Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Klynger
Naturligvis er de kommende klynger på almenområdet et tema på repræsentantskabet, men sikkert i mindre grad end mange har forventet. Måske fordi formanden har taget luften ud af det med sin klare erkendelse af at forløbet burde have været anderledes.
I hvert fald er daginstitutionsleder Poul Rasmussen, medlem af både almenledersektionen og hovedbestyrelsen tilfreds med ”at formanden har fortrudt den udemokratiske beslutningsproces.” Og så ønsker han ellers at se fremad, og hvilket sted er bedre til det end et repræsentantskab.
Daginstitutionsleder Søren Lisberg, formand for almenledersektionen beklager de mange spildte ressourcer, men han udtrykker også tilfredshed med at:
”Det nu er sagt højt at man skal gribe beslutninger an på en anden måde, hvor vi skal mere ind over med hinanden. Det peger fremad.”
Andre daginstitutionsledere udtrykker både kritik over processens manglende demokrati og tilfredshed med formandens beklagelser over processen. En enkelt ærgrer sig især over at der ikke blev taget stilling til klyngerne noget før – man vidste jo at de var på vej – så en anden handlingsvej kunne have været anvist, måske over længere tid.
En tillidsrepræsentant, Palle Andersson, glæder sig ligefrem til den nye rolle for tillidsmandsarbejdet i klyngerne. ”Det er en styrke at samles i klynger, hvor der kan ske en god udvikling, og med god mulighed for at opkvalificere i social kapital”, siger han fra talerstolen.
Og så dukker et rygte op: at pædagogiske ledere lige straks forsvinder til fordel for afdelingsledere. Britt Petersen afliver rygtet:
”Alle enheder fødes med en pædagogisk leder 1. januar, uanset størrelse. De meget små, under 80 point, kan ændre stillingen til afdelingsleder, hvis samarbejdsudvalget er enige om det. Og i forhold til tillidsrepræsentanterne har vi aftalt med forvaltningen ikke at reducere pr. 1. januar, der er brug for alle. Senere skal vi afklare det blivende og optimale antal tillidsrepræsentanter.”