Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Mad i dagplejen
Madmor på Østerbro
Marianne Marcher Christensen har netop fejret 25 års jubilæum som dagplejer på Indre Østerbro. Hun er på tre-børns kontrakt og henter en del af sin inspiration hos kollegerne.
»Det er især, når en af dagplejerne i gruppen har prøvet noget nyt, der virker godt, at vi andre tager det til os. At dele erfaringer, både de gode og dårlige, kommer ikke nødvendigvis, når vi sætter os ned sammen og har det på dagsordenen. Vores snak kommer mere, når det naturligt falder sig for«.
For Marianne Marcher Christensen er den gode mad i dagplejen en kombination af varieret, sund mad og rart samvær. Specielt samværet lægger hun vægt på, for det skal være rart at spise. Og her handler det både om tonen ved måltidet og om pynten på bordet:
»Jeg forsøger altid at have en blomst stående, og lige nu har jeg også en ko af pap hængende i lampen og en porcelænsbjørn, vi kalder Victor. Det er ting, der gør trygge, fordi de er der hver dag«.
Marianne Marcher Christensen ser det som en af sine opgaver også at lære børnene bordskik, men ikke i form af kæft, trit og retning.
»Hvis små børn kaster med maden, samler man det bare op. Det kommer helt an på barnets alder. Større børn skal selvfølgelig have at vide, hvad de må og ikke må, men det kan sagtens siges stille og roligt. At råbe får man ikke noget ud af«.
I køkkenet på Østerbro tager frokosten omkring en halv time, og eftermiddagsfrugten det samme. I sine mange år som dagplejer er Marianne Marcher Christensen endnu ikke stødt på forældre, der har stillet særlige krav til maden eller i det hele taget har stillet spørgsmålstegn ved kvaliteten af den. »Det må jo være fordi, de stoler på, at jeg gør det rigtige. Det er noget af en tillidserklæring«.