveret i beslutninger om den sag, de udtaler sig om, må styre talelysten, fastslår ombudsmanden. For både ledere og medarbejdere er det et krav, at det klart fremgår, at de udtaler sig i eget navn.
Ombudsmandens nye skrivelse ligger i forlængelse af Justitsministeriets vejledning om offentligt ansatte ytringsfrihed, og ombudsmanden fremhæver betydningen af, at ytringsfriheden udnyttes. Offentligt ansatte har en nemlig en specialviden, som kan højne det faglige niveau i den offentlige debat.
FOAs medlemmer bidrager imidlertid sjældent til den offentlige debat om deres arbejdsområder, vurderer juridisk konsulent i FOA Eike Huish.
”Medlemmerne tror ofte, at deres tavsheds- og loyalitets-pligt står i vejen for deres ytringsfrihed. Men de kan jo sagtens udtale sig om generelle forhold i deres arbejde uden at komme i konflikt med de pligter,” siger hun til foa.dk.
TJM
Få forsikringspapirer fra Tjenestemændenes Forsikring i din eBoks - og vind biografbilletter!
Rigtig mange af vores kunder har valgt at tilmelde sig eBoks. Har du?
Det betyder bl.a. at du får din årlige forsikringsoversigt fra os leveres direkte i din eBoks. Vi arbejder på, fremover også at tilbyde fx forsikringsaftaler, breve og forsikringsbetingelser i eBoks. Jo flere, der bruger eBoks-ordningen, des hurtigere vil denne udvikling gå.
Fordelene ved eBoks er, at du ikke skal gemme papir og bruge plads og tid på dette, når du kan gemme filerne i din eBoks og kun printe dem ud, hvis du vil. Det er godt for både dig, omkostningerne og miljøet.
Giv jeres medlemmer besked Vær med til at sprede kendskabet: Kunder hos Tjenestemændenes Forsikring kan tilmelde sig eBoks og samtidig vinde biografbilletter.
Deltag i konkurrence om biografbilletter Hver måned trækker vi lod om 3x2 biografbilletter blandt alle kunder, der har tilmeldt sig eBoks.
Læs mere på: https://tjm-forsikring.dk/
Arbejdsglæde
Efterlysning af deltagere til pilotprojekt
Pædagoger, Folkeskolelærere, sygeplejersker og socialrådgivere inviteres til at medvirke i et pilotprojekt i København.
Formålet med projektet er, at deltagerne får en større tilfredshed og glæde i det daglige arbejde.
Deltagerne bliver undervist i en teori, som tidligere er afprøvet med stor succes, men da det er næsten 15 år siden, er der behov for en ny evaluering. Derfor er deltagelsen gratis.
Forløbet varer 6 måneder og indebærer et sent eftermiddagsmøde hver 14. dag i en lille tværfaglig gruppe. Første møde er i begyndelsen af september dette år.
Projektet foregår i samarbejde med Socialt udviklingscenter SUS, som står for evalueringen. Henvendelse inden d. 1. juli til projektleder og socialrådgiver Gerd Augsburg, telefon 30 57 41 92 eller e-mail gerd@augsburg.nu
Til kamp
3500 tillidsfolk fra 11 organisationer var i maj samlet til stormøde i Fredericia. Tillidsfolkene på stormødet vedtog en klar udtalelse med sigte på regeringen. De siger bl.a.:
”Dagen i dag viser, at 3500 repræsentanter for velfærden over hele landet siger nej tak til forringelser og ja til velfærd og dialog. Der er en anden vej end fyringer, nedskæringer og dårligere velfærd. Der er en vej, hvor vi kan levere kvalitet og anvende vores professionalisme, viden og uddannelse i et moderne og tidssvarende arbejdsmiljø. Hvor vi bygger videre på det solide danske fundament, som vi har skabt gennem mange år. Hvor vi sikrer ordentlige forhold for de syge, de ældre og børnene. Og hvor vi sikrer en hurtig og effektiv service til virksomhederne. Vi vil den vej. Det handler om at vælge den. Regeringen sender med sit sparekatalog problemerne videre til borgerne. Daginstitutioner, handicappede, skoler, ældrepleje og andre kommer til at konkurrere om, hvem der skal have dårligere vilkår. Det er ikke et rimeligt valg. Vores budskab til regeringen i dag er: Vælg velfærden og hold sammen på Danmark.”