Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Bliv mentor for udsatte unge
Vil du hjælpe udsatte unge med at finde fodfæste på arbejdsmarkedet eller i en uddannelse? I projektet ”KBH Erhvervsmentor” har du mulighed for at blive frivillig mentorfor en ung, der mangler tilknytning til arbejdsmarkedet.
I et nyt samarbejde med Københavns Kommune etablerervi mentorrelationer mellem udsatte unge og folk fra erhvervslivet. Projektet har til formål at give de unge en stabil voksenkontakt, hjælpe dem i job eller uddannelse og i sidste ende være med til at nedbringe kriminaliteten i København.
En erhvervsmentor er en person på arbejdsmarkedet, derstiller sin viden og erfaring til rådighed for en ledig, som ønsker at komme i arbejde eller uddannelse. Og vi søger nye mentorer i København, der har solid erfaring fra arbejd-smarkedet og har lyst til at hjælpe en ung videre i job eller uddannelse.
Som frivillig mentor mødes man med sin mentee 2-3 gangeom måneden i 6-12 måneder. Som udgangspunkt melderman sig for et år, da det er vigtigt, at de unge oplever en stabil relation.
Mentees i projektet er unge tilknyttet Københavns Kommunes18+ centre – en form for ungdomsklub for unge over 18. Mange af dem har været kriminelle eller er kriminalitetstruede,men de har alle taget de første skridt ud af de kriminelle miljøer. De vil gerne i gang med en uddannelse eller finde et job, men kan have svært ved at skaffe viden om arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet, finde motivation og få struktur på hverdagen.
Vi har et godt samarbejde med 18+ centrene, og det vilvære muligt at holde de første mentormøder på 18+ centeretog evt. sammen med en medarbejder.
Som mentor får du chancen for at
- gøre en forskel
- deltage i mentorkursus og styrke dine kompetencer i forhold til vejledning og motivation
- indgå i et spændende netværk med erhvervsmentorer fra en lang række virksomheder.
Som udgangspunkt skal du bruge ca. 4-6 timer hver månedi ca. 1 år sammen med din mentee. Derudover skal du gernedeltage i et mentorkursus, foruden supervision med et psykologcenter to gange om året. Du har desuden mulighed for at deltage i netværksarrangementer hos Foreningen Nydansker ca. fire gange om året.
Er du interesseret i at blive frivillig mentor?
Gå ind på www.foreningen-nydansker.dk og kontakt projektkonsulent Trine Lundgaard Nielsen.