Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Det fremtidige arbejde
Et kort fremtidigt arbejde udbygges, så både retning og opgaver tydeligt tager afsæt i repræsentantskabsmødets debatter om bl.a. New Public Management kontra den menneskelighed og velfærdstænkning, som LFS ønsker at arbejde for.
Det fremtidige arbejde som bliver fremlagt for repræsentantskabet er meget kort, for kort og for lidt konkret efter fl ere af de delegeredes mening, og der vedtages tilføjelser, uddybninger og nye punkter til LFS’ satsning de næste to år.
Som en reaktion på at det pædagogiske ikke har fået ret meget plads i forhold til det politiske i det fremtidige arbejde så vedtages en indledning, som fremhæver at LFS er og skal manifestere sig som en pædagogisk faglig organisation, og hvor en af de væsentligste opgaver er at sikre medlemmernes arbejdspladser. At sikre tryghed i ansættelsen, et godt psykisk arbejdsmiljø og at kunne udføre kerneopgaven, nemlig at skabe et udviklingsmiljø hvor børn og brugere får vækstrammer til at blive helstøbte selvtænkende, refl ekterende og demokratiske individer.
Det fremtidige arbejde er opdelt i fi re opgaveområder. Sammenhæng og helhed, det vil sige samarbejde på tværs for at nå det fælles mål. Kvalitet og kompetence, det vil sige det faglige, viden og indsigt. Brugere og ansatte, det vil sige et styringssystem baseret på tillid, respekt og anerkendelse. Og innovation i den offentlige sektor, det vil sige skabe et demokratisk styringssystem med høj kvalitet. Endnu to områder bliver tilføjet som arbejdsfelter, dels en tidlig sammenhængende indsats, fra dagpleje til klubber, dels et meningsfuldt ungdomsliv, som en 0-25 års indramning af børne- og ungearbejdet.
Det fremtidige arbejde handler i høj grad om en række opgaver i forhold til kampen for velfærd og kampen for at de markedsorienterede New Public Management styringslogikker og redskaber erstattes af styringsmodeller, som bygger på velfærdsledelse. Væk fra udlicitering og privatisering af offentlige opgaver, og i stedet sikre at offentlige opgaver forbliver offentlige og dermed under offentlig kontrol. Det fremtidige arbejde bliver også udbygget med præciseringer i forhold til hvilken humanistisk retning, LFS ønsker at gå i, og hvilket modspil og dialogbaseret velfærdsmodel LFS gerne anviser vejen til.
Regnskabet fra de sidste to år og budgettet for de næste to giver ikke anledning til anmærkninger. Og samtidig får de mange delegerede den glimrende nyhed at LFS’ medlemstal går op, og det er nu meget tæt på 10.600.
Efter 1. januar kan du få en af de tre områdeformænd, Thomas Enghausen fra almenområdet, specialområdets Lisbeth Waidtløw og dagplejens Marianne Rosell, i telefonen, når du ringer til LFS’ reception.
Repræsentantskabet beslutter nemlig at 14 timer i receptionen er det, der skal til for at sikre, at alle tre områder kan få fuldt frikøbte formænd. Det er blevet muligt, fordi der nu kun er fem medlemmer af forretningsudvalget mod tidligere seks.
Forslaget går ikke helt glat igennem, fl ere delegerede fra almenområdet er ikke glade for at deres formand, som også er fuldt frikøbt nu, foruden et hav af andre opgaver også skal dække et antal timer i receptionen, og altså dermed få flere opgaver end nu. Det er et stort område, og der er mange formandsopgaver, lyder argumentationen. Men ellers skal det reducerede forretningsudvalg tage telefonerne, modargumenterer Britt Petersen, og forslaget vedtages. Samtidig indrettes økonomien, så et fast beløb er til deling til de tre områder, foruden et beløb som gives forholdsmæssigt efter medlemstal. For de tre ledersektioner er der fastsat separat økonomi i det centrale budget.
Forretningsudvalget genvalgt
Der er ikke modkandidater til posterne til forretningsudvalget og derfor heller ikke kampvalg.
Det betyder at Britt Petersen stadig er formand, Jan Hoby næstformand, Pia Ludvigsen kasserer, Claus Reffstrup og Helle Haslund medlemmer af forretningsudvalget.
Ny fanebærer er tillidsrepræsentant Palle Andersson, mens tidligere formand for almenområdet Kirsten Annette Christensen vælges som fanebærersuppleant.
Seks hovedbestyrelsesmedlemmer vælges af repræsentantskabet. Pladserne er ud over de pladser i hovedbestyrelsen, som områderne er garanteret, og de valgte repræsenterer da heller ikke deres områder, men repræsentantskabet. De genvalgte er fællestillidsrepræsentant Iben Andersen, medlem af LFS’ og FOAs hovedbestyrelse Olaf Christensen, daginstitutionsleder Martin Rosenquist og dagplejeleder Jette Christiansen. Nyvalgt blev dagplejer og aktiv i faggruppeudvalget June Andreasen og tillidsrepræsentant Søren Beha.
Seniorklubben ved Annie Mai Nielsen takker LFS for gode forhold. Men hvor er seniorerne mellem 62 og 70 år, spørger hun, de mangler i Seniorklubben. Måske melder de sig ud af LFS, når de går på efterløn? Det råder hun dem til ikke at gøre, for de kan ikke efterfølgende melde sig ind i LFS igen som 65 årige og komme med i klubben.
International Børnesolidaritet repræsenteret ved Freddie Kristiansen og Grete Lyngsø modtager 25.000 kr. til arbejdet med børnene, i dette tilfælde en børnehave i Ecuador for indianske børn udsat for racisme og fattigdom. Takken ledsages af ordene: ”solidariteten i LFS er ikke i krise”.