Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Accenture
Så skete det – de fyrede Accenture
10. maj, efter utallige frister og advarsler, besluttede økonomiudvalget i Københavns Kommune at opsige kontrakten med Accenture. Inden da havde Accenture fået en allerallersidste frist til den 3. maj til at rette fejl og mangler i lønudbetalingerne til kommunens ansatte. Men Accenture havde ikke en jordisk chance for at rette det hele inden den dato. Der var jo problemer med alt lige fra den løbende lønudbetaling, over opretningen af alle de mange gamle fejl og til levering af økonomistyringsværktøjer.
Alligevel udtaler Accentures pressemand "vi havde ellers nærmest hånden på målstregen". Det er jo lige til at grine af. Hvis ikke lige der var så mange lfs’ere, der har fået forkert løn, ingen løn, forkert pensionsberegning osv. osv.
Om kontraktopsigelsen siger overborgmester Lars Engberg :
"Vi havde håbet, at lønanvisningen kom til at fungere med en acceptabel fejlprocent. At skifte leverandør af lønanvisning er en uhyre kompliceret og dyr proces."
Ud over at ophæve kontrakten med Accenture besluttede økonomiudvalget at der skal foretages et nyt udbud af lønanvisningen. Men i erkendelse af et sådant udbud vil tage lang tid at forberede og gennemføre, har kommunen som nødløsning indgået en overgangsaftale på et år med KMD. Firmaet overtager opgaven med lønanvisning i København så snart som muligt og kører den i et år.
At der i overgangsfasen til KMD også vil ske fejl og opstå problemer er indiskutabelt. Men KMD har i det mindste lang erfaring og velprøvede systemer til lønanvisning i den offentlige sektor i Danmark.
Problemerne vil først og fremmest gå på at få overført og opdateret de utroligt mange informationer, der knytter sig til ca. 60.000 månedlige lønudbetalinger, peger Engberg på.
"Både kommunens lønanvisere og ansatte og deres organisationer må forberede sig på, at problemerne ikke er løst ved at skifte leverandør."
Kravet, som det er fremsat i kontrakten med KMD er naturligvis, at problemerne så hurtigt som muligt løses, og at lønudbetaling, ferieregnskaber, pensionsindbetalinger og rapportering mv. foregår så driftsikkert som overhovedet muligt og med "kontraktligt fastsatte tolerancer". Så kommunerne har sikkert lært af denne sag.
De medarbejdere, som i dag er beskæftiget med lønanvisningsopgaven hos Accenture, vil blive overført til den nye leverandør efter reglerne om virksomhedsoverdragelse.
Samtidig vil der i løbet af året blive gennemført et grundigt udbud så kommunen forhåbentlig får den rigtige løsning på langt sigt.
Forud er gået et broget forløb. Sidst med forliget i januar hvor Københavns Kommune accepterede, at Accenture mod et forligsbeløb på 15 millioner fik arbejdsro til at rette fejl og til at sikre, at oplysningssedlerne og dermed årsopgørelsen til kommunens mange medarbejdere blev korrekte. Den frist blev sat til den 15. marts, men målet blev som bekendt ikke nået. En ny frist den 3. maj blev heller ikke opfyldt, og dermed var Accentures skæbne beseglet. EL