Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Småt nyt
840 københavnske børn var i september i pasning hos Københavns Kommunes private børnepassere, der i princippet er uregulerede. 943 børn blev passet i privatinstitutioner.
Klip hækken og lev længere!
En tur i haven kan også gøre det. En undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at det er næsten lige så gavnligt at udføre havearbejde, som at løbe en tur. I hvert fald falder dødeligheden næsten lige så meget. Er du kvinde og udfører havearbejde falder dødeligheden med 16 procent, mens den falder 25 procent ved løb. Er du mand er det henholdsvis 27 procent og 22 procent. Det skriver Politiken.
Færre arbejdspladser til udsatte
Ifølge SFI er der i dag 115 socioøkonomiske virksomheder i Danmark. Det er færre end hidtil antaget og slet ikke nok til at løfte opgaven med at hjælpe de udsatte ud i beskæftigelse. Det skriver DK Nyt. En rapport fra SFI viser dog, at det er muligt at øge kapaciteten, hvis politikerne er villige til at kigge på rimelighedskravet, der bestemmer og begrænser forholdet mellem antallet af medarbejdere på særlige vilkår og ordinært ansatte.
Velfærdsstaten er slet ikke så ringe
Velfærdsstaten er bedre, end mange danskere og den danske debat vil gøre den til. Det mener de tre økonomiprofessorer, Torben Andersen fra Aarhus Universitet, Svend Erik Hougaard Jensen fra Copenhagen Business School og Michael Bergman fra Københavns Universitet. Sammen er de undervejs med en bog om den danske velfærdsmodel, hvor de vil prøve at sætte ord på, hvad der har bragt Danmark i den gunstige situation vi trods alt befinder os i. Selvom den skandinaviske samfundsmodel er under pres fra det voksende antal ældre og den øgede globale konkurrence, er den et eksempel til efterlevelse for mange andre lande. Det er ikke et samfund, som er truet på sin eksistens, skriver Jyllands-Posten.
Pædagoger er ikke rustet til særlige børn
Kommunerne har ikke klædt pædagogerne godt nok på til at løfte inklusionsopgaverne i daginstitutionerne.
Det skriver Politiken, der har foretaget en rundspørge blandt 980 dagsinstitutionsledere. Her svarer tre ud af fire, at pædagogerne kun delvist, eller slet ikke har de rette kompetencer til at inkludere alle børn.
”Det stiller meget store krav til personalet at rumme børn med autisme, ADHD og gennemgribende udviklingsforstyrrelser, for det er vi slet ikke uddannet i. Vi er generalister og nu bliver vi bedt om at løse specialpædagogiske opgaver,” siger en unavngiven leder til Politiken. Kun 26 procent af lederne mener, at pædagogerne i deres institutioner har de rette kompetencer. Af rundspørgen fremgår det, at manglende specialviden vurderes som den tredjevæsentligste udfordring for institutionerne efter mangel på økonomiske ressourcer og mangel på støtte i det daglige arbejde.
"LFS’ håb er, at der med tiden igen kommer et paradigmeskift,
som vil tage afsæt i det bedste fra den righoldige
reformpædagogiske tradition og revitalisere en folkeskole og et fritidsliv, hvor børns lærings- og livsbegær er i centrum for den alsidige dannelsesproces. Uddrag fra LFS’ høringssvar omskolereformen.